Egy vérpiros alma

Cím A vérpiros alma (1. évad 21. rész)
Írta Iane Espenson, David H. Goodman
Nézettség 8,94 millió
Háttértörténet Regina, Hófehérke és Charming története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓD KÉPEK
Előző rész AZ IDEGEN (1. ÉVAD 20. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Henry azért könyörög Emmának, hogy maradjon Storybrooke-ban, hiszen neki küldetése van, az összes meseszereplő sorsa tőle függ. Regina a vesztét érzi, rémálmaiban már a város lakói visszanyerték az emlékeiket és fellázadtak ellene. Semmiképp sem szeretné ha ezek valóra vállnának, ezért kiagyal egy tervet, hogy örökre megszabaduljon Emmától. Tervéhez azonban szüksége van Jefferson segítségére. Felajánlja neki, hogy visszaadja a lánya emlékeit róla, ha segít neki megszerezni valamit amit a mesebeli világban hagyott.

Eközben a mesevilágban a gonosz királynő megveszi György királytól a Sármos herceget, hogy vele beteljesíthesse a bosszúját. Hófehérke és barátai megtámadják a gonosz királynő kastélyát, hogy megmentsék a Herceg életét, de hiába minden igyekezetük, a királynő csak lépre csalta őket, a herceget már elszállították és csak egy tükröben tud beszélni vele Hófehérke. A hercegnő már kételkedik benne, hogy valaha is együtt lehetnek, de a herceg biztosítja, hogy ő nem adja fel, soha nem mond le róla! A királynő pedig találkozóra hívja Hófehérkét, s utasítja, hogy egyedül jöjjön. A lány meg is teszi amit kér. Itt mutatja meg Hófehérkének Daniel sírját, és árulja el, hogy azért gyűlöli mert a fiú miatta halt meg. Hófehérke szerint az épp elég büntetés számára, hogy ő meg elvette tőle az apját, de Regina ezzel nem ért egyet. Kényszeríti, hogy egye meg a mérgezett almát, vagy megöli a herceget. Hófehérke megteszi amit kér, és az altató átok hatása alá kerül, az alma elgurul a kezéből le a dombon, egyenesen egy portálba és eltűnik a semmibe.

Az epizód végén megtudjuk, hogy Regina ezt az almát kérte Jeffersontól és almás pitét készít belőle. Emma meglátogatja, hogy megeggyezzenek Henry sorsáról: megígéri, hogy elhagyja a várost, de továbbra is találkozni akar a fiával. A polgármester bele egyezik, s ad neki egy kis almás pitét útravalóul. Henry még utoljára megpróbálja meggyőzni, de az anyja nem hisz neki, így radikális lépésre szánja el magát. Ő eszi meg az almás pitét, hogy bebizonyítsa az igazát. Amint beleharap összeesik…

 
Érdekességek:
  • A forgatáson Michael Coleman (Vidor) egy igazi tüzes nyilat lőtt ki a vár ostrománál.
  • Baki: A nyitó jelenetben Regina fekete nadrágot visel amikor ajtót nyit, de amikor a karóhoz kötözik már szürke a nadrágja.
  • Az Egyszer volt hol nem volt – Ébredés című könyvben, ami az első évad eseményeit dolgozza fel Hófehérke a vár ostrománál szembe találja magát György királlyal. A király meg akarja támadni őt, de Tücsök Tihamér közbe avatkozik. Apró kis kardját addig szurkálja a vádlijába amíg vérezni nem kezd és a király összeesik, Hófehérke pedig folytatni tudja az útját a pince felé.
Következő rész EGY VARÁZSLAT NÉLKÜLI VILÁG (1. ÉVAD 22. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ