Mérgezett fa gyümölcse

Cím Mérgezett fa gyümölcse (1. évad 11. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horrowitz
Nézettség 10,91 millió
Háttértörténet Regina és a Varázstükör  története
Online LETÖLTÉS + ONLINE / EPIZÓDKÉPEK
Előző rész REGGEL NEGYED 8 (1. ÉVAD 10. RÉSZ)
Részletes leírás
 

Storybrooke-ban Sidney Emma segítségét kéri, hogy felfedjen egy bizonyítékot, ami leleplezheti Regina korrupt módszereit. Emma nem akar piszkos módszerekhez folyamodni, hogy leleplezze, de a véleménye megváltozik, amikor a nő leromboltatja Henry várát. Elragadja a polgármester iránt érzett gyűlölete és mindent bevet, hogy leleplezze. De alábecsüli az ellenfelét…

Eközben a  mesevilágban találkozunk Hófehérke édesapjával, aki a lányához hasonlóan jó lélek. Segít egy palackba zárt szellemnek, hogy szabad lehessen és befogadja az udvarába. A szellem (Sidney) beleszeret a feleségébe, a királynéba, viszonyuk azonban kitudódik, és a király bezárja a nőt. A szellemet kéri meg, hogy segítsen kideríteni ki lehet a csábító. A királyné számára látszólag csak a halál maradt, a szellem viszont végül a királyt öli meg. A gyilkos fegyver pedig nem más, mint az egyik legmérgesebb kígyó, az Agrabai vipera… Minden szál a szellemünkhöz vezet, így menekülnie kell. Hiába nem akarja otthagyni a szerelmét, Regina számára ő csak egy báb volt, akire már nincs szüksége. Sidney elkeseredettségében azt kívánja, hogy bárcsak örökre vele maradhatna, s kívánsága teljesül is. Bekerül a tükörbe, így ő lesz a tükör szelleme.

Az epizód végén Emma nagy leleplezésre készül, de végül ő maga dől dugába. Alaposan lejáratja magát, s Regina eltiltja tőle a fiát.

 
Érdekességek:
  • Egy jelenetet amiben Charming is szerepelt kivágtak az epizódból.
  • Megtudjuk, hogy Storybrooke címere egy almafa.
  • Megtudjuk, hogy a Gonosz királynő születési neve a mesevilágban is Regina.
  • Amit a dzsin mond a királynak “Teljesítettem már ezer és egy kívánságot és láttam őket rosszul végződni ezer és egy alkalommal” utal az “Ezeregyéjszaka meséi”-re.
  • Leopold király a legszebbnek nevezi Hófehérkét a földkeregségen, ami rosszul esik Reginának. Ez utal az eredeti Hófehérke történetre, amiben a királynő a szépsége miatt üldözi a lányt.
  • Regina és Leopold házasságáról többet tudhatunk meg az 1. évad 18. részében.
Következő rész FELSZÍN ÉS A MÉLY (1. ÉVAD 12. RÉSZ)
< VISSZA AZ ELSŐ ÉVADHOZ