Az idegen

Cím Az idegen (1. évad 20. rész)
Írta Ian Goldberg, Andrew Chambliss
Nézettség 9,2 millió
Háttértörténet Emma és Pinokkió története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓD KÉPEK
Előző rész A VISSZATÉRÉS (1. ÉVAD 19. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban August megpróbálja elérni, hogy Emma higgyen Henry történeteiben, és ezért elviszi magával Storybrooke-on kívülre és elmeséli, hogyan kerültek át a mesevilágból. De Emma nem hisz neki. Mary Margaret ismét munkába áll, Henry észreveszi, hogy a könyv kiegészült egy történettel, méghozzá pinokkióéval. Regina pedig, miután a férfi segít neki a lerobbant autójával megpróbálja elcsábítani Davidet.

Eközben a mesevilágban Gepetto családra vágyik ezért farag magának egy kisfiút, egy elvarázsolt fából, ő lesz Pinokkió (August). Miután Pinokkió megmenti az édesapja életét, kiérdemli a jótündér segítségét, és emberré változtatja. Később amikor a mesevilág lakói tudomást szereznek az átokról, a jó tündér keres még egy varázs fát, s Gepettot kéri meg, hogy faragja ki Hófehérkének és a Hercegnek. Az öreg viszont, csak akkor hajlandó segíteni, ha a Herceg helyett az ő Pinokkióját relytheti a szekrénybe. A jó tündér megengedi neki, viszont amikor megindul hófehérkénél a szülés, ígéretét visszavonja. Gepetto ebbe  nem törődik bele, nem szól a herceg-nek, hanem átküldi a fiát. Megígértette vele, hogy vigyáz Emmára és segít neki, hogy 28 év múlva beteljesítse a sorsát, és megmentse a meseszereplőket (többek között az apját is). A két gyermek rossz nevelő szülőkhöz kerül, ahonnan August a többi örökbe fogadott gyerekkel megszökik, magára hagyva Emmát. Így viszont, mivel nem tartotta be az igéretét, amint az idő újra elindult, August elkezdett vissza változni fabábúvá, s ha nem törik meg az átok hamarosan akkor végleg azzá válik. Ezért siet helyrehozni mindent, ám úgy tűnik elkésett.

Az epizód végén August úgy dönt utolsó óráit az apjával tölti, még ha ő nem emlékszik rá sajnos. Emma pedig el akarja hagyni a várost Henryvel.

 
Érdekességek:
  • Amikor David Reginánál vacsorázik a bor palackján egy udvaribolond illusztráció van.
  • Ez az első olyan epizód amiben Piroska feltűnik, de Ruby nem.
  • Henry uzsonás dobozán a minta egy Disney filmből származik, a TRON: ÖRÖKSÉG-ből, aminek a forgatókönyvét szintén a sorozat írói készítették.
  • August utalt rá, hogy épp Phuket-ben volt, amikor az idő elindult Storybrooke-ban, ő pedig elkezdett fává változni. Ezt a 2. évad 18. epizódjában ismerjük meg jobban.
  • Baki: Mary Margaret és Regina beszélgetésénél folyamatosan változik Mary Margaret mögött a háttérben az iskola épülete, pedig egy lépést sem tesz meg.
Következő rész EGY VÉRPIROS ALMA (1. ÉVAD 21. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ