Sötét erők

Cím Sötét erők (1. évad 16. rész)
Írta Andrew Chambliss, Ian Goldberg
Nézettség 8,69 millió
Háttértörténet Charming és Hófehérke története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész VÉRPIROS (1. ÉVAD 15. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Emma őrizetbe veszi Mary Margaretet, aki nem érti, hogy hiheti bárki is, hogy képes lenne ilyesmire. Emma megígéri neki, hogy megpróbálja tisztázni, de minnél inkább próbálkozik, annál több “bizonyítékot” talál ellene. A tanárnő végül Mr. Goldot bérli fel ügyvédjének.

A mesevilágban Hófehérke meg van zavarodva a bájitaltól amit ivott. Lehet elfelejtette az érzéseit a herceg iránt, de sajnos ezzel önmagát is. Megváltozik a személyisége, hiszen a legfontosabb dolgot vesztette el az életéből, a szerelmet. Már csak a bosszú marad neki, bosszú a királynő ellen. Elindul hát, hogy megölje Reginát. A Bájos herceg azonban nem akarja hagyni, hogy mindez megtörténjen, ezért ő is felkeresi Zörgőfürgét, hogy segítsen megtalálni a lányt. A varázsló segít is, a köpenyéért cserébe és figyelmezteti, hogy ha Hófehérke beteljesíti a bosszúját, örökre gonosszá válik! Megtalálja hófehérkét, de sajnos az igaz szerelem csókja nem működik így, hogy a lány nem emlékszik a szerelmükre. A herceg elkeseredettségében Hófehérke nyíla elé ugrik, hogy őt találja el a királynő helyett. A lány nem érti miért tette, mire James csak annyit válaszol: Inkább meghal, semmint, hogy hagyja hogy a szerelmét elragadja a sötétség. Hófehérke megsajnálja és megcsókolja, az emlékei pedig azonnal visszatérnek.

Az epizód végén David elmegy Archie-hoz hipnózisra, hátha visszatérnek az emlékei, de sajnos a mesebeli és valós emlékek keverednek benne (előtörnek a királynő megölős Hófehérkések is) így a férfi teljesen összezavarodik, mit gondoljon Mary Margaretről. Ezt el is mondja neki, mire a nő elzavarja, s hatalmasat csalódik benne, hiszen ő mindvégig hitt a férfi ártatlanságában, míg hozzá vezettek a nyomok.A DNS teszt is megérkezik, ami igazolja, hogy a szív Kathryné a dobozban. Mary Margaret megtalálja a cellájában a párna alatt a zárka kulcsát, és mivel úgy érzi rajta senki sem segít kinyitja a zárt és elmenekül.

 
Érdekességek:
  • Az első epizód a Pilot óta, hogy minden fontosabb szereplő feltűnik a Storybrooke-i és Elvarázsolt Erdei verzióban is.
  • Az íj története – amit Zörgőfürge ad Hófehérkének – a 2. évad 19. epizódjából derül majd ki.
  • Hogy mire használja Zörgőfürge az igaz szerelem bűbáját az 1. évad fináléjából derül ki.
  • Az Egyszer volt hol nem volt – Ébredés című könyvben, ami az első évad eseményeit dolgozza fel Mary Margaret már azelőtt sejti, hogy Regina áll a bemártása mögött mielőtt Emma megkapná az álkulcsokat. Egyébként a kulcsokról sem Henry-től hall  a könyvben, hanem Sidney-től.
Következő rés NYÚL A KALAPBÓL (1. ÉVAD 17. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ