A lovászfiú

Cím A lovászfiú (1. évad 18. rész)
Írta Adam Horowitz, Edward Kitsis
Nézettség 8,36 millió
Háttértörténet Hófehérke, Daniel és a Gonosz királynő története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓD KÉPEK
Előző rész NYÚL A KALAPBÓL (1. ÉVAD 17. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Emma továbbfolytatja a bizonyíték keresését, amellyel sikerülne igazolnia Mary Margaret ártatlanságát. Davidet nagyon bántja, hogy megbántotta és találkozni szeretne vele, de Emma megmondja neki, hogy a tanárnő nem akarja látni. Regina megkörnyékezi Hófehérkét, hogy vallja azt, hogy ő tett mindent, hiszen úgysem fog neki hinni senki. De Mary Margaret elutasítja, azt mondja nem fog hazudni, még ha nem is hisz neki senki.

Eközben a  mesevilágban megismerjük az eredeti Reginát, mielőtt gonosszá vált volna. Az édesanyja, Cora úgy alakította a szálakat, hogy regina megmentse hófehérke életét, amiért jutalmul a király feleségül kérte őt. Regina viszont nem akart királynő lenni, így szökni próbált igaz szerelmével, a lovász fiúval. Hófehérke falazott nekik, Cora azonban ravaszabbnak bizonyult és kicsalta a titkát. Természetesen a szökést megakadályozta, a lovász fiú szívét pedig kitépte és ezzel megalkotta a ma ismert Reginát. A nő bosszút fogadott Hófehérke ellen, akinek nem tudta megbocsátani, hogy elárulta a titkát…

Az epizód végén Emma felfedezi, hogy Sidney, akit szövetségesének hitt poloskát tett az irodájába. Nem érti, hogy csaphatta be a férfi a híresen jó érzékeit… Végül pedig egy sikátorból előkerül Kathryn, méghozzá teljesen egészségesen!

 
Érdekességek:
  • A vágás során törölték Regina és David beszélgetését a Nagyinál. A jelenetben Regina azt mondja neki, hogy nincs miért hibáztatnia magát. David nem érti miért nem utálja őt a nő, hiszen Kathryn “barátnője”, amire Regina válaszul megfogja a kezét és azt mondja, hogy ő David barátja is és bármikor ott lesz neki, ha szüksége van rá. (A JELENETET ITT MEGTEKINTHETITEK)
  • Az eredeti verzióban  úgy tervezték, hogy Emma elmondja Mary Margaretnek a tervét Regina ellen, így a kudarcot is, amikor eltűnt a lapát. A tanárnő erre nagyon mérges lett volna, hiszen csak azért maradt, mert Emma megígérte, hogy segít neki bebizonyítani az ártatlanságát. Mérgében elzavarta volna Emmát és azután érkezett volna meg Regina. Végül az Emmával való beszélgetést teljesen kivágták, csak a Reginával való beszélgetés maradt meg.
  • Cora egyik ruháján a kapcson szív minta látható, ami utal a későbbi szerepére.
  • A második évadban Cora főellenséggé lép elő.
  • Cora filózófiájának eredetére miszerint ” a szeretet gyengeség” a 2. évad 16. epizódjában derül fény.
Következő rész A VISSZATÉRÉS (1. ÉVAD 19. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ