Csodaország

Első megjelenés Nyúl a kalapból (1. évad 17. rész)
Lakók Fehér Nyúl és a felesége, Gruffacsór, Vörös Király, Vörös Királynő, Szívek királynője, Őrült Kalapos, Lizard, Bubi, Hernyó
Látogatók Jaffar, Jack, Gonosz királynő, Hook, Alice, Cyrus
Részletes leírás

Csodaország világát az anyasorozatban csak érintőlegesen ismertük meg, de a harmadik évaddal párhuzamosan egy spin-off sorozatot indított a csatorna amiben részletesebben is betekinthettünk Csodaoszág lakóinak életébe.

Figyelmeztetés: A leírás egyaránt tartalmazza az anyasorozatból és a spin-off sorozatból származó információkat!

Csodaország tele van hihetetlen helyszínekkel és persze rengeteg veszéllyel, mivel semmi sem az aminek látszik. Mindkét ismert királyságban sokáig kegyetlen uralkodó ült a trónon, ami miatt az emberek élete már nem volt éppen “csodálatos”. Az egyik királyságban Regina édesanyja, Cora uralkodott “A szívek királynője” néven, ami utal arra a szokására, hogy kitépi az emberek szívét, hogy irányíthassa őket. Cora egy tükrön keresztül került át Csodaoszágba és nagyon bátnotta a lánya árulása.

Csodaország másik fele a Vörös király fenhatósága volt, amíg fiatal felesége, Anastasia át nem vette a helyét. Corát önmagára emlékezette a fiatal, feltörekvő lány ezért ha már a lányával megbukott, Anastasia útját egyengette: megtanította varázsolni és azzá a félelmetes úrnővé válni, akit Vörös királynő néven megismertünk a spin-off sorozatban.  Miután Cora visszatért az Elvarázsolt erdőbe az egész Csodaország a Vörös királynő kezébe került, de Ana nem tudta megbocsájtani magának, hogy a hatalmat választotta a szerelem helyett. Hogy hibáját jóvá tegye szövetkezett a híres Agrabah-i mágussal, Jafarral és nem is sejtette, hogy mekkora veszélyt szabadított ezzel a birodalomra…

Sok-sok bonyodalom árán sikerül helyreállítani a világuk békéjét és Anastasia a szerelmével Fehér Király és Fehér Királynő néven uralkodott tovább.