Egy varázslat nélküli világ

Cím Egy varázslat nélküli világ (1. évad 22. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 9,66 millió
Háttértörténet Hófehérke és Charming története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓD KÉPEK
Előző rész EGY VÉRPIROS ALMA (1. ÉVAD 21. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Emma kórházba viszi Henryt, ahol nem tudnak segíteni rajta. Regina is a kórházba rohan és összeomlik amikor megtudja, hogy Henry ette meg az Emmának szánt pitét.Emma ahogy megérinti a mesekönyvet visszatérnek az emlékei, a fia elvesztése miatti sokk végre segített, hogy meglássa az igazságot. Úgy dönt összefog Reginával annak érdekében, hogy megmentsék Henryt és Zörgőfürge segítségét kérik. A varázsló elmondja, hogy egyetlen megoldást tud, a legerősebb mágiát a világon, az igaz szerelmet, amit el is készített annó emma szüleinek (hófehérke és a herceg) hajszálaiból és elővigyázatosságból az átkot tartalmazó tekercsre is rácseppentett. Az igaz szerelem bűbáját a herceg segítségével elrelytette egy sárkány tojásai közé amit tudott, hogy Regina magával hoz, és most ha valaki ki tudja hozni onnan, az csakis Emma lehet, ezért neki adja az apja (David) kardját.

Eközben a mesevilágban James herceg a vadász segítségével kiszökik a gonosz királynő karmai közül, és elindul, hogy újra együtt lehessen Hófehérkével, Ő azonban már beleharapott a királynő mérgezett almájába. Az igaz szerelem csókjával felébreszti őt és megkéri a kezét. Hófehérke igent mond, és elhatározzák, hogy visszaszerzik a királyságot!

Az epizód végén Emma megszerzi a bűbájt a sárkánytól, de Gold átveri őket és ellopja a bűbájt, így Henry halálra van ítélve. Emma a kórházba siet, és elbúcsúzik az eszméletlen fiútól, közben egy puszit lehel a homlokára. Az igaz szeretete akár annó az édesapjáé Hófehérkének megtöri az átkot, Henryét is és a városét is. Minden meseszereplőnek visszatérnek az emlékei, henry pedig felébred. Mr. Gold találkozik Belle-el, de ettől függetlenül végre hajtja terévt, és  a Nostos tó kútjába hajítja az igaz szerelem bűbáját, ezzel elhozva a mágiát storybrooke-ba…

 
Érdekességek:
  • Amikor Jefferson kiengedi Belle-t, Sidney Glass sorsára is fény derül, hiszen elsétál egy S. Glass felirítú ajtó előtt a zárt osztályon.
  • Eredetileg zöld füstként érkezett volna meg a mágia, de végül megváltoztatták, hogy szimbolikusabb legyen.
  • A végső jelenetben az óra 15 percnél áll, ami megegyezik azzal, amikor Emma a városba érkezett.
  • Amikor Hófehérke és Charming csókjelenetét vették fel rengeteg rajongó leskelődött, a rendező pedig aggódott, hogy idő előtt rájönnek arra, hogy megtört az átok, ezért Ginny és Josh a Hófehérke (Snow) és Charming helyett azt mondták a felvételkor, hogy “Joe” és “Farming” és csak az utószinkronnál cserélték le őket a megfelelő szavakra.
Következő rész AZ ÁTOK MEGTÖRT (2. ÉVAD 1. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ