Vérpiros

Cím Vérpiros (1. évad 15. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 9,29 millió
Háttértörténet Piroska és Hófehérke története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész ÁBRÁND (1. ÉVAD 14. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Ruby és a nagymamája összevesznek, mivel a lány úgy érzi Nagyi túlságosan beleszól a dolgaiba. Ezért hát felmond és új állás után néz. De nem megy olyan könnyen az állás keresés, mint gondolta. Végül Emma dönt úgy, hogy felveszi asszisztensének, hiszen úgyis sok a dolga Kathryn eltűnése miatt.  Davidet kérdezi ki továbbra is, de a férfi semmire sem emlékszik viszont nagyon megviseli az egész helyzet. Mary Margaret tartja benne a lelket.

A mesevilágban vérszomjas farkas tartja rabságban és félelemben egy falucska lakóit. A tanács a farkas megölését tervezi, de Piroska legszívesebben megszökne a faluból szerelmével. A tyúkolban összetalálkozik a bújkáló Hófehérkével és összebarátkoznak. Elmeséli neki milyen fenevad ólálkodik odakint, majd együtt indulnak nyomkeresésre. A nyomok azonban egyenesen Piroska ablakához vezetnek és félúton emberi lábnyommá alakulnak… Azt hiszik Peter (Piroska szerelme) a farkas, hiszen csak ő járt az ablaknál előző este, s hogy megmentsék a falusiak leszámolásától megkötözik a fiút éjszakára. Ruby vele marad, de ezt később nagyon megbánja… Ugyanis a farkas nem Peter… hanem Piroska, aki átalakulva megtámadja és megeszi szerelmét. Menekülnie kell hát, s új barátja a szintén üldözött Hófehérke vele tart.

Az epizód végén Ruby besegít a nyomkeresésben Emmának, ami nem várt eredményt hoz. Egy dobozt talál a vámhídnál, amiben egy szív van. A lány teljesen kikészül ettől és úgy dönt, bármilyen jól is megy neki a nyomkeresés, nem szeretne többet ilyeneket látni, inkább visszamegy Nagyihoz a fogadóba. Eközben Emma a doboz fedelén újlenyomatokat talál, amik Mary Margarethez tartoznak…

 
Érdekességek:
  • Baki: August azt mondja, hogy Nepálban látott lemúrokat-kat, pedig ezek az állatok csak Madagaszkárban találhatóak meg.
  •  A mesevilági jelenetek egy részét a Mount Seymour hegységben vették fel. Meghan szerint ezek a forgatások tényleg varázslatosak voltak és szinte valóságosnak tűntek, ezért amikor az egyik forgatási szünetben egy madárka egyenesen Ginny ujjára repült, mintha csak ő lenne az igazi Hófehérke, egy pillanatra meg kellett állniuk emlékeztetni magukat, hogy hol a valóság és a mese határa 🙂
  • Hogy mi történik Piroskával és Hófehérkével miután elmenekülnek a faluból a 2. évad 7. epizódjában ismerjük meg.
  • Amikor Peter először megjelenik Piroska ablakánál és azt mondja, hogy elfújja a házat ha nem jön ki Ruby, ami utalás a Három kismalac mesére. Peter neve egyébként szintén egy meséből, a Péter és a farkasból ered.
  • Amikor Ruby elmegy Emma ebédjéért a Nagyihoz a háttérben a Sharon Jones & the Dap-Kings – Settling In című szám megy. (ITT MEGHALLGATHATJÁTOK A TELJES SZÁMOT).
  • Az Egyszer volt hol nem volt – Ébredés című könyvben, ami az első évad eseményeit dolgozza fel Emma a városlakókat is bevonja Kathryn keresésébe, de nem találnak semmit. A mesevilági események pedig onnan folytatódnak, hogy a Vadász elengedte Hófehérkét, ő pedig a hegyekbe menekült és Piroskáék fészerében húzta meg magát éjszakára, de rémálmok gyötörték a halott szüleiről. Amikor pedig menekülniük kellett a faluból a Nagyi átváltozott és megölte a vadászokat, hogy megvédje őket.
Következő rész SÖTÉT ERŐK (1. ÉVAD 16. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ