Elvarázsolt Erdő

Első megjelenés Pilot (1. évad 1. rész)
Lakók Meseszereplők
Látogatók Victor Frankenstein, Emma, Zelena, Glinda
Részletes leírás

Az Elvarázsolt Erdő a klasszikus tündérmesék szereplőinek otthona. Ebben a varázslatos világban az összes általunk ismert mesehős egymás mellett élt és kapcsolatban álltak egymással, amíg a Gonosz Királynő átka ki nem ragadta és a varázslat nélküli világba, Storybrooke-ba nem száműzte őket.

Az átok hatása alól csupán a világuk egy aprócska szeglete menekült meg, akiket Cora egy védő varázslattal megóvott, de 28 évre felettük is megfagyott felettük az idő. Amikor pedig Emma eldöntötte, hogy Storybrooke-ban marad és az idő elindult a városban, ők is kiszabadultak az idő börtönéből és folytathatták az életüket. De hamar rádöbbentek, hogy a birodalom többi része kiürült, a nagy harcok árán kiűzött ogrék pedig visszatértek és ismét átvették az uralmat. Ezért a mesevilág már nem volt biztonságos, a túlélők pedig egy táborba tömörültek. Emma és Hófehérke visszatérésével fény derül arra is, hogy a vezetőjük és védelemzőjük nem az akinek mutatja magát, lelepleződésekor pedig Cora szinte az egész tábort lemészárolta. A túlélők csak akkor lélegezhetnek fel, amikor Cora Hófehérke és Emma után megy Storybrooke-ba, de a nyugalmuk nem tart sokáig, hiszen egy új zsarnok érkezik a mesevilágba a Nyugati Boszorkány személyében.

Nem sokkal később Regina arra kényszerül, hogy visszavonja az eredeti átkot és mindenki hazatér. Meglepetten tapasztalják, hogy ismét elűzték az ogrékat és a csapat úgy dönt, hogy együtt költöznek be Regina kastélyába, amihez Hófehérkének éppúgy joga van, hiszen eredetileg az ő otthona volt. Az út során azonban szembesülnek vele, hogy az ogrék után most repülő majmok terrorizálják a népet, és a Nyugati Boszorkány befészkelte magát a kastélyba. Sikerül ugyan kiűzniük, de Zelenának megvan a saját terve amit mindenáron véghez akar vinni. Az egyetlen ami az útjában állhat az a fénymágia és Emma, de ő sajnos a varázslat nélküli világban ragadt, így nincs más megoldás, ismét el kell hagyniuk az otthonukat és kiszórni a Sötét Átkot.