7. évad – Epizódkibeszélő 7×22

28
1404
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!
Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10 / 7×11 / 7×12 / 7×13 / 7×14 / 7×15 / 7×16 / 7×17 / 7×18 / 7×19 / 7×20 / 7×21

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt! Ez az utolsó bejegyzésünk ebben a témában, így szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük az egész évados együttműködést 🙂 Örömmel olvastuk a véleményeiteket, sokszor feldobtátok a napunkat. Köszönjük!!

Összességében milyenre értékeled a 7x22-et?
Hogy tetszett a történetszál?
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Add le a szavazatod ...

28 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sírtam és sírtam. A borítóból azt hittem, hogy egy Henry-Jacinda esküvőt fogunk kapni és végül nagyon boldog voltam, hogy a fő történet a már megismert és szívünkbe furakodott Regináé és Zörgőé lett. Ők voltak velünk mindvégig a sorozatban. És hogy Regina végül megkapta a “Good Queen” titulust, valóban számára a legboldogabb lett.

  Őszintén én sosem voltam oda a
  Belle-Zörgő párosért annyira, szóval ott inkább csak az hatott meg, hogy ezúttal nemhogy önzetlenül cselekedett valaki miatt, mert már egy-kétszer ha nem is sokszor előfordult, de most az életét áldozta fel azért, aki arra esküdött fel, hogy megöli őt.
  A világok egyesítése hát egy gyönyörű montázs volt, ahogy Storybrooke-ból indulva láthattuk az összes világot, ahol valaha járt a sorozat. (Mondjuk abba a kis bálterembe nem tudom, mi alapján hívták meg az embereket, mert nem hiszem, hogy az összes világ belefért volna.)

  És nagyon szomorú voltam, hogy Emmát elintézték egy “nyűgös a baba”-val, aztán amikor betoppant, na az volt a második sírós rész. Kaptunk a múltból is emlékeket, jelenetek, a jelenből is, visszatekintéseket, utakat, hogy min mentek keresztül a 7 évad alatt a szereplők. És, hogy Regina végigvonult 2xEgyetlen fiával, hát az egyszerre volt vicces, és megható is.

  Borzalmasan fog hiányozni a sorozat. Nagyon sok sorozatot szeretek, de azok elszórakoztatnak, lekötnek. De ez a sorozat tényleg azt adja, amire a világban szükség van. Hogy higgyünk a varázslatban, higgyünk a lehetetlenben, legyünk bátrak, fogadjuk el önmagunkat, legyen bennünk szeretet, mindig a jót cselekedjük, akkor is, ha ez néha nehéz, és ami a legeslegfontosabb (és nem csak a sorozatban, hanem a világban is) legyen bennünk remény! Remény, hogy mindez, amit a sorozat közvetíteni akart egyszer valóság lesz.

  Nevessetek ki, nézzetek butának, de én hiszek a varázslatban. És nem feltétlen a Blue Fairy-re gondolok, vagy a Dark One-ra. De varázslat ott van mindenben. A természetben, a tárgyakban, az emberekben.

  Nagyon köszönöm a fordítást is az oldalnak, a szerkesztőknek, hogy végigvitték velünk, cikkekkel láttak el, érdekességekkel, és a lehető leghamarabb elhozták nekünk a feliratokat. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ti vagytok a legjobbak.

  REMÉLEM, egyszer a közeljövőben egy poszt-Ouat találkozót sikerül megszervezni és lebonyolítani úgy, hogy ti is ott lesztek!

  Reménnyel és varázslattal teli életet kívánok mindenkinek!

  Üdv:

  Dani

 2. Elégedetlen vagyok. Nagyon tetszett az előző epizód. Sok csavar, fordulat volt benne. Több, mint az egész évadban. Szörnyella és Ariel cameoja sem volt öncélú, szemben Emma felbukkanásával, akit nyilvánvalóan csak azért mutattak meg, hogy őt is viszont láthassuk még utoljára. Nem értem, hogy a gonosz Zörgő miért halt meg a jó áldozatától, amikor elvileg külön, önálló lény volt mindkettő. Azt hittem, a tőrrel csinálnak valamit. Azzal mi lett? Demóna gyerekének az apját tényleg elintézték két mondatban (a rajongók nyomására)? Inkább meg se tették volna így. A végső megoldás: az új átok, amely egybeolvaszt mindent, szerintem marhaság. Egy világban egy idős és felnőtt Henry? Egy világban a régi Hook és a kívánság Hook? Szörnyen zavaros, értelmetlen, már-már követhetetlen. Azt hittem, sokkal egyszerűbb és jobb lezárást adnak ennek a sorozatnak, hasonlót, mint a harmadik évad felénél, amikor megállították Pán átkát. Még abban is jobban működött Zörgő áldozata. Nagyon szomorú vagyok, hogy így az összképen nem olyan lett, mint vártam.

  • Szerintem csak Zörgő erejét szívta el, de alapból ugyanazok maradtak. Érthetőbben mikor a kívánság világból a másik Regina átkerült, érezték mindig, amit a másikkal csináltak.

   • Az nem a kívánság Regina volt, hanem Regina gonoszabbik része. Én úgy emlékszem, hogy a kívánság világban Reginát száműzték, vagyis összesen 3
    Regina lett volna (az eredeti, az eredetiből Hyde szérumával kiszakított gonosz változat és a soha nem látott kívánság verzió).

   • Talán azzal lehetne megmagyarázni, hogy amikor Zörgő kitépte a saját szívét, akkor az megtisztult és ezzel megölte a sötét felét. A kívánság Zörgő pedig egyértelműen ehhez a sötét részhez tartozott és így nem élhetett tovább. Én esetleg valami ilyesmi magyarázatot tudnék elképzelni.

  • Rumple azt ecseteli a halála előtt, hogy ő a legerősebb Zörgő-verzió, szerintem ezzel próbálták magyarázni, hogy az ő halálával az összes többi kihal. (mint a TVD-ben: ölj meg egy Ősit és kihal az összes leszármazottja, vagy mikor Flash-ben a Klónhapinál kellett kiütni az eredetit, és kidőlt az összes utánzata….) Szerintem ezzel a monológgal akarták megértetni az írók, hogy az eredeti Zörgő halálával minden gyenge utánzata meghal, mert az ő képére lettek kitalálva, és nélküle nem is léteznek.
   Nekem inkább az nem tűnt világosnak, hogy miért hal meg egy egyszerű szíkitépéstől (Cora is kitépte a sajátját annak idején, meg rajta kívül egy csomó mindenki rohangált nélküle, de meg csak attól haltak, ha valaki szét is morzsolta azt), aztán meg benyomja Nook testébe a saját mérgezettje mellé – most akkor a kettő kiütötte egymást, vagy mi? Napersze, nőből vagyok, szeretek addig kombinálni, míg a dolgok értelmet nem nyernek, szóval ezt is megmagyaráztam magamnak: ez egy szívcsere akart lenni, Nook megkapta Zörgőtől az egészségest, Rumple átvette a mérgezettet, aminél ha jól emlékszem az volt a lényeg, hogy nem mehet a szeretett fél közelébe, vagyis leválasztotta Zörgőt a tőrről, aki anélkül csak egy többszáz éve halott pali.
   Hát, mikor előadták a Demóna-sztorit két félmondatban, mondtam egy néma imát azokért, akiknek ez szívügye volt. 😀 Ne haragudjatok, nem akarok senki nyomorán nevetni, de konkrétan kitört belőlem a röhögés, mikor elképzeltem azok vérvörös fejét, akik annyiszor hiányolták ennek a félbemaradt történetnek a végkifejletét. Éppen a finálé utolsó perceit éljük, hónapok óta beletörődött a legutólsó fan is, hogy már annyi, hogy erre valaha is magyarázatot kap, erre csak így az arcukba vágják. Zorro. Háthogyne. A nagynéni meg nyilván a Fekete Kanári. 🙂 Drágáim. Inkább maradtatok volna csendben.
   Azzal viszont nem értek egyet, hogy a vége értelmetlen volt. Szerintem azt az üzenetet próbálták vele átadni, hogy létezik az emberek világában egy hatalmas MeseBirodalom: különböző történetek, különböző verziókban. Itt élnek köztünk, magunkban hordozzuk őket, varázslatot csempésznek az életünkbe, csodát a mindennapokba, időtlenül, végérvényesen, örökre és megmásíthatatlanul. Szerintem ez egy abszolút szimbolikus jelentéssel bíró momentuma volt a finálénak. Nekem tökre bejött. 🙂

 3. ilyen részt nem lehet nézni terhesen! szegény gyerek nem tudom, mit gondolhatott rólam! 😆 végig bőgtem az egészet. tényleg nagyon szépen lezárták a sorozatot. ennek örülök! 😻

 4. Még sosem írtam semmit az oldalra, de mindig elolvastam mindent.
  Köszönöm én is ezt a rengeteg munkát, amivel még közelebb hozzátok hozzánk ezt a csodás mesevilágot!
  Az utolsó rész szamomra elég keserédes volt. Nagyon szép lett,de én végig azt éreztem,hogy nem elég, nem elég, még többet akarok! 🙂 furcsa volt hirtelen ez a sok lezárás. Persze, rudruk, hogy ez lesz, viszont furcsa (teljesen pozitív értelemben)ahogy 7 évad után hirtelen mindenki megkapja a boldog befejezését. Hiányozni fog nagyon a sorozat. Viszont egy dolog nagyon zavar. Csak én érzem úgy, hogy a stáb tagjai neheztelnek Jennifer Morrisonra? Nem tudom, hogy a személye ellen, vagy a 6. Évad utána távozása miatt van ez…
  De ugyebár a búcsúpartin sem jelent, illetve az egyik interjúban valami ilyesmi hangzott el: Jennifer is végig sírt és nem csak akkor, amikor őt vette a kamera (vagy ez csak számomra felig-meddig beszólás?), illetve az utolsó részben is eléggé mellőzve volt. Sőt az egész évadban azt hangoztatták, hogy Henry anyja Regina és alig esett szó. Mintha a köztük lévő kapocs nem lenne olyan erős :/
  Bocsánat a hosszú kommentért 😅

  • Úgy emléxem, Lana mondta Ginny-ről, hogy végigsírta az utolsó epizódot.
   De csak a meghatottságtól. Tudod: Újraegyesülés, Remény, RózsaszínFelhők, meg hasonlók miatt. 🙂

 5. Úgy gondolom méltó lezárása volt a sorozatnak. Nem hittem, hogy ilyen befejezést szánnak a sorozatnak, de elégedett vagyok. 🙂 Nyilván maradtak nyitott kérdések, de ezt már megszokhattuk és valahogy most nem is zavartak. 🙂

  3. évad óta követem az oldalt. Mindig nagy örömmel néztem az új híreket és a fordításokat. Szerintem az ország legjobb rajongói oldala. 😀
  Mindig friss hírekkel szolgáltatok, legnehezebb időszakban is maradtatok amellett, hogy végig a rajongók kedvébe tegyetek.
  Szeretném megköszönni azt a rengeteg munkát és erőfeszítést, amit ebbe az oldalba fektettetek, illetve a hihetetlen gyors fordításokat. Szuperek vagytok! 😀

  Remélem, még hallok felőletek! 🙂

 6. Én is nagyon köszönöm a munkát az oldal fenntartóinak. A befejezéssel voltak kétségeim, már akkor aggódtam amikor nem két részes finálét csináltak, mindenesetre a lehetőségekhez képest jól lezárták, de a sorozathoz képest elkapkodták.

 7. Nekem nagyon tetszett, hogy inkább bájos lett a vége, mint túlspilázott, sokszor ott rontják el a sorozatlezárásokat, hogy minél izgibbre-látványosabbra akarják csinálni, persze kell történés, de itt legalább harmonikusra sikerült. Persze reménykedtem kicsit, hogy mégis valahogy életre keltik Robint pl.: egy kívánsággal a kívánságvilágban, de ez a koronázási ünnepség nagyjából helyrehozta az ezzel kapcsolatos érzéseim. Kár hogy vége lett, szerettem a sorozatot, s a kezdeti idegenkedés ellenére, ez az új évad is kezdett meggyőzni. Mindenesetre úgy lett vége, hogy esetleg még folytatható is lehetne, de le is lett zárva, s többnyire kerek a sztori, így most már nem maradt más csak az elégedett búcsú. Köszönöm én is az oldalnak a munkát, de szerintem a rajongói oldal részek nélkül is folytatható 🙂

 8. Szerintem nagyon elrontották a végét, hihetetlenül nyálas és kiszámítható volt az egész epizód, több logikai hibával és hülyeséggel. Nem is értettem, hogy hogy hagyhattak itt minket ezzel a valamivel. Azt hittem sírni fogok, mert már az első rész óta követem a sorozatot és hét évemet csak végigkísérte, de ez a lezárás egyáltalán nem csalt ki belőlem még csak egy aprócska könnycseppet sem. Sokkal inkább csalódott voltam. Le kellett volna ezt zárni már az előző évad elején, sokkal jobban jártunk volna.

 9. Köszönöm én is a feliratot!
  Nagyon tetszett ez a rész, a vége a legjobban!!
  Én csak azt SAJNÁLOM, hogy GIDEON nem bukkant fel.
  Ez ellenére nagyon jó volt ez a sorozat! Kár hogy vége 🙂 .

 10. Nagyon szépen köszönjük a weblapot, a facebookot, a híreket, a fordítást, az időt, energiát, mindent! <3 A kis üzenet a felirat végén nagyon megdobogtatta a szívem. Köszönöm! Hiányozni fogtok! Pacsi/Puszi, Andris

 11. “Hol volt, hol nem volt, régi nóta száll…” – Egy örök dal. Egy örök mese. Szerelemről, megbocsátásról. Bűnről és vezeklésről, örömről és fájdalomról. Köszönet ennek a gyönyörű történetnek a valaha volt legmegindítóbb és legcsodálatosabb verziójáért RumBelle-nek. :,)

  Valahányszor meglátom őket, elfog a kétség, hogy valóban maga Snowing története és lénye-e az, ami annyira megkapó számomra bennük. Mert ha csak rájuk nézek, eszembe jut, hogy ŐK maguk a valóságba helyezett mese. Az Ő történetük tényleg igaz. Szóval köszönet Ginny-nek és Josh-nak, a sorozat eredeti tündérmeséjének. :,)

  Emma&Hook… THIS is my OTP!!! Örökre és megmásíthatatlanul. 🙂
  Köszönet a legjobb első csókért. EVÖR!! Köszönet minden boldog és fájdalmas percükért.
  Örökre a szívembe égtek. CS 4EVER!!! :,)

  Köszönet drága Királynőnknek! Aki – szerintem – olyan női alakokat parancsolt maga mögé történetük során, mint Hófehérke, Emma Swan, vagy Zelena. Köszönet a legsokoldalúbb és legerősebb karakternek a sorozatban. Bár nem egyszer éreztem úgy, hogy ez igencsak a tökéletesen kiválasztott színésznő érdeme is. 🙂 Szóval Köszönet Lana-nak! :,)

  Köszönet Eddie-nek és Adam-nek. Akik olyan sokszor és sokat adtak. És akik el is vettek nem egyszer. Köszönet a boldog és megismételhetetlen percekért. Köszönet a csodákért. A lezárásokért, az újrakezdésekért, a második esélyekért. A harmadik esélyekért. 🙂 A sok-sok örömért, amit okoztak.
  Köszönet a könnyekért. A bánatért, a fájdalomért, a veszteségekért. Azt hiszem éppúgy több lettem tőlük, mint maga a történet.

  KÖSZÖNET NEKTEK DRÁGA-DRÁGA SZERKESZTŐINK!! 🙂
  A rengeteg fordításért. A cikkekért, az interjúkért, az epizód feliratokért…
  Ezért a csodálatos oldalért, melybe nem egyszer igyekeztetek minket is minél inkább bevonni, megszólaltatni, véleménynyilvánításra ösztökélni, lelkesíteni… 🙂

  Köszönet a rajongóknak, akik számomra még egy kis pluszt adtak az oldalhoz. Akikkel együtt dobogott a szívünk. 🙂

  És köszönet a sorozatnak.
  A sorozatnak, amely összehozott minket.

  FAIRYTALES FOREVER
  FOREVER
  FOREVER
  AND EVER…

 12. kedves szerkesztők, én sem szóltam még soha hozzá, de most: szeretném nektek megköszönni az áldozatos munkát, időt-energiát, amit a feliratok szupergyors létrehozására, valamint a weblap fejlesztésére fordítottatok, le a kalappal!

 13. Kicsit többet vártam a finálétól. De összeségében jól le lett zárva. ViszontRumpelstiltskin halálánál mikor porrá vált és azt mondta: “No more Rumple” akkor még a hideg is kirázott.
  Viszont mikor Charmingek Henrynek mentek segíteni, akkor ők a multbeliek voltak vagy a jelenbeliek?

 14. Lehet, hogy csak én zavarodtam már nagyon össze a végére, így hogy hétről hétre néztem a részeket és nem egymás után, de pár dolog nekem annyira logikátlan, hogy nem tudom elfogadni ezt a befejezést. 😀
  Nekem nagyon nem áll össze az idővonal rendszere.
  Ugyebár az átok megtörése előtt elindult egy múlt/jelen/jövő idővonal, amikor az idősebb Henry felhívta a fiatal Henryt Storybrookban. Gondoltam ezt a sorozat végére logikusan le fogják zárni, de szerintem nagyon nem sikerült. Igazából azt sem értem már, hogy melyik idő volt az eredeti vagy mégis hogyan kellene értelmeznem. Merthogy, az átok megtörése után a HH-s új évados sztori ment tovább, az rendben is volt, de amikor idősebb Henry felhívta a fiatal Henryt egy időben, ott volt Regina is. Így az átok megtörése után az egyik idővonalnak meg kellett volna szűnnie, véleményem szerint Storybrooknak kellett volna helyrerázódnia. Ami ha jól gondolom részben meg is történt mert a fiatal Henry és a telefonhívás idején ott lévő Regina eltűnt, mert ha nem tűntek volna el, akkor a világok egyesítésénél 3 Henrynek (gonosz, idősebb, Storybrookos) és 2 Reginának (telefonos idősíkos szóval múltidejű Reginának, és az igazinak) kellett volna lennie, illetve másik esetben megszűnt volna az évad mert még nem nőtt volna fel Henry. 😀
  Na de nekem ott sántított a sztori az idővonallal, amikor Robin és Alíz megjelenik Storybrookban, és Leroy Henry ballagásáról beszél, illetve Robin találkozik fiatalkori önmagával és Zelenával. Ez így szerintem nagyon nincs rendben. (főleg mert ezek alapján csak Henry öregedett Storybrookból és senki más nem.)
  Először betudtam annak, hogy a felnőtt Robin a másik világból való és ott is volt egy Zelena, de ez sem állja meg a helyét, mivel Regina nélkül, a másik világban nem valószínű, hogy Zelena és Robin Hood összeakadt volna, és nem is emlékszem semmi ilyesmi utalásra, illetve úgy emlékszem csak Regina gonosz énjének volt még egy Robin Hoodja, többről nem esett említés. Szóval miért létezett egyszerre két Robin?
  Azt sem értettem Regina sztorijában, hogy amikor a “gonosz” Henry neki esett egyszer sem mondta, hogy nem ő volt, aki megölte a nagyszüleit, hanem az alteregója, nem értem miért vállalta magára a dolgot a mi Reginánk.
  Meg fogom nézni újra az egész évadot, de ha ezeket valaki átlátja és el tudná magyarázni, hogy valójában, hogy áll össze az idővonal azt megköszönném! 😀
  Nagy Szépség és a Szörnyeteg rajongó vagyok, így ezt a Zörgőfürge halála dolgot kicsit nehezen emésztem meg, de ez volt a leglogikusabb ötlet. (Lehetett volna kicsit hosszabb a találkozás Bellel)
  Nekem Lana Parrilla vitte az egész sorozatot az első évadtól, így nem tudom azt mondani, hogy nem volt jó vagy szép ez az évad vagy az utolsó rész, de másra számítottam. Tény, hogy úgy lett vége, hogy bármikor lehessen folytatni, és bár hallanánk még valaha róluk. Remélem Lanát látjuk majd még valami nagyon nagyon jó szerepben az évek folyamán!
  Adam és Edward zseniális alkotást hoztak össze, egyszerűen hihetetlen, hogy lehet valakinek ennyi képzelőereje és hogyan képes így összeállítani, ennyi összefüggéssel egy ilyen történetet. Minden elismerésem!
  Köszönöm az oldal szerkesztőinek és a feliratozóknak a rengeteg munkát!

  • Na nagyjából összeraktam a képet, de valami még most sem stimmel és erre tényleg nem sikerül rájönnöm bárhogy töröm a fejem. 😀
   Amikor Henry elindul Storybrooke-ból elvileg 18-19 éves, ha ehhez hozzászámolok minimum 1-2 évet, amikor még barangol és keresi a sztoriját és ehhez még hozzájön Lucy, aki 7 éves?, akárhogy számolom Henrynek akkor legalább 27 évesnek kell lennie. Ezek szerint a 7. évad 7-8 évvel később játszódik vagy a másik világban gyorsabban telt az idő és így Henry gyorsabban öregedett? (Figyelembe véve, hogy a sorozatzáró végén, ott van Neal, aki kb 4-5 éves pedig Lucynál jóval idősebbnek kellene lennie)
   A másik dolog, hogy nekem még mindig nem világos az, hogy miért van két Robin, illetve hogy találkozhatott fiatal önmagával amikor Alizzal elmentek Storybrooke-ba.
   Ha valaki ezeket el tudná magyarázni, megköszönném. Nincs most időm újranézni a részeket, de mindenképp megnézem mert nagyon ködös most a dolog számomra 😀

  • Hát az időcsavart én sem értem, de a Reginás kérdésre tudok felelni: A mi Reginánk ölte meg a kívánságbeli Snow és Charming párost amikor a 6.évadban próbálta Emmában felébreszteni a megmentőt.

 15. Engem egyetlen dolog zavart: Regina kb. ugyanazokkal a szavakkal zárt, mint amiket Hófehérke mondott el a 6. évad végén arról, hogy “Ez itt nem a vég, hanem egy kezdet.” Akkor majdnem elsírtam magam Snow szavain, most viszont a képemre fagyott a vigyor, hogy most komolyan ellövik még egyszer ugyanazt? Ráadásul, nekem Snow volt mindig is a favorit, erre a legjobb és legepikusabb monológját elveszik tőle???

 16. Na igen, ezekbe az idősíkokba eléggé belezavarodtak.. hiszen a 7. Évad első részében derül ki, hogy Emma terhes, Lucy pedig csak ezután született meg, tehát eltelt minimum 9 év, plusz amíg kerülgették egymást. Nos, akkor nem értem, hogy a fináléba hogy lehet Emmák lánya még baba? Elhiszem, hogy nagy lezárást akartak, de annyi hiba csúszott bele, hogy rontja az összhatást. Amit korábban irtak Emma hanyagolásáról, azzal egyetértek. Mintha nem is lett volna olyan szoros az anya-fia kapocs. Értem, hogy nem szerepelt, de legalább több említés szintjén lehetett volna, hiszen még is csak 6 évig volt főszereplő.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..