Storybrooke

Első megjelenés Pilot (1. évad 1. rész)
Lakók Elátkozott meseszereplők, Emma, Henry
Látogatók Cora, Kurt Flynn, Greg Mendel, Tamara, Anton, Ariel, Fehér Nyúl, Alice, Cyrus, August W. Both, Pán Péter, Felix, Wendy, Zelena, Elsa
Részletes leírás

Storybrooke a Várzslat nélküli világ része, egy város Maine államban, amit a Gonosz királynő átka hozott létre 28 évvel a történet kezdete előtt. A város nem szerepel a térképeken és a kívülállók szeme elől varázslat rejti el. A lakói elátkozott meseszereplők, akik nem emlékeznek arra, hogy kik is ők valójában, az idő pedig megállt felettük. Nem öregszenek és nem változik semmi, 28 éven át minden nap ugyanazt a napot élik át újra és újra. Az egyetlen akinek feltűnik a hely furcsasága az Henry, a polgármester örökbefogadott fia. Amikor pedig a tanárnőjétől egy különös könyvet kap felismeri, hogy az több mint egyszerű tündérmese és úgy dönt megkeresi szülőanyját, aki a történet szerint a megmentő, az egyetlen aki megtörheti az átkot.

Miután sok-sok bonyodalom árán végre sikerül megtörni az átkot a város nem szűnik meg létezni, és a meseszereplők sem kerülnek haza. Az emlékeik ugyan visszatérnek, de itt ragadnak a Varázslat nélküli világban. Mr. Gold pedig elhozza a mágiát, aminek nem várt következménye, hogy nem hagyhatják el a várost. Aki átlépi a városhatárt elveszíti a valós emlékeit és csak a Storybrooke-i személyisége marad meg. A meseszereplők az első káosz után visszatérnek a normális kerékvágásba, a boltok újra kinyitnak és mindenki visszatér a munkájához. Ám a nyugalom nem tart sokáig, Pán Péter újra megidézi átkot és csak egyetlen módon menekülhetnek meg előle: ha a királynő visszavonja az eredeti átkát. Ezzel azonban mindent meg nem történté tesz, visszakerülnek az Elvarázsolt Erdőbe és Storybrooke megszűnik létezni.

1 évvel később viszont ismét szükség lesz a megmentőre, ezért megidézik az átkot és a város is visszakerül a helyére. A Nyugati boszorkány azonban tesz róla, hogy a meseszereplők ne emlékezzenek arra miért tértek vissza és mi történt abban az 1 évben amit otthon töltöttek.