Pilot

Cím Pilot (1. évad 1. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horrowitz
Nézettség 12,93 millió
Háttértörténet Az átok kitörése
Elérhetőségek LETÖLTÉSEK + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész
Részletes leírás
029~0.jpg

A cselekmény két szálon fut. A történet egyik részében megismerjük Henry-t, aki felkutatja a vér szerinti anyját, és elvezeti őt Storybrooke-ba, egy Maine állambeli kisvárosba. A város lakói elég furcsák, a kisfiú szerint azért, mert mind elátkozott meseszereplők, akik nem emlékeznek a múltjukra. A gonosz királynő ugyanis (Henry nevelő anyja) száműzte őket a mi világunkba, megfosztva őket a boldog befejezéstől. Emma ( az igazi anya) aki a kisfiú szerint az egyetlen, aki megmentheti őket egy szavát sem hiszi el, de aggódik a fiúért, akinek szerinte pszihés gondjai vannak. Mi nézők viszont, akik látják a történet másik felét is ( a visszaemlékezéseket)  megtudjuk, hogy a kisfiúnak nagyon is igaza van, megismerjük Hófehérkét, a Herceget és a Gonosz Királynőt is aki betoppan az esküvőjükre és megfenyegeti őket: bármi áron is, de tönkreteszi a boldogságukat. Tervét pedig végre is hajtotta, megátkozta az egész mesevilágot, egyedül Hófehérke és a Herceg közös gyermeke tudott elmenekülni előle: Emma.

Az epizód végén Emma eldönti, hogy a városban marad hátha segíthet a fián, a nagy toronyórán pedig ismét járni kezd a mutató. Az átok gyengülésének első jeleként, a városban ismét elindul az idő!

005.jpg
Érdekességek az epizódról:
  • Az eredeti szövegkönyvben Emma keresztneve Anna volt.
  • Josh Dallas a “Wicked is coming” speciális epizódban elárulta, hogy miközben a nyitó csók jelenet filmezték, a hó tényleg elkezdett esni.
  • Emma babatakaróját tényleg kézzel készítették, és az aki a pólyát csinálta megtanította a Nagyit alakító Beverley Elliot-ot is a szerep kedvéért kötni.
  • Az eredeti szövegkönyvben Mary Margaret nem csak tanárnő, de apáca is lett volna, Charming pedig ebben az esetben tényleg az életét áldozta volna Emma kijuttatásáért.
  • Ginny Goodwin-nak van egy másolata arról a kulcsról amivel bezárták a szekrényt miután a bébi Emmát a szekrénybe tették.
  • A gyűrűt amit Regina visel Lana Parila személyesen választotta ki, hogy segítsen neki megérteni a karakterét.
  • Amikor Emma a várostáblának ütközik a mesekönyv a repülő majmoknál és Dorothynál nyílik ki, ami utal a későbbi Óz történetre.
  • Egy későbbi epizódból megtudjuk, hogy 2011. október 24 volt, amikor Emma eldöntötte, hogy a városban marad.
Következő rész AKIT A LEGJOBBAN SZERETSZ (1. ÉVAD 2. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ