A kis hang ott belül

Cím A kis hang ott belül (1. évad 5. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 10,69 millió
Háttértörténet Tücsök Tihamér átalakulása, Gepetto gyerekkora
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész A VARÁZSLAT ÁRA (1. ÉVAD 4. RÉSZ)
Részletes leírás

A mesevilágban megtudjuk, hogyan lett Tihamér tücsök. A szülei kezdetben mutatványosok voltak, akik bábjátékkal szórakoztatták a népet, miközben a kisfiúk kilopta az erszényeiket és egyéb értékeiket a figyelmetlen nézőktől. Ahogy nőtt a fiú, úgy ébredt rá, mennyire helytelen ezt tenniük, mégsem tudott szabadulni ebből az életből.

Végső elkeseredettségében alkut köt Zörgőfürgével, aki egy főzetet ad neki, amit ha megitat velük, megszabadulhat tőlük.A szülők azonban megneszelik a tervet, és kicserélik az üvegcsét. A szert végül egy fiatal házaspár issza meg, s meghalnak.  Tihamér borzasztóan szomorú és bűntudatos, főleg mikor meglátja a házaspár árván maradt kisfiát.Végül a jó tündér siet segítségére, és tücsökké változtatja, hogy többé ne legyen “hasznára” a szüleinek, s élhesse a saját életét. Cserébe annyit kér tőle a tündér, h segítsen innentől a szegény árva kisfiúnak, Gepettonak. A kisfiúval egy életre szóló barátságot kötnek, s Tihamér lesz innentől az élő lelkiismeret, aki mindig tudja, mi a helyén való.

Eközben Storybrooke-ban amikor Emma megkapja a seriffhelyettesi posztot, egy földrengés rázza meg a várost.  A rengés a bányákból indul, s Henry biztosra veszi, hogy valami mágikus dolog relytőzik ott, ezért úgy dönt, hogy felderíti a  földomlást, azonban ezzel veszélybe sodorja életét. Archie-val ( Tihamérrel) bent ragadnak a járatokba, s eközben segít a doktornak megtalálni önmagát. Arra ugyan nem emlékszik, hogy ki is ő valójában, de megtalálja az utat a régi személyiségéhez. Rájön milyen ember akar lenni (ismét).

Érdekességek:
  • Graham serif itt hívja fel először a figyelmet Emma piros bőrkabátjára, ami azóta a védjegye lett a karakternek.
  • Amikor Mary Margaret kimegy David szobájából és a pultnál áll egy körtét fog a kezében. A pilot epizódban az egyik diákjától kapott körtét, ezzel a készítők arra próbáltak utalni, hogy a tanárnő még megátkozottan is kerüli az almákat.
  • A főcímen Zörgőfürge szövőszékét látjuk, ugyanezt a főcímet még kétszer felhasználták: az első évad 12. epizódjában és a 2. évad 16. epizódjában epizódjában is.
  • A járatokban elrejtett üvegkoporsó rejtélyére a 2. évad 20. epizódjában derül fény.
  • Megtudjuk, hogy Archie kutyáját Pongónak hívják, de azóta sem lett kibontva a története.
Következő rész A PÁSZTOR (1. ÉVAD 6. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ