A pásztor

Cím A pásztor(1. évad 6. rész)
Írta Andrew Chambliss, Ian Goldberg
Nézettség 9,66 millió
Háttértörténet Charming származása
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész A KIS HANG OTT BELÜL (1. ÉVAD 5. RÉSZ)
Részletes leírás
 

A mesevilágban megtudjuk, hogyan lett James herceg. A királynak a felesége meg volt átkozva, ezért nem lehetett gyereke. A király Zörgőfürgét kérte meg, hogy szerezzen neki egy gyermeket, aki az utóda lehet. James ikertestvérét viszi el a királynak, így ő királyfiként nevelkedik, míg a testvére otthon marad a tanyán a szüleikkel és semmit sem tud a testvéréről. A királyság megszorul, pénzre van szükségük, így a bátor herceg a szomszédos ország királyának a sárkány problémáit igyekszik orvosolni. Ugyanis ez a király amihez hozzáér az egyik kezével, az arannyá változik. Sajnos azonban az igyekezetben meghal, a király ismét Zörgőfürgéhez fordul, hogy segítsen rajta.

A mágus elviszi hozzá Jamest, aki hajlandó segíteni, hiszen édesanyja nélkülözik. Végül ő öli meg a sárkányt, nyeri el a sok jutalmat, és a királylány kezét. Igaz az újdonsült herceg igaz szerelemre vágyik, de hát a hercegeknél ez sajnos nem így megy, kényszerítik rá, hogy egyezzen bele.

Eközben Storybrooke-ban Davidet hazaengedik a kórházból. Próbál beilleszkedni a “régi életébe”, de minden idegennek tűnik számára, Mary Margareten kívül, akihez megmagyarázhatatlan módon vonzódik. Úgy dönt felhagy a házasságával és a tanárnőt válassza, amikor is egy herceg korából származó emlék (egy kis malom) összekuszál mindent. Végre talált valamit amire emlékszik, így viszont hogy van remény a “gyógyulásra” adnia kell egy esélyt a “feleségének”… Mary Margaret nagyot csalódik, és Dr. Whale-nél keres vígasztalást egy éjszaka erejéig.

 
Érdekességek:
  • James párbaj ellenfelét Behemoth-nak hívták, ami Bibliai utalás.
  • David és James története a koldus és királyfi mesét dolgozza fel, hiszen ott szintén egy David nevű pásztor a főhős, akinek az ikertestvére, James hercegként nevelkedett.
  • Baki: Amikor a táborban David felkészül, hogy megküzdjön a sárkánnyal meglátogatja Midász király. David kardot ránt és a kamera ráközelít az arcára, ahol halványan látszik a sebhely, amit majd csak a sárkány legyőzése után, a rablótámadáskor szerez. Előtte és utána a sebhelyet többet nem látjuk.
  • A valódi James háttértörténetét a második évad tizenharmadik epizódjában ismerhetjük meg.
  • Midász király említi, hogy emlékezz mi történt Frederick-el… Hogy ki volt ő és mi történt vele az első évad 13. részében derül rá fény.
  • Charming édesanyjának a végzetét és miért nem lehetett saját gyermeke György királynak a második évad a harmadik epizódjából tudjuk meg.
  • Az Egyszer volt hol nem volt – Ébredés című könyvben – ami az első évad epizódjait dolgozza fel – Mary Margaret a gyűrűt nem az ujján, hanem a nyakában hordja egy láncon.
Következő rész A MAGÁNYOS VADÁSZ SZÍV (1. ÉVAD 7. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ