Nyúl a kalapból

Cím Nyúl a kalapból (1. évad 17. rész)
Írta Vladimir Cvetko, David H. Goodman
Nézettség 8,82 millió
Háttértörténet Őrült Kalapos és a Gonosz királynő története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész SÖTÉT ERŐK (1. ÉVAD 16. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Emmát miközben Mary Margaretet keresi, elrabolja egy férfi, aki egy kissé őrült és arra kényszeríti a seriffet, hogy varjon neki kalapokat. A férfi, Jefferson, emlékszik mindenre a régi életéből is, és az átok beli életéből is, ami megőrjítette. Hiszen a szeretett lánya, most valaki máshoz tartozik… A férfi ugyanis az Elvarázsolt Erdő múltjában az Alíz csodaországból híres Kalapos volt, aki utazott a világok között. Még annó a királynő rávette, hogy még egyszer utoljára dolgozzon neki, vigye el Csodaországba és segítsen neki ellopni valamit a szívek királynőjétől. Mivel meg volt szorulva Jefferson elvállalta a feladatot, bár már visszavonult. A királynő azonban tőrbe csalta. A világok közti utazásnak ugyanis szabályai vannak, ha kettő megy át, csak kettő is jöhet vissza. Regina pedig az édesapját akarta visszalopni, így Jeffersont ott kellett hagynia Csodaországban. Onnantól kezdve az átok kitöréséig szerencsétlen férfi őrülten próbált újabb kalapot gyártani, amivel visszatérhetett volna a kislányához.

(Nagyon fontos ez az epizód a történet szempontjából, ugyanis innen tudjuk meg, hogy nem csak az elvarázsolt erdő lakóira fogott az átok, hanem más világok lakóin is, hiszen Jefferson is átkerült a mi világunkba, pedig Csodaországban volt).

Az epizód végén a lányok megszöknek Jeffereson házából és megbeszélik a dolgokat. Emma bevallja, hogy neki akinek sohasem volt családja, most Mary Margaret az egyetlen aki mellette áll és ezért sem fogja hagyni, hogy elveszítse. Segít neki, ha hagyja. Mary Margaret beleegyezik, hogy vissza megy a börtönbe vele.

 
Érdekességek:
  • Az epizódhoz tartozó promó képeken szerepel ugyan August, de a jelentét kivágták az epizódból.
  • Regina és a Kalapos megismerkedését a 2. évad 5. epizódjában ismerjük meg.
  • A vizipipázó Hernyó már a Pilot epizódban megjelent a könyv egyik lapján.
  • Henry amikor Emma és Gold megérkezik éppen a kislánykori képét nézegeti Hófehérkének, a hozzá tartozó történetet a két résszel ezutáni epizódban ismerjük majd meg.
  • Grace szeme egy fehér plüss nyuszin akad meg a vásárban, ami utalás az Alíz Csodaországban mesére. Szintén erre utal, hogy a kislány folyton teaparty-t rendez.
  • Amikor Emma és Mary Margaret harcol Jeffersonnal Mary Margaret egy krikett ütőt ragad meg, ami szintén utalás az Alíz Csodaországban mesére, ahol Alíz krikettezett a Szív királynővel.
  • Baki: Amikor Jefferson és Regina menekülnek az őrök elől a sövény körülöttük megégett a korábbi tűzvarázslattól. Amikor azonban Regina visszafordul, hogy tőrbe csalja őket már nyoma sincs az égésnek.
Következő rész A LOVÁSZFIÚ (1. ÉVAD 18. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ