Az első búcsú

Cím Az első búcsú (1. évad 3. rész)
Írta Liz Tigelaar
Nézettség 11,45 millió
Háttértörténet Hófehérke és a Herceg megismerkedése
Online LETÖLTÉSEK + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész AKIT A LEGJOBBAN SZERETSZ (1. ÉVAD 2. RÉSZ)
Részletes leírás

A mesevilágban a herceg éppen “hazafelé” készül a királylánnyal aki a menyasszonya, amikor kirabolják. A rabló elviszi az ékszeres erszényét, amiben az édesanyja gyűrűje is benne van. A herceg úgy dönt, hogy visszaszerzi őket. Megtalálja a rablót, aki nem más, mint Hófehérke. Hófehérke viszont, már eladta az erszényt, ezért  együtt indulnak az ékszerek keresésére. A trollok táborába mennek,  Hófehérke azonban megpróbál szökni, de sajnos egyenesen a királynő katonáinak karjába fut. James megmenti az életét, és folytatják útjukat. A trollok nem akarnak új üzletet kötni, és rájuk támadnak. Hófehérke megmenti a Herceget, így kvittek lesznek. A kaland közben egymásba szeretnek, de útjaiknak el kell válni, hiszen a hercegnek kötelessége van, a lánynak pedig továbbra is menekülnie kell.

Eközben Storybrooke-ban Mary Margaret  mesét olvas fel az ismeretlen kómában fekvő férfinak a kórházban, mivel Henry megkéri rá. Hangjára a férfi – Hófehérke hercege – felébred, és a közeli erdőbe megy, amely annak a helynek e világi megfelelője, ahol korábban megismerkedett szerelmével. Mary Margaret és a férfi rögtön megérzi, hogy kötelék van közük, de a férfinak amnéziája van, így fogalma sincs arról, hogy ki is ő valójában.

Az epizód végén megjelenik Regina a férfi állítólagos feleségével, így Mary Margaret szíve összetörik ismét. Emma viszont rádöbben, hogy ők mindketten egyformán magányosak, ezért úgy dönt elfogadja az ajánlatát és a lakótársa lesz.

Érdekességek:
  • Miután Emma, Mary Margaret és Graham végig nézik ahogy kimegy David az erdőbe, Emma hátra akarja hagyni a tanárnőt, de ő követeli, hogy velük mehessen. Azt mondja úgy érzi ő a felelős a történtekért és ha nem viszik magukkal egyedül megy ki. Ezt hallva Emma beleegyezik, hogy velük tartson. A jelenetet a vágás során törölték, de IDE KATTINTVA MEGNÉZHETED.
  • Amikor Mary Margaret azt mondja Emmának, hogy tanár vagyok nem apáca utal arra, hogy az eredeti tervek szerint apáca lett volna.
  • Amikor Hófehérke menekül a királynő katonái elől a ló fellökte Ginny-t, aki egy kicsit meg is sérült.
  • Az “Egyszer volt hol nem volt – Ébredés” című könyvben, ami az első évad eseményeit dolgozza fel a trollok csigákká változnak bogarak helyett a tündérportól.
  • Baki: Az egyik troll már a kezében tartja a Charming holmija között talált körözési plakátot, majd egy másodperccel később újra előhúzza a zsákból.
  • Az epizód története a harmadik évad fináléjában történő időutazás során jelentősen megváltozik.
Következő rész A VARÁZSLAT ÁRA (1. ÉVAD 4. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ