A varázslat ára

Cím A varázslat ára (1. évad 4. rész)
Írta David H Goodman
Nézettség 11,36 millió
Háttértörténet Hamupipőke és Zörgőfürge alkuja
Elérhetőségek LETÖLTÉSEK + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész AZ ELSŐ BÚCSÚ (1. ÉVAD 3. RÉSZ)
Részletes leírás

A mesevilágban Zörgőfürge, a gonosz varázsló felajánlja Hamupipőkének, hogy segít neki kitörni a nyomorból, ha megtesz neki egy szívességet a későbbiekben. Hamupipőke beleegyezik, így alkut kötnek. Kap szép ruhát és elmehet a bálba, ahol a herceggel egymásba szeretnek és boldogan élnek. Egészen addig, amíg Hamupipőke terhes nem lesz. Ekkor ugyanis jelentkezik Zörgőfürge, aki a megbeszélt szívességként a babát kéri. Hamupipőke megijed, hiszen végig azt gondolta, hogy a szívesség arany lesz, vagy valami hasonló.

Bevallja az egész történetet a hercegnek, aki elhatározza, hogy csapdába csalja a varázslót. Ráveszik Hamupipőkét, hogy hazudja azt, hogy ikrei lesznek, s alkudjon meg ismét Zörgőfürgével, a második babáról is. Az alkut végül egy megbűvölt pennával írják alá, ami megfagyasztja a mágust így el tudják kapni. Viszont ahogy a sötét úr már többször is mondta, minden varázslatnak ára van. Hamupipőke hercege eltűnik, s meg sem találhatja őt, amíg nem teljesíti az eredeti alkut!

Eközben Storybrooke-ban Emma találkozik Ashley-vel (Hamupipőke átokbeli énje) aki szintén terhes, de a barátja elhagyta ( a hercege). Alkut kötött Mr. Gold-al, hogy örökbe adhatja a babáját, hiszen nem bírná felnevelni, de meggondolta magát, így szökni próbál. Emma segíteni szeretne neki. Végül összehozza a szerelmeseket, és eléri, hogy megtarthassák a babát, így most ő tartozik Zörgőfürgének egy “szívességgel”… Graham felajánlja Emmának, h legyen ő a seriff helyettes, az epizód végén pedig a nő el is fogadja az állást.

Érdekességek:
  • Emma említi az epizódban, hogy Storybrooke 4 órányira van Bostontól.
  • Henry egy marvel képregényt olvas, a Farkas vs Hulk-ot.
  • Mr Gold boltjában egy pillanatra láthatjuk Emma egyszarvús bölcsődíszét és Gepetto szüleit.
  • Baki: Mary Margaret lakásában hajnali 5:50-et mutat az óra, mig az előtte lévő jelenetben süt a nap.
Következő rész A KIS HANG OTT BELÜL (1. ÉVAD 5. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ