GY.I.K.

Az alábbi oldal azért jött létre, hogy a gyakran ismételt kérdésekre (GY.I.K.) a szerkesztőknek, azaz nekünk ne kelljen sokadjára is választ adnunk. Reméljük választ kaptál kérdésedre 🙂

Szia, most hol vagyok?
Az Egyszer volt hol nem volt / Once Upon A Time sorozat magyar rajongói oldalán.

És kik szerkesztik?
Lelkes rajongók, a főszerkesztő Shaly, a társszerkesztő pedig Devin.

Miért hoztad létre az oldalt?
Mert rákaptam a sorozatra és nem találtam olyan magyar forrást róla, ami elég naprakész lenne. Elkezdtem külföldi forrásokat gyűjteni – nagyon sok összegyűlt – és azt gondoltam akkor már oldalt is csinálhatnék belőle.

A cikkeket ti magatok írjátok és az infókat is ti szerzitek be?
A cikkek nagy része külföldi oldalakról származik, mi “csak” lefordítjuk őket. A fordítás viszont minden esetben saját munka, tehát a magyar szöveg az oldal tulajdonát képezi.

Az oldal kinézetét ki készítette?
Az éppen esedékes sablon és/vagy a felhasznált kódok információi elérhetőek az oldalsávon/láblécben. Az egyéb grafikai elemek saját készítésűek és az oldal tulajdonát képezik, más helyen csak engedéllyel és a forrás feltüntetésével használhatók fel.

Na és a feliratokkal mi a helyzet?
A negyedik évadtól kezdve az oldal saját feliratot készít az epizódokhoz, ami szintén az oldal tulajdonát képezi. Megosztani, felhasználni csak változatlan formában a forrás megjelölésével szabad, bele írni szigorúan TILOS!

Kapcsolatban álltok a műsor készítőivel, munkatársaival, színészeivel vagy egyéb dolgozókkal?
Nem, az oldal csupán rajongói oldal. A szerkesztők maguk is csak rajongói a sorozatnak, a készítésében egyikünk sem vesz részt.

A szinkron készítőkkel sincs kapcsolatotok?
Nem, velük sincs

Hamár szinkron, mikor folytatódik magyarul a sorozat?
Már érdeklődtünk utána a csatornánál, viszont sajnos még mindig nem kaptunk választ, de amint megtudunk valamit, közzétesszük.

Az oldalon megtalálható dolgokat (pl. leírást, képeket, stb.) felhasználhatom?
Igen, de csak akkor ha:
1. Engedélyt kérsz rá.
2. Feltűnteted az oldalt forrásként.

Szeretnék szerkesztő lenni, lehetek?
Ha éppen van felvétel, akkor az fel van tüntetve az oldalsávon. Ilyenkor szívesen fogadjuk a jelentkezést, amit a kapcsolat menüpontban/facebook oldalunknak küldött üzenetben tehetsz meg egy rövid bemutatkozással. A jelentkezés feltétele a wordpress felhasználói szintű ismerete és a megfelelő angol tudás.

A magyar feliratot felhasználhatom én is?
Forrás megjelölése mellett igen. Beleírni/beletörölni/sajátként feltűntetni szigorúan TILOS.

Fanfic beküldésére van lehetőség?
Igen, természetesen lehetséges. Ez esetben is a kapcsolat menüpontban vagy a facebook oldalnak küldött üzenetben vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hibát találtam az oldalon, mi a teendő?
Vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpontban vagy a facebook oldalunknak küldött üzenetben. Hamarosan kivizsgáljuk a dolgot és ha a hiba tényleg fent áll javításra kerül.

Ugyan ezt kell tennem, ha a linkre rákattintva 404 -es oldalt kapok?
Igen, akkor is üzenetben jelezd felénk a dolgot.

Az oldal nem tölt be/lassan tölt be, mit tegyek, mi a gond?
Ellenőrizd, hogy a probléma más oldalnál is fent áll e/megfelelő e az internet kapcsolatod. Ha csak a mi oldalunknál áll fent a probléma várj egy kicsit, hátha csak leterhelt a szerver. Ha később sem javul vedd fel velünk a kapcsolatot.

Köszönöm, most már minden kérdésemre választ kaptam!
Szívesen! Ha továbbra is akadna valami kérdésed, nyugodtan tedd fel nekünk a chatban vagy üzenetben a Facebook oldalunkon.