7. évad – Ginny és Josh interjú

1
390
megtekintések

Az “Egyszer volt, hol nem volt” nem csupán a képernyőn olyan, mint egy tündérmese, két főszereplőjének az életére is mesebeli hatással volt. Ginny és Josh az első évad alatt találkozott és ahogy a sorozatban szép lassan kibontakozott előttünk a karaktereik románca, úgy szökkent szárba a két színész szerelme is, akik azóta már boldog házasságban élnek és nevelik a gyermekeiket. Nem csoda hát, hogy ez a műsor még mindig különleges helyet foglal el a szívükben…

A fináléhoz közeledve, milyen érzések kavarognak bennetek?
Ginny:
Ne is mond, teljesen kivagyok. A hatodik évad végén kilépni a műsorból egyébként is nehéz döntés volt, sokat beszéltünk erről és a gyereknevelésről a producerekkel… szerettünk volna több időt tölteni a fiúkkal. Ollie-t is Los Angelesben írattuk be az iskola előkészítőbe… úgy éreztük a családunk szempontjából ez volt a helyes döntés. De mindig is úgy számoltunk, hogy ha eljön az utolsó fejezet és az utolsó mese, visszatérünk – úgy alakítottuk az időbeosztást, hogy vissza tudjunk térni, mint amikor az ember elmegy a főiskolára, de az otthon akkor is az otthona marad. Most viszont, hogy ez az otthon hamarosan megszűnik létezni és a díszleteket is lebontják szörnyen elérzékenyültem. Végig sírtam az elmúlt 24 órát. Persze az sem segít, hogy a mi jeleneteink klasszikus ONCE jelenetek… Inspiráló jelenetek és borzasztóan sokszor felbukkan a remény szó, szóval tényleg nagyon nosztalgikus élmény. Azt kívánom bár csak örökké képernyőn maradna, hogy az ember visszatérhessen ide, ha honvágya támad.

Josh: Szürreális élmény, de csodálatos is. Hálás vagyok, hogy része lehettem ennek a műsornak, ami rengeteg embert meg tudott szólítani és ki tudott alakítani egy ilyen szenvedélyes, okos, szókimondó rajongói bázist, akik végig kísértek minket ezen az úton. Mindig is nagy örömmel gondolok majd rá, hogy része lehettem a sorozatnak és eljátszhattam ezt a karaktert, remélhetőleg egy új oldalát megmutatva a nézőknek. És bízok benne, hogy a műsornak sikerült megihletni az embereket, hiszen a reményről szól és arról, hogy a tetteink határozzák meg kik vagyunk. Senki sem jó vagy rossz, csupán a döntések azok amit a karaktered hoz. Keserédes érzés a búcsú, de kimondhatatlanul hálás vagyok.

Ginnifer, milyen érzés volt egy olyan erős szerepet játszani, mint Hófehérke – átvezetve ezzel a karaktert a modern korba?
Ginny:
Csodálatos volt, igazi nőközpontú műsort hoztak össze a srácok. 2011-ben, amikor a sorozat indult ez fontos tényező volt abban, hogy elfogadtam a szerepet. Egy olyan sorozatból jöttem át ide, amiben szintén erős női karakterek voltak (Hármastársak), de itt a női szereplők voltak a történet húzóereje. Adam Horowitz és Edward Kitsis – a sorozat írói – mindketten erős kapcsolatban élnek erős nőkkel, valahol őket is ünnepelték azzal, ahogy a női karaktereket ábrázolták a műsorban.

Mesélnél arról, mennyire volt furcsa Jennifer Morrison édesanyját játszani, miközben valójában egyidősek vagytok?
Ginny:
Tudom, tudom. Mondjuk mindig ott volt az a védőháló, hogy tündérmese szereplők vagyunk akik voltaképpen nem öregednek. Colin karaktere, Hook is több száz éves – nem emlékszem pontosan. Zörgő szintén sok száz éves. Ha így nézed volt értelme, hogy hasonlóak vagyunk külsőre és belsőre is. Színészként pedig csupán akkor éreztük meg a szaladó időt, amikor megláttuk ezt az új generációt, akik tényleg szinte frissen az egyetemről jöttek. Mellettük kicsit jobban öregnek érzi magát az ember.

Josh, számodra mit jelentett Charming herceg bőrébe bújni?
Josh:
Mindent. Megváltoztatta az életem, ahogy a rajongókét is. Ennek köszönhetek mindent. Megváltoztatta az életem és neki köszönhetem a családom, hogy megleltem az otthonom. Ahogy már mondtam, örökké hálás leszek, amiért a részese lehettem.

Mit gondoltok minek köszönheti a sorozat, hogy ilyen sok évadot megélt?
Ginny:
Egyszerre volt reménytelenül optimista, de mégis valósághű. A karakterek azért voltak olyan különlegesek, mert mindannyian magunkra ismertünk bennük. Úgy érzem mindenki tud találni benne olyan karaktert – valószínűleg nem is egyet – akivel azonosulni tud, akit példaképének tekinthet. De közben mindenkinek megvannak a hibái is. Igen, azt hiszem ez az. Mindenki szereti a különleges meséket olyan karakterekről, akikkel képes együtt érezni. Ki hitte volna, hogy a tündérmese szereplők is ilyenek?

Szerintetek mi a műsor öröksége?
Josh:
Szerintem a sokat emlegetett remény, az lesz az öröksége.

Ginny: Szeretem azt gondolni, hogy a maga nemében egyedülálló ez a műsor. A pilot epizód idejében soha, senki nem csinált még hasonlót. Annyira friss volt, úttörő próbálkozás. Remélem, hogy örökké példa lesz a legkülönbözőbb fajta, erős, gyönyörű, kemény női karakterekre, de erről már beszéltünk az előbb. És remélem azt is, hogy marad olyan támogatottsága a műsornak, hogy időnként összegyűlhetünk egy-egy speciális epizód erejéig.

Mi volt a legszívbemarkolóbb rajongói történet, ami megesett veled a műsor kapcsán?
Josh:
Számtalan ilyen volt. Rengetegen jönnek oda hozzánk elmondani, hogy a műsor miként segítette át őket az életük nehéz időszakain, hogy sikerült nekik a karaktereken keresztül megtanulni, hogyan szeressenek jobban, hogyan éljék az életüket jobban és hogyan mutatta meg nekik a sorozat, hogy nincsenek egyedül. Ezt sok embertől hallottam már. Mind emlékezetes volt.

Ginny: Mindezek mellett még kiemelném, hogy a rajongók nem csak a Comic-Conra jöttek, de felbukkantak Vancouverben is a forgatáson – sokszor a karaktereinknek öltözve – ami számomra lenyűgöző volt. Azt mondják az utánzás az egyik legmélyebb jele az érdeklődésnek, és azt hogy valaki ennyire azonosulni tud a karakterekkel nagyon erőteljes dolognak tartom. Nekem az egész életem itt virágzott ki, a műsornak köszönhetően. Látni, hogy a rajongók is ilyen messzire elmennek azért, hogy képviseljék a szereplőket, segített a munkánkat még komolyabban venni. És az írókat is egyre jobban tiszteltem, amiért mindig ennyire figyeltek a rajogókra, nem hiszem hogy valaha is dolgoztam olyan műsoron, ahol még ekkora figyelmet kapott volna ez… Mármint mindig szükség van rá, hogy kielégítsük egy bizonyos szintig a rajongók elvárásait, de hogy ekkora figyelmet kapjon ez, az nagyon ritka.

Volt bennetek megbánás, amiért kiléptetek a műsorból?
Josh:
Nem. Nem, egyáltalán nem. Minden úgy alakult, ahogy reméltük. Örökké hálás leszek az itt töltött időért, de azért távoztunk, mert akkor annak volt itt az ideje. Számunkra eljött a búcsú ideje.

Miben lesz más a sorozat záró a többi fináléhoz képest?
Josh:
Más, mert ez lesz az utolsó finálé. Érzelmileg igazán hű lesz önmagához és kielégítő is, mert itt teljesedik ki a kör és minden értelmet nyer. Azt hiszem boldoggá teszi majd a nézőket és a rajongókat, úgy érzik majd megérte a sok idő és beleadni szívüket-lelküket a sorozat nézésébe.

Ginny: Az mondanám a Gonosz királynő esetében nagy változás lesz, amikor felfedi mit tanult meg ebből az egészből. Olyan erőteljes üzenete van, hogy végig sírtam. Ez is része annak, amiért végig sírtam a tegnapi napot.

Hogy került ismét képbe Hófehérke és Charming?
Josh:
Üzenetet kapnak Henry-től, aki szorult helyzetbe kerül és segítségre van szüksége, szóval ahogy minden nagyszülő tenné – aki tud fegyvert használni – kardot/íjat ragadnak és mennek segíteni. Jönnek felrázni a csapatot és kihúzni őket a csávából.

Ginny: Már visszavonultak, nyugisak a szombat estéik. Hófehérke haja is hosszabb már. Szóval nem nagyon tudjuk mi történt velük ez idő alatt, de az tuti hogy megkapták az üzenetet és jönnek segíteni.

Mit gondoltok a karaktereitek befejezéséről, hogy teljesedik ki az első évadhoz mérten?
Ginny:
A kiinduló pont az volt, hogy milyen lenne egy világ, ahol a Gonosz királynő nyer? És most megtudjuk, milyen is az. Josh-al beszélgettünk kicsit erről elalvás előtt tegnap, hogy milyen megtisztelő hogy mi is a boldog befejezésének részesei lehettünk. Érzelmes volt és izgalmas. Álomszerű. Mind reméltük, hogy ez lesz a vége, de a Gonosz királynő ezzel… igazán drámaivá válik a története. Ez egy drámai út volt, annyit fejlődött, jobb ember lett és látni ahogy az írók learatták ennek a gyümölcsét csodás volt. Szerintem a rajongók zabálni fogják.

Josh: Nagyon érzelmes volt. Minden Hófehérkével, a Gonosz királynővel és Charminggal kezdődött és velük is zárul. Az hogy Regina végre elnyeri a boldog befejezést nagyon érzelmes és gyönyörű, megmutatja, hogy csak hinned kell benne és nem szabad feladni.

Ginny: És szeretem, hogy ez egy nyitott befejezés. Úgy érzem a mi visszatérésünk is csak azt igazolja, hogy soha, semmi sem ér véget igazán. Bár le vagyok sújtva azért, hogy lezárul a sorozat, de úgy érzem maradt benne lehetőség az esetleges kis speciális epizódokra – amiket már említettem – hogy például 5-10 évente egy kicsit rájuk nézhessünk. El tudok képzelni egy kis minisorozatot, például a netflixen vagy online. Szerintem simán benne lehet a pakliban.

Mi a jelentősége annak, hogy bárki kaphat boldog befejezést?
Josh:
Szerintem fontos átadni ezt az üzenetet, különösen manapság, hogy ennyi a negatív gondolat a világban. Tudni, hogy mindig van második esély, mindig van lehetőség jóvátenni a dolgokat, nagyon erőteljes dolog. Ha enélkül éled le az életed elég sivár lesz. Azt hiszem az “Egyszer volt, hol nem volt” képes volt egy kis fényt csempészni a sötétségbe.

Ginny: Egyszerűen érzem, hogy ez így van. Szerintem igaza van Hófehérkének és a remény a titkos összetevő. Hiszem, hogy mindenki találhat szerelmet, szeretetet és az álmokat el lehet érni. Mary Margaret beszéde a reményről a pilot epizódban, számomra ott lett biztos, hogy akarom ezt a szerepet.

Mindketten új szerepre szerződtetek ősztől — Josh az NBC-hez szerződött le a Manifest című pilotra, Ginnifer pedig marad az ABC-nél a Steps című sorozatban.
Ginny:
Igen, úgy tűnik nem bírom itt hagyni a Disney-t. Szerepeltem még egy darabban tavaly, a hatodik évad után, aztán kivettünk egy kis szabit a férjemmel, mielőtt ajánlatot kaptunk az új sorozatra, az enyém pedig ismét az ABC-hez köthető. Viszont a forgatás Los Angeles-ben lesz ezúttal, ami kitétel volt mindkettőnknél a családunk, a gyerekek iskoláztatása miatt, hiszen ezért léptünk ki az “Egyszer volt, hol nem volt”-ból is.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..