Mi történt Frederickkel?

Cím Mi történt Fredeickel? (1. évad 13. rész)
Írta David H. Goodman
Nézettség 9,84 millió
Háttértörténet Charming és Abigail története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész FELSZÍN ÉS A MÉLY (1. ÉVAD 12. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Kathryn jogi egyetemre nyert felvételt Bostonban, és szeretné ha a férje vele tartana. Új közegben talán máshogy alakulna a kapcsolatuk. David nem tudja mit tegyen, hiszen a szerelme Mary Margaret iránt egyre erősödik. A tanárnő viszont nem akarja folytatni a titkos kapcsolatukat, csakis akkor hajlandó vele lenni, ha kimondja a végét a házasságának. David nem halogathatja tovább a döntést, így hát beszél Kathrynnel és véget vet a szerelem nélküli házasságnak. Azt azonban nem árulja el, hogy a valódi oka a szakításnak, hogy “új” szerelme van, Regina viszont felvilágosítja “barátnőjét”. Kathryn ezért meglátogatja az iskolában Mary Margaretet és felpofozza , a városkában pedig ezután mindenki szajhának nézi a nőt. Mary Margaret nagyot csalódik szerelmében, hogy nem volt őszinte, és úgy dönt hiába teljesítette a kérését, nem lehetnek együtt, boldogságukat csak megmérgezné az emberek lenézése.

A mesevilágban a Herceg Hófehérkét keresi, mivel megszökött a mennyegző elől.  Szökésében nem várt segítséget kapott Abigailtől, akinek esze ágában sincs hozzá menni. A hercxegnő szívét már elrabolta egy másik lovag, ő viszont jelenleg arannyá dermedve áll egy tisztáson. James úgy dönt segít neki és szerez egy adaggal a Nostos tó vizéből, ami a legendák szerint visszaadja azt, amit elvesztettünk.

Az epizód végén Daliás herceg Hófehérke házánál összefut Piroskával, aki elmondja, hogy Hófehérke eredetileg azért ment a kastélyba, hogy vele lehessen, mert szereti őt. A herceg ebből tudja, hogy csakis György király keze lehet a dologban és Hófehérke keresésére indul. A mi világunkban Kathryn elhagyni készül a várost és hagy egy búcsú levelet Davidnek, amiben megbocsájt, hiszen látja hogy a tanárnővel igazi a szerelmük, olyan amilyen az övék sohasem volt. A levelet azonban nem kapja meg senki, mivel Regina elégeti. Kathryn mielőtt elhagyná a várost, a határnál balesetet szenved….

 
Érdekességek:
  • A játék amivel Henry játszik, egy 1982-es Disney filmre utal, a Tron, avagy a számítógép lázadására (BŐVEBB INFÓ A FILMRŐL) Emma mondata ” A csuklón múlik az egész” szó szerinti idézet a filmből.
  • A Nostos tó a nevét Homérosz művéből, az Odüsszeiából kapta. A görög nostos szó egyik jelentése hazatérés/visszatérés.
  • Baki: Frederick Storybrooke-i verziójának, Jimnek az autóján a rendszámtábla megegyezik Regináéval.
  • A 2. évad 9. epizódjából megtudjuk, mi lett a tó sorsa miután Charming megölte a Szirént.
Következő rész ÁBRÁND (1. ÉVAD 14. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ