A magányos vadász szív

Cím A magányos vadász szív (1. évad 7. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horrowitz
Nézettség 8,91 millió
Háttértörténet Hófehérke és a Vadász múltja
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész A PÁSZTOR (1. ÉVAD 6. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Graham és Emma között elcsattan egy csók, aminek következtében a seriff emlékezni kezd bizonyos dolgokra a mesevilági életéből. Teljesen összezavarodik, és válaszokat keres. Éjszaka álmában ismét emlékképek tárulnak elé, látja régi társát, a tűzvörös-éjfekete szemű farkast, majd megjelenik neki a valóságban is és megpróbálja elvezetni valahová. A farkassal való találkozás után megkeresi Mary Margaretet, ugyanis látta őt is az emlékekben, h meg akarta ölni. A tanárnő azt hiszi beszélt Henry-vel és azért képzel ilyeneket. Próbálja megnyugtatni, de Graham tovább áll. Megkeresi Henry-t aki végre hisz neki, és elmeséli a mesevilágbeli történetét.

A régi életükben ő volt a vadász, aki farkasok között nevelkedett, s többre is tartotta az állatokat az embereknél. Ezért kéri fel őt a Gonosz királynő, hogy ölje meg Hófehérkét. Az erdőbe csalja a lányt, aki azonban átlát rajta. Elmenekül, de tudja, hogy a vadász úgyis rátalál, hiszen ő ismeri az erdőt, a lány pedig nem. Egy búcsú levelet ír, amiben kéri a királynőt, h miután megölte, a néppel legyen könyörületes és elnéző. A levele annyira meghatja a vadászt, hogy elengedi. Gyengeségéért a királynő megfizetett neki, kitépte a szívét és egy dobozba zárta. Graham rájön ebből, hogy a farkas a szívéhez akarja elvezetni, Regina kamrájához, amit áthozott a mi világunkba is. A kriptában nem találja meg a le vezető utat, de a polgármesterrel összetalálkozik, és szakít is vele.

Az epizód végén Emma vigasztalja, és ismét elcsattan köztük egy csók, amitől teljesen visszanyeri az emlékeit. Regina viszont így már nem hagyhatja életben, lemegy hát a kriptába és elmorzsolja a szívét. Graham holtan esik össze.

 
Érdekességek:
  • Egyike annak a kevés résznek amiben Josh Dallas egyáltalán nem tűnik fel.
  • Ez az első epizód amiben 100%-ig biztossá válik amit már eddig is sejtettünk: hogy Regina úgy idézte meg az átkot, hogy az ő emlékei megmaradtak.
  • Baki: Regina szája felszakad az Emmával való verekedés során, de amikor Emma és a seriff már elmennek és Regina utánuk néz eltűnik a sebhely.
  • Leopold király halálát az első évad tizenegyedik epizódjából ismerjük meg.
  • Az Egyszer volt hol nem volt – Ébredés című könyvben – ami az első évad epizódjait dolgozza fel – Emma nem csak kidobja Dr. Whale virágait amikor azt hiszi, hogy ő  kapta őket Grahamtől, hanem a vázát is összetöri, Graham pedig a halálakor azt mondja Emmának, hogy szereti őt.
Következő rész ELVESZETT LELKEK (1. ÉVAD 8. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ