Felszín és mély

Cím Felszín és a mély (1. évad 12. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 8,65 millió
Háttértörténet Zörgőfürge és Belle története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓD KÉPEK
Előző rész MÉRGEZETT FA GYÜMÖLCSE (1. ÉVAD 11. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban a valentin nap közeleg. Mary Margaret és David továbbra is titokban találkozgat, és nagyon boldogok, kivéve azt a tényt, hogy bújkálniuk kell. Mivel nem tudhat róluk senki, az ünnepet is külön kell tölteniük, a tanárnő Ruby-val és Ashleyvel csajos estére készül. Eközben Mr. Gold boltját kirabolják, amitől iszonyatos dühbe gurul és súlyosan befenyíti a tettest, amiért Emmának be kell vinnie az őrszobára.

A mese világban Belle faluját ogrék támadják meg, így az apja alkut készül kötni Zörgőfürgével. A varázsló viszont nem mást kér a segítségéért cserébe, mint a lányát. Belle elfogadja az alkut édesapja tiltakozása ellenére is, és a férfival tart. Először nem jönnek ki túl jól, később viszont, ahogy megismerik egymást egyre jobban megtetszenek egymásnak, és szép lassan szerelembe esnek. Az igaz szerelem csókja viszont megtör minden átkot, azt is amitől Zörgőfürge Zordon, a gonosz mágus lett… Még nem áll készen arra, hogy feladja az erejét és azt hiszi Regina küldte a lányt, hogy legyőzze őt, ezért elzavarja szerelmét. A lány egyenesen a királynő karjaiba fut, aki ezután fogva tartja őt, a varázslónak pedig azt hazudja, hogy Belle meghalt.

Az epizód végén Ashley kezét megkéri a hercege és a lány igent mond. David megbántja Mary Margaretet, mivel véletlenül a “feleségének” szánt valentinnapi képeslapot adja neki, a tanárnő nem tudja mihez kezdjen ezzel a kapcsolattal… Regina meglátogatja Mr.Goldot a zárkájában és letisztázzák a “ki mire emlékszik” kérdést. Mr Gold elismeri, hogy tud az átokról és megmaradtak az emlékei, cserébe vissza kapja az egyetlen dolgot ami nem került elő a boltjából elrabolt cuccok közül: a csorba csészét!

 
Érdekességek:
  • Az egyik kivágott jelenetben Archie és David beszélget a Mary Margaret-el való kapcsolatról a Nyúl üreg bárban azalatt míg a lányok csajos estét tartanak.
  • Az eredeti ötlet szerint Belle le akarta volna rántani a leplet az egyik tükörről, hogy megmutassa Zörgőfürgének, hogy nem szörnyeteg valójában, de a férfi még időben megállította volna őt.
  • A rendezői változata az epizódnak 60 percesre sikerült, ezért sok mindent kellett kihagyni.
  • A nyitó jelenetben láthatjuk meseország térképét egy pillanatra, amin két folyót is az írókról neveztek el, az Espenson folyó az epizód írójára, Jane Espenson-ra utal, a Kitsis folyó pedig a sorozat egyik kitalálójának, Edward Kitsis nevét viseli.
  • Moe French virágkiszállító cégét Game of Thornes-nak hívják, ami a Trónok harca sorozatra utal, amiben szintén részt vesz az epizód írója Jane Espenson.
  • Az audió kommentárban elárulták, hogy a hercegnős-kastélyos kártyába David azt írta, hogy “Te vagy… a boldog befejezésem!”, de sajnos azt már nem láthatta Mary Margaret az elcserélt kártyák miatt.
  • Az epizódot ugyan Jane Espenson írta, de Belle ikonikos mondata “Neked csak egy üres szív marad és egy csorba csésze…” Edward Kitsis tollából származik.
  • A sorozatban használt törött csészét Robert és Emily aláírásával 2012 szeptemberében jótékonysági céllal elárverezték.
Következő rész MI TÖRTÉNT FREDERICK-EL? (1. ÉVAD 13. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ