A helyes irány

Cím A helyes irány (1. évad 9. rész)
Írta David H. Goodman, Liz Tigelaar
Nézettség 10,35 millió
Háttértörténet Jancsi és Juliska története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész ELVESZETT LELKEK (1. ÉVAD 8. RÉSZ)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Henry-t bajba keveri 2 gyerek a szupermarketben. Megpróbálnak kicsempészni pár dolgot a táskájában, de elkapják és azt hiszik lopott. Mivel Emma a serif utána néz az ügynek, és kiderül, hogy a gyerekek egyedül élnek. Szólni kéne a gyámügyeseknek, de Emma tudja milyenek a nevelő szülők és azt sem szeretné, hogy a gyerekeket szétválasszák, ezért nyomozásba kezd az apjuk után.

A mesevilágban a két gyerek Jancsi és Juliska, akiket a gonosz királynő rabolt el, és kényszerített, hogy lopjanak el neki egy erszényt egy másik boszorkánytól. A boszi az erdő mélyén lakik egy édességekből épült házban, amit egy bűbáj véd, hogy felnőttek ne léphessenek be. A gyerekek megszerzik a zsákot nagy nehézségek árán és elviszik a királynőnek. Kiderül, hogy nem más van a zacskóban, mint egy mérgezett alma… Regina meg akarja tartani a gyerekeket, de ők nem akarnak maradni inkább az apjukat keresnék, ezértelátkozza őket, hogy soha se találhassák meg az apjukat.

Az epizód végén a valódi apa magához veszi a gyerekeket és végre egyesül a család, a városba pedig egy idegen érkezik!

Érdekességek:
  • A mézeskalács amit a gyerekek Mary Margaretnél esznek a Vak boszorkány házának falát díszítették.
  • Az anyakönyvi kivonat szerint Ava és Nicholas osztrák származású.
  • Baki: Jancsi belemártja az ujját az egyik sütibe a ház falán. Juliska rászól, majd bemásznak az ablakon és ekkor már ismét érintetlen a süti.
  • Emma körülbelül egy hónapja érkezett a városba, legalábbis a gyerekek édesapjának azt mondja.
  • Henry édesapjának valódi kilétét a 2. évadban tudjuk meg.
  • Emma az epizód végén egy újságcikket olvas, miszerint egy hétéves kisfiú talált rá az út szélén. A kisfiú kiléte az 1. évad 20. epizódjában derül ki.
  • Az erdőről amibe a királynő Jancsit és Juliskát száműzte többet tudunk meg az 1. évad fináléjában. (IDE KATTINTVA OLVASHATSZ RÓLA BŐVEBBEN)
Következő rész REGGEL NEGYED 8 (1. ÉVAD 10. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ