Az Elvarázsolt Erdő királyságai

Hófehérke és Charming királysága

A királyság eredetileg György királyé volt, de mivel neki nem születethetett gyermeke, Zörgőfürgét kérte meg, hogy szerezzen neki utódot. A manó James-t vitte el hozzá, aki Charming ikertestvére volt. James a továbbiakban hercegként nevelkedett, ami nem tett jót a jellemének, önző és öntelt alak lett, de a harcokban viszont éppúgy jeleskedett, mint később a testvére. Ezt kihasználva, amikor az ország eladósodott, alkut kötöttek Midász királlyal: James legyőzi az őket fenyegető sárkányt, ha cserébe elveheti Abigail hercegnőt és egyesítik a két királyságot.

A terv addig remekül is haladt, amíg James életét nem vesztette egy párbajban. Ismét Zörgőfürge segítségére volt  hát szükség, aki elvitte a királynak az ikertestvért, hogy a fiú átvegye a halott herceg szerepét. Charming legyőzte a sárkányt, de az érdekházasság nem tetszett neki és ezzel kivívta György király haragját. A viszonyuk végleg akkor mérgesedett el, amikor Charming beleszeretett Hófehérkébe és megszökött, majd sok-sok kalandal később közös erővel legyőzték a királyt és a nép legnagyobb örömére átvették az uralmat az ország fölött.

Regina királysága

Ez a királyság eredetileg Hófehérke édesapjáé, Leopold királyé volt, de a halála után az özvegy királyné vette át a hatalmat és tett róla, hogy a jogos örökös, Hófehérke ne térhessen vissza. Regina úgy érezte, hogy a bosszúja jogos, hiszen a királylány kislány korában egy véletlen elszólással nagy bajba keverte őt. A nép viszont csak annyit látott, hogy a szeretett királyuk lányát üldözi a “gonosz” mostoha, ezért ahol csak tudták segítették a hercegnőt és bújtatták a királynő emberei elől. Reginát persze ez borzalmasan bosszantotta és megpróbálta terrorral és félelemmel rákényszeríteni az embereket, hogy őt támogassák, de ezzel éppen azzá a Gonosz királynővé vált akinek a népe gondolta. Szépen lassan rádöbbent, hogy ebben a világban nem nyerhet sehogy sem, ha meg is tudná ölni Hófehérkét  – amit nem tud, hiszen Zörgőfürge varázslata amíg a mesevilágban vannak védelmezi őt – a tettei miatt akkor sem szeretnék az emberek, ezért úgy dönt kiszórja a Sötét Átkot és az összes meseszereplőt az emlékeitől megfosztva átrepíti a varázslat nélküli világba, ahol mindent a vágyai szerint alakíthat és új életet kezdhet.

Midász király birodalma

Midász királyn egy különös képességgel, rendelkezik ami egyszerre áldás és átok. Bármi amihez hozzáér arannyá változik. Ezzel az országát gazdagabbá tette, mint amiről bármelyik másik királyság álmodhat, de a lányának akaratlanul is nagy bánatot okozott vele. Egyszer ugyanis amikor banditák támadtak rájuk Abigail kérője hősies küzdelemmel megmentette a királyt és kíséretét, Midász viszont véletlenül hozzáért és ezzel arannyá változtatta őt. A királylány, aki mélységesen szerette Frederick-et rá sem tudott nézni más kérőre, ezért az apja úgy döntött, amíg valaki igazán különlegeset nem talál nem kell férjhez mennie. Egészen addig így is maradtak a dolgok, amíg Charming meg nem ölte az őket fenyegető sárkányt , ekkor ugyanis a király elhatározta, hogy hozzáadja a lányát a bátor herceghez. A jegyespár között persze fagyos volt a hangulat, hiszen mindketten mást szerettek, a herceg pedig elhatározta, hogy megszökik az esküvő elől. Legnagyobb meglepetésére Abigail is segítségére sietett a menekülésben, amiért  hálából Charming szerzett neki egy adagot a Nostos tó vizéből ami felolvasztja Frederick-et. Így Abigail hozzámehetett a szerelméhez és a királyságban helyreáll a béke.

Hamupipőke és Thomas királysága

Hamupipőke gonosz mostohanővéreinek árnyékában nőtt fel, de arról álmodozott, hogy egyszer elmehet a királyi bálra. A tündérkeresztanyja szívesen segített volna rajta, de Zörgőfürge felrobbantotta őt azért, hogy megszerezhesse a varázspálcáját. Nem maradt más hátra, minthogy alkut kössön a lány Zörgőfürgével. Megállapodtak, hogy egy szívességért cserébe megkapja a szép ruhát és a lehetőséget, hogy elmehessen a bálra. A herceg persze azonnal beleszeretett, de első gyermekük születése előtt Zörgőfürge is eljött, hogy benyújtsa a számlát és a múltbéli segítségért cserébe a kis trónörököst kívánta. Hamupipőke mindent bevallott Thomasnak, aki ezután Charming segítségével megszervezte a manó elfogatását. Zörgőfürgét egy sötét cellába zárták, de amiért megszegték az alkut nagy árat kellett fizetniük: Thomas elszakadt a szerelmétől, amíg a manó meg nem kapja ami jár neki. Az átok kitörésekor mind átkerültek Storybrooke-ba ahol Emma kiváltotta Hamupipőke adósságát, így a pár végre együtt maradhatott. A további sorsukról nincs információnk.

Aurora és Fülöp királysága

Aurorára – akárcsak Hófehérkére – egy nagy hatalmú boszorkány haragudott meg, méghozzá nem is akárki, hanem Demóna és az álomátokkal súlytotta, szerelmét Fülöpöt pedig szörnyeteggé változtatva az Elvarázsolt erdő legtávolabbi zugába repítette. A fiú próbált segítséget kérni az emberektől, de mindenki azt hitte, hogy szörnyeteg. Végül Belle mentette meg őt, és tündérpor segítségével visszaadta az emberi alakját, így végre szerelme keresésére indulhatott és egy segítőtársra is talált Mulán személyében. Az átok kitörésekor azon a területen tartózkodtak, amit Cora megvédelmezett, ezért az egész királyság megfagyott 28 évre, majd amikor ismét járni kezdett az idő folytatták útjukat és felébresztették Aurórát. A boldogság azonban nem tartott sokáig, hiszen Fülöp a lélekrabló áldozatává vált és csak sok-sok kaland árán sikerült visszaszerezniük a lelkét. A Zelena elleni harcban Hófehérkéék oldalára álltak, amiért a boszorkány repülő majommá változtatta őket, de szerencsésen megúszták ezt a kalandot is és Zelena halálával visszanyerték eredeti alakjukat.

Xavier király birodalma

Xavier egy eléggé öntelt uralkodó volt, aki annyira elszegényedett, hogy áruba bocsájtotta kissé együgyű fiát, Henry-t a gazdag hercegnők körében. Eközben Cora, akit a király korábban vérig sértett alacsony származása miatt bosszút forralt ellene. Minden vágya az volt, hogy beférkőzzön egy királyi családba, és majdnem sikerült is a terve de Eva hercegnőnek köszönhetően az eljegyzése kudarcba fulladt Leopold-al. Végső elkeseredésében belógott Xavier király báljára, de a király felismerte és ki akarta dobatni. A csalódott Cora azonban mindenképpen meg akarta mutatni, hogy többet ér, mint gondolnák, ezért azt állította, hogy aranyat tud fonni a szalmából. Xavier erre a toronyba zárta és azt mondta, ha valóra váltja amit ígért hozzámehet a fiához. Mindenki meglepetésére másnap a lány tényleg aranyat szőtt – persze Zörgőfürge segített rajta – ezért végre teljesült a vágya és befogadták egy királyi családba. Henry-vel egyetlen közös gyermekük született, akivel Corának nagy tervei voltak:megfogadta, hogy Reginát felhasználva bosszút áll Leopold királyon és Eva királynén.

A tengeri királyság, Eric herceg országa

A tengeri királyságban Eric herceg uralkodik. A herceg egy alkalommal hajótörést szenvedett és egy csodaszép sellő, Ariel mentette meg őt. A herceg persze nem emlékezett később a megmentőjére, de amikor újra látja a lányt egy bálon azonnal beleszeret és magával hívja a föld körüli útjára. Eric azonban hiába várja, szerelme nem jelenik meg a találkozón. Az átok kitörése után Storybrooke-ba kerül, ahol ismét találkozik Ariel-el és végre beteljesedhet a szerelmük, de az Elvarázsolt erdőbe való visszatérés után a herceg Feketeszakáll fogságába esett. Ariel viszont, aki a világ végére is követné őt, addig nem adta fel a keresést. A Hóhér szigeten rá is lel végül, és mivel ez a terület kívül esik a második átok hatókörén végre elkezdhetik a boldogan éltek, míg meg nem haltak részt. Eric népe valószínűleg Storybrooke-ba került ismét.

Egyéb királyságok

Rapunzel királysága: Nem láttuk még a sorozatban, csupán a hercegnő mesélt róla Charmingnak. Szülei csodálatos uralkodók, és utánuk a lány bátyja következett volna a trónon, de sajnos meghalt mielőtt ez bekövetkezhetett volna. Így hát Rapunzel lett a trónörökös és nagyon megijedt a felelősségtől. Hogy félelmeitől megszabaduljon felkutatott egy különleges növényt, az éjgyökeret. Arról azonban nem szólt neki senki, hogy a növény úgy segít túllépni a félelmeinken, hogy megeleveníti azt. Rapunzel ezzel nem tudott mit kezdeni, ezért saját félelme fogságában raboskodott az elhagyott toronyban míg David rá nem talált. Ő segített neki legyőzni a rettegést és hazavezette a szüleihez, hogy azzá az uralkodóvá válhasson akinek született.

< VISSZA A LEÍRÁSOKHOZ