Elveszett lelkek

Cím Elveszett lelkek (1. évad 8. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 10,35 millió
Háttértörténet Baelfire és Zörgőfürge múltja
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész A MAGÁNYOS VADÁSZ SZÍV (1. ÉVAD 7. RÉSZ)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Graham halála nagy port kavar. Mivel a város serif  nélkül marad, új embert kell találni a posztra. Elvileg mivel Emma volt a helyettese, most átvehetné a helyét, ám ezt Regina semmiképpen sem szeretné, ezért Sidney-t, az újságírót jelöli a posztra. Ezzel a város csatatérré változik, megindul a versengés a pozícióért. Regina tisztességtelen eszközökkel harcol, olyannyira, hogy Henry hite is meginog, vajon nyerhet e a jó ilyen gonoszsággal szemben? Emma már csak ezért is nyerni akar, megmutatni a fiúnak, hogy igenis a jó mindig győzedelmeskedik!

Eközben a mesevilágban az ogre háború dúl, s ezért már az egész kicsi (14. életévüket betöltő) gyerekeket is elviszik katonának. Baelfire szülinapja is közeleg, Zörgőfürge azonban semmiképpen sem szeretné elveszteni a fiát, így minden követ megmozgat, hogy “megmenthesse” a besorozástól. Egy sikertelen szöktetési kísélet után összetalálkozik egy öregemberrel, aki tudja is, hogy mi a megoldás… Zörgő belopózik a király várába, meggyújtja a tartó gerendákat és a tűz miatti fejetlenség közben ellop egy varázs tőrt, amivel megszerezheti a gonosz varázsló, Zordon erejét. Ez az erő azonban egyszerre átok is, hiszen minden varázslatnak ára van… Zörgőfürge ugyan megtarthatja a fiát, de a gyerek fél tőle, és a külselye is örökké megváltozik.

Az epizód végén Emma megnyeri a választást Mr. Gold közbenjárásával.

Érdekességek:
  • Egy törölt jelenetben Henry is készített plakátot Emmának, ahol egy tűzoltó testére vágta rá Emma fejét. Amikor elviszi neki megmutatni Regina észreveszi őket és Henry erőfeszítéseit fa és idő pazarlásnak nevezi. (A JELENETET IDE KATTINTVA NÉZHETITEK MEG)
  • Baki: Az újságcikkben azt írják, hogy Emmát 1996-ban tartóztatták le a Massachusettsi Worcesterben, de később kiderül, hogy 2001-ben Portland-ben kapták el.
  • Utalnak rá az epizódban, hogy Henry börtönben született, a születését a 3×01-es részben nézhetjük meg.
  • A Storybrooke Daily Mirror (Storybrooke napi tükör) egy angol újságról kapta a nevét, de utal Sidney mesebeli eredetére is.
Következő rész A HELYES IRÁNY (1. ÉVAD 9. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ