Alvilág

Első megjelenés Elhunyt lelkek (5. évad 12. rész)
Lakók Hádész, Szörnyella, Vak boszi, Gaston, James, Cora, Henry (Regina édesapja), Liam, Hook, Arthur király, stb.
Látogatók Emma, Henry, Regina, Robin, Hófehérke, Charming, Mr. Gold, Belle, Zelena, Ruby, ifj, Robin
Részletes leírás

Az Alvilág egy olyan hely, ahol az elhunyt lelkek “élnek”, akiknek még befejezetlen ügyeik maradtak. Ezek a lelkek mind-mind más világból és időkből származnak. Van, aki már évszázadok óta raboskodik itt, csak mert még mindig nem tudja, mi/ki a befejezetlen ügye, és még nem végzett vele. Olyan földekről valóak az itt lévők, mint az Elvarázsolt Erdő, a Varázslat nélküli világ, Camelot, Óz birodalma, stb. Ha egy léleknek már nincs befejezetlen ügye, akkor vagy egy jobb helyre kerül, vagy egy rosszabb helyre.

Az Alvilág ura Hádész, aki megállította az idő vaskerekét, valamint nem engedi továbblépni az itt lévő lelkeket. Az Alvilág, más néven Underbrooke, Storybrooke kiköpött másolata, ugyanis Hádész Zelena kedvéért átformálta az egész várost. Egy különbség azonban mégis van: Storyrooke lerombolt változatának néz ki. Vannak a városban extra dolgok is, amik az eredetiben nincsenek. Arról, hogy milyen volt az Alvilág régebben, mikor még nem Storybrooke másolata volt, arról semmit sem tudunk.

Az Alvilág extra dolgai közé tartozik az 5, különböző színű és tulajdonságú folyói, melyből kettőt ismerünk: A zöld folyó az Elveszett lelkek folyója, ahol – mint ahogy a neve is sugallja – az elveszett lelkek raboskodnak az örökkévalóságig, akik akarván vagy akaratlanul is, de érintkeztek a folyó vizével. A másik ismert folyó a narancssárga színű, mely képes az emlékek elvevésére, ha iszunk belőle. További sajátossága ennek a világnak az alvilági mesekönyv, melyekben az Alvilág történetei, múltja szerepel. A hely további látványossága még a telefonfülke, amellyel beszélhetsz a másvilágról egy szeretteddel. Hádész tanyája is egyedi, – attól eltekintve, hogy csak úgy, mint Storybrookeban, itt is a könyvtár liftjébe lehet lejutni a föld alatti barlang, bánya szerűségbe – csakis itt folyik össze az 5 folyó. Az Elveszett lelkek folyójáról érdemes még tudni, hogy Hádész elmenetelével a holtak képesek kirepülni belőle, ám óvatosnak kell lenned, hisz magukkal ránthatnak. A könyvtár liftjének pedig van még egy külön megállója, az Ambrózia temploma, ahol az ambrózia fája van, amit ha egy halott megkóstol, akkor elhagyhatja az Alvilágot és visszatérhet az élő sorába.

Ez a világ gazdag történelemmel rendelkezik, sok neves görög alak volt már itt. A temetőben minden holtnak van egy sírköve, ami ha le van dőlve, a lélek továbbjutott, de ha össze van törve, akkor a rossz helyre került. Hádésznak van egy külön börtöne is, amit a kutyusával, a Cerberosszal őrizet, a három fejű fenevaddal. Másik érdekesség még, hogy ha egy lélek kibújik a halál alól, de nem fizeti meg annak árát, akkor egy “behajtó” jön érte, aki elragadja és az Alvilágba viszi a hajóval, ami Storybrooke taván jelenik meg, ha egy, már meghalt, ám feltámadt belecsorgatja a vérét. Hádész pusztulása után Arthur lesz az Alvilág új uralkodója és teljessé válik Merlin jóslata: egy bukott királyságot virágoztat fel.