A visszatérés

Cím A visszatérés (1. évad 19. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 9,08 millió
Háttértörténet Zörgőfürge és Baelfire története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓD KÉPEK
Előző rész A LOVÁSZFIÚ (1. ÉVAD 18. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Mary Margaret kiszabadul a börtönből, az ijedt Kathryn-t pedig kórházba szállítják. A nő semmire sem emlékszik, csak homályos képekre, amiből kiderül, hogy gyógyszerezték fogvatartói. Viszont a bizonyítékokat (pl. DNS teszt) meghamisították, így most ez után nyomoz Emma. Mr. Gold megpróbálja feltárni August W. Booth valódi kilétét, David pedig megpróbál bocsánatot kérni Mary Margarettől, de ő nem kiváncsi rá.

Eközben a  mesevilágban Zörgőfürge beleegyezik fia akaratába, miszerint – kerüljön akármibe is – megoldást talál, hogy apja visszaváltozhasson azzá a szerető emberré, aki régen volt, még ha ez a varázserejébe kerül is. A jó tündér siet segítségére, neki adja az utolsó varázsbabot amiről tudomása van, hogy elvihesse édesapját egy olyan helyre, ahol nincs mágia, s ismét önmaga lehet Zörgőfürge. Ő azonban túl gyáva ahhoz, hogy eleressze a hatalmát, így addig tétovázik míg a portál bezárul, s ő a mesevilágban, míg fia már a mi világunkban ragad. Szörnyen megbánja tettét a varázsló és elhatározza, hogy történjék bármi, megtalálja Baelfire-t!

Az epizód végén Emma rájön, hogy Sidney szerelmes Reginába, ezért olyan hűséges hozzá mindazok ellenére amit vele tett. Méghozzá annyira hűséges, hogy felvállal mindent, hogy megmenthesse a nőt a letartóztatástól. Így kénytelen Sidneyt  bevinni az őrszobába, a koholt vádak miatt, noha mindenki sejti h Regina a tettes. Emma végül megfenyegeti a polgármestert, hogy mivel el akart venni tőle valakit, akit szeret, így ő is ezt fogja tenni. Vissza fogja szerezni a fiát!

 
Érdekességek:
  • Jefferson kalapjának a dobozát láthatjuk az egyik jelenetben Mr Gold boltjában a polcon.
  • A Kék tündért úgy emlegették a csatamezőn, hogy Reul Ghorm, ez a SKÓT GAEL nyelven azt jelenti, hogy kék csillag.
  • Kathryn kórházi szobájának a száma R2 42, ugyanebben a szobában helyezik el az első évad fináléjában Henry-t is.
  • A Varázsbabok eredetéről több infót tudhatunk meg a 2. évad 13. epizódjából.
  • A Mary Margaret hazatérésére rendezett party-n szereplő üdvözlőtáblát még egyszer felhasználták azóta Emma nevével kiegészítve, a 2. évad 10. epizódjában.
  • A partyn egyébként a Tennis -Origins című száma megy. (A SZÁMOT EGÉSZBEN MEGHALLGATHATOD IDE KATTINTVA)
Következő rész AZ IDEGEN (1. ÉVAD 20. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ