Ábránd

Cím Ábránd (1. évad 14. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 10,67 millió
Háttértörténet Morgó és Nova története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész MI TÖRTÉNT FREDERICKEL? (1. ÉVAD 13. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban még mindig ki van közösítve Mary Margaret, ezért segít az apácáknak a  bányász napi vásáron gyertyát árulni. De hiába minden igyekezet, a közszolgálati munka ellenére sem lesznek kedvesebbek a városka lakói. Leroy (Morgó) találkozik egy apácával, Astriddal(Nova), aki nagyon megtetszik neki, így úgy dönt ő is segédkezik a gyertya árulásban.Emma pedig nyomoz Kathryn eltűnése miatt, kihallgatja Davidet de ő nem tud semmit a feleségéről.

Eközben a mesevilágban Nova, az ügyetlen tündérlány, elszór egy kevés tündérport repülés közben, ami egyenesen Morgó tojására hullik. A törpe korábban kikel, mint testvérei és másabb lesz a személyisége is. Társaival szemben álmodozó, kalandokra vágyik és képes a szerelemre. Első látásra szerelembe esik Novával, de sajnos ez tiltott szerelem.

Az epizód végén az apácáknak sikerül eladni minden gyertyát, így megmenekülnek a kilakoltatástól. A közösség megbékül Mary Margarettel is. Emma viszont megkapja Kathryn hívás listáját, aki utoljára Daviddel beszélt, így úgy tűnik a férfi hazudott és be kell vinnie az őrsre.

 
Érdekességek:
  • Ez az első olyan epizód amiben nem szerepel Henry.
  • Az önkéntesi szoba csillagképekkel van dekorálva, ami utal arra, hogy az apácák a mesevilágban tündérek voltak.
  • Mary Margaret és Leroy standja eredetileg a Vancouver-i székhelyű “Mollie’s Minnies” standja volt, akik főleg fánkokkal foglalkoznak.
  • A Storybrooke-i seriff irodának egy régi Vancouver-i könyvtár, a Lynn Valley Library ad otthont.
  • Amikor Mary Margaret és Leroy a gyertyákkal házalnak benyitnak a egy vékony bácsihoz és a kövér feleségéhez. Ezt a jelenetet a Jack Sprat angol gyermekvers ihlette.
  • Az első évad 19. részéből megtudjuk, hogy Mr. Gold miért haragszik az apácákra, akik a mesevilágban tündérek voltak.
Következő rész VÉRPIROS (1. ÉVAD 15. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ