7. évad – Epizódkibeszélő 7×20

26
699
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10 / 7×11 / 7×12 / 7×13 / 7×14 / 7×15 / 7×16 / 7×17 / 7×18 / 7×19

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x20-at?
 • 5 - szuper 79%, 86 szavazat
  86 szavazat 79%
  86 szavazat - 79% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 17%, 18 szavazat
  18 szavazat 17%
  18 szavazat - 17% az összes szavazat
 • 3 - közepes 4%, 4 szavazat
  4 szavazat 4%
  4 szavazat - 4% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 109
május 5, 2018 - május 12, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 73%, 62 szavazat
  62 szavazat 73%
  62 szavazat - 73% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 13%, 11 szavazat
  11 szavazat 13%
  11 szavazat - 13% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 11%, 9 szavazat
  9 szavazat 11%
  9 szavazat - 11% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 4%, 3 szavazat
  3 szavazat 4%
  3 szavazat - 4% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 85
május 5, 2018 - május 12, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Henry 64%, 55 szavazat
  55 szavazat 64%
  55 szavazat - 64% az összes szavazat
 • Roni / Regina 14%, 12 szavazat
  12 szavazat 14%
  12 szavazat - 14% az összes szavazat
 • Tilly / Aliz 7%, 6 szavazat
  6 szavazat 7%
  6 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Rogers / Hook 5%, 4 szavazat
  4 szavazat 5%
  4 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Eloise Gardener / Gothel 5%, 4 szavazat
  4 szavazat 5%
  4 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Fiatal Henry* 3%, 3 szavazat
  3 szavazat 3%
  3 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Dr. Facillier 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Zörgő* 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Lucy 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Jacinda 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Margot / Robin 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 86
május 5, 2018 - május 12, 2018
Szavazás zárva

26 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hát én… hát én… hát én… Még soha nem sírtam egy epizódon sem, de itt valami eltört nálam, mikor a nagy Henry beszélgetett a kis Henryvel. Úristen, imádtam ezt az epizódot, nem tudok róla semmi negatívat mondani. A végén nem nagyon értettem, mit keres ott Rumplenek a gonosz énje, az most abból a világból való Zörgő, ahol az átok ki lett szórva? Vagy nem vágom… De akkor hol volt eddig? Valaki, akinek nagyobb sejtése van, az adjon már valami hintőmorzsát 😀

  • Rumple gonosz énje a kívánságvilágból jött, ugyanúgy ahogy Hook, csak eddig be volt bortonozve éppúgy, mint az eredeti Rumple a sorozat legelején.

    • Bennem ez most realizálódott… Akkor Gothel is, Hook is, Alice is meg most az új Rumple is a kívánság világból jött. Valaki más még esetleg? 😀

     • Hát Regina, Henry, Zelena, Robin, és az eredeti Rumple-t leszámítva mindenki a kívánság világból jött

     • neeeem… Ahol ki lett szórva az átok az egy másik világ volt, ahova Henry ment át a 7. évad 1. részében. És ott találkoztak a Kívánság Hookkal aki járta a világokat, hogy megtalálja a lányát. Szóval az már nem a kívánság világ…

     • Abban a világban volt a kívánságHook kívánságlányának a kívánságtornya. 🙂
      Szóval szerintem az mindenképpen a kívánságvilág volt…
      Számomra csak így van értelme.

 2. “Az a címe, hogy ‘Egyszer volt, hol nem volt’, és ez a mi történetünk…
  Azt kívánom, bárcsak ismernék az emberek…
  Bárcsak elmondhatnám nekik, hogy minden szava igaz!” :,)
  Ezeken a mondatokon kb. annyira bőgtem, mint a CS-esküvőn, vagy Belle halálán.
  Nem tudom, mit tartogat a finálé, de ez a rész nálam már feltette a koronát a hetedik évadra.

  Fogalmam sincs, mit mondhatnék még, de talán nem is kell ragozni.
  Egyszerűen hihetetlen volt…
  Csodálatos és megindító…

  Fairytales forever…
  Nem hiszem el, hogy mindjárt vége… :,(

  KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A FELIRATOT!!!! 🙂

 3. Hát….egyik részről nagyon jó epizód volt, az egyik legjobb…viszont a másik oldalról van néhány problémám pl.: Regina megint pasi nélkül maradt, a másik pedig ez a Was ist das/What’s this? pillanat a végén! Csak pislogtam, hogy na de ilyet! Nem tudom mi lesz a sorozat legvége, de ezért az egy részért legalább biztos, hogy érdemes volt megnézni ezt az évadot is.

 4. Imádom azokat a részeket, amikor ilyen ‘life lessions’ bölcsességeket mondanak. A mostaniból is van jópár dolog, amit el lehet raktározni magunkban későbbre. pl. A karcolások az élet velejárói., Az otthon ott van, ahol a szeretteid., stb. Henry levele meg egy olyan monológ, amit minden nagyobb eseményen fel lehetne olvasni nyugodt szívvel.
  A kis Henry-s telefonálás eszméletlenül aranyos volt, bár nekem picit valószínűtlen. Nagy Henry helyében én amint eszembe jutott volna minden, eldobtam volna a telefont és visítva rohangáltam volna körbe-körbe. 😀
  Az átokmegtörés cuki volt, de amikor a karjába vette az ájult Regina-t, már tudni lehetett, hogy na most.
  A vége pedig OMG, azt hittem, hogy jó, akkor Facilier lesz a főgonosz a fináléra, ehhez képest hirtelen ledöfik oszt csá. A Regina megint pasi nélkül maradt dologhoz annyit, hogy szerintem ez nem feltétlen rossz üzenet. Regina így is boldog, így is badass, így is önmaga, nem kell mindenáron valaki ahhoz, hogy teljes legyen az életed.
  A jó Rumple vs. rossz Rumple dolog pedig zseniális, “te magad vagy a végső akadály”, ami szintén egy nagyon nagy életigazság.

  • Nem is azért mondtam,hogy mindenáron kapcsolatban kell lenni a boldogsághoz,de mivel már két igaz szerelmét elvesztette úgy voltam vele,na végre ő se marad társ nélkül,főleg miután a fia kirepült a családi fészekből,jó lett volna ha neki is jut olyanvalaki,akivel együtt lehet,hisz Henrynek van családja már,s bár szeritek egymást,az mégsem ugyanaz,mivel általában házas, családos emberek nem az anyjukkal töltik a szabadidejük nagy részét (s ez a normális is). Tehát igen összességben nem lett volna rossz,ha kap valakit. Főleg azért sem,mert nem egyszer utalgattak rá,illetve az évad elején is azért indul kalandozni Henryvel,mert “neki még kell egy boldog befejezés”….

 5. Ilyen vegyes érzések régen értek egy rész után. Egyrészt nagyon jól megírt, klassz epizód volt. Másrészt maradtak nyitott kérdések, pedig jobban szerettem volna, ha nem maradnak. Hogyan ismerkedett meg Facilier és Regina? Azt sem tudtuk meg, hogy ő miért volt végig tudatánál. Na de túlteszem magam, hogy nem jutott rá idő, megint érződött, hogy hosszabb távra terveztek. A világokkal pedig azt hittem, hogy képben vagyok, de most már teljesen összezavarodtam 😀 Ja meg a “Gother meghajlította a tér-idő kontinuumot és egyszerre létezik a jelen és a jövő” dolog is fura és nem értem benne a logikát. Ami tetszett, hogy a 7. évadbeli szereplőkre visszautaltak a részben, pl. Nick véréből nyert varázslat, Victoria sírjában az új könyv. Az otthon elhagyós monológ érdekes. A jövő heti epizódot már nem otthon fogom nézni, közben én is elköltözöm és olyan fura volt hallgatni. Volt olyan mondat, amivel nagyon egyetértettem, volt, amivel nagyon nem, és volt, amin elgondolkoztam.

 6. Ez a rész nagyon szuper volt, és nagyon sajnálom, hogy olyan bukdácsolva indult el az évad, mert a második menet végül piszok jó lett.

  Túl vontatottan indult ez az évad, talán ha előre leforgatnak egy izgalmas jelenetet a végéről, amit morzsaként elhintenek volna az első két részben, hogy mindenki lássa előre, nagy izgalmak lesznek itt, talán másképp alakult volna ez az egész.

  Az utolsó két rész pedig szerintem a következő évadra tervezett cselekmények egyszerűbb feldolgozása lesz.

 7. Ez a rész visszaadta minden lelkesedésemet, amit egy kicsit is keresnem kellett. Ha tudják ezt fokozni ha nem, ez tökéletes. Volt itt izgalom, borzongás, meghatottság imádtam. Nagyon kellett már egy ilyen rész, ez illik hozzá, ilyen egy igazi OUAT epizód. Nem is tudom, hogy hány évadot beleértve legjobb ez a rész. Nagyon fog hiányozni, ez az OUAT érzés. Jól megmagyarázták az idősíkokat (lényegesen a két Henryt, bár valóban zavaros az egész.) Nagyon jó volt, hogy Henry és Regina törték meg az átkot Nagyot néztem akkor is, amikor előjött a kívánság Zörgő , DE MÉG HOGY! S az az Egyszer volt, hol nem voltos monológ… Az epizód ráébresztett, hogy miért is pártolom ennyire a sorozatot, arra is rájöttem, hogy mennyire iszonyatosan fognak hiányozni az ilyen jó részek, ezzel együtt az egész, de most érzem azt megint, hogy több mint jó lehet a finálé. Nagyon tud még most is ez a sorozat. Az OUAT számomra sokáig az első számú sorozat lesz.

  • Csak azt sajnálom, hogy a kasza miatt nem bonthattak ki mindent az írók, amit szerettek volna. Mert néhol nagyon látszódtak a lyukak a történetben.

  • Én azért idősíkok terén még mindig kissé ködösen látok… 🙂
   A nagy és kis Henry is benne lesz a fináléban, ez eddig oké.
   De Regi-ből és Zörgőből akkor meg kettő lesz, a múlt-és jövőbéliek??
   Zelena jövőbeli énje hozzáment egy múltbéli pasihoz, ha látjuk is a fináléban, valószínűleg a múltbéli, Storybrooke-Zelcsi lesz, de ha már itt tartunk, ott lesz vele baba-Robin, mellette meg tini-Robin??
   Már elnézést, de nem ilyen esetekben szokott összeomlani az idővonal? 😛
   És hogyan láthatjuk a CS-babát, hiszen kis Henry idejében még nem is létezik, mivel Emma és Hook a felnőtt Henry-nek újságolja majd el a terhességet?? Mondanám, hogy ott már az ötödik gyerekükről van szó, de úgy rémlik, mintha Emma valami olyasmit ecsetelne, hogy most már mindketten úgy érzik, felkészültek a gyerekre stb….
   Lényeg, nálam még azért vannak vakfoltok. 🙂

   • elvileg az átoknak meg kellett volna törnie, azaz a saját idősíkjukba kellene kerülniük, de az is lehet, hogy maradnak ebben az idővonalban, de visszamennek a varázslattal teli világba, majd mikor visszatérnek a mi világunkba, már rendes időben lesznek, bár azt én se tudom Zelena pasija esetében mi lesz a megoldás, hacsak nem az, hogy ő marad a múltban, a többiek meg visszatérnek a jelenbe.

 8. Amúgy emberek, rengetegen beszéltek arról, hogy Regina-nak nem lesz akkor szerelme, mivel Facilier meghalt. Ajánlom, hogy az oldalon keressétek meg a SPOILEREK kategóriát és ott van egy olyan cikk, hogy ROBIN HOOD VISSZATÉRÉSE (7×21), ahol leírnak infokat vele kapcsolatban!!!! Aki még nem látta OLVASSA EL!!

 9. Hát kíváncsi leszek…reméljük ez nem olyan visszaemlékezős dolog lesz, hanem igazán varázslatos egyszer volt pillanat, mint Emmánál a halálból visszatérő Hook.

 10. Jaj, mindenki oda van Henryért, meg a többiekért, én meg csak Gothelt sajnáltam… Ahh, megyek és elbújok! 🙁

  • Megint csak a kasza miatt lett ilyen hirtelen lezárva a Gothel-szál, pedig épp azon töprengtem, hogy Pocahontas maradt talán az egyetlen Disney-hercegnő, aki nem került még be az OUAT-ba, és most, hogy Gothel-ből FűzAnyó lett, végre esély nyílhatott volna erre is.
   De így sajna már csak max. a MerlinFácska 2.0 címet viheti szegény…
   Viccet félretéve. Tényleg jól el lett vágva a Gothel, a Faszi(lier), a miLady, és a D-Ella szál is, ahhoz képest, hogy mindegyikőjük milyen hatalmas volumenű és meghatározó szerepkörbe volt beállítva elsőre.
   Mint már többször mondtam, egy 8. évaddal azért szépen ki lehetett volna kerekíteni a dolgokat, de az egyetlen plusz évad a 6 után, nem sok mindenre volt elég. Ebbe ennyi fért…

   • Igen, sejtettem, hogy a kasza játszott közre, viszont nekem ez valahogy olyan semmilyen lett, főleg azért, mert szerintem ebben a két karakterben jóval több volt, és ha abból indulok ki, hogy nyilván a “család” szlogennel futott ez az évad, hát akkor köszi… Valami ilyesmi lett belőle:
    Tilly: Hát, amúgy nem kell itt aggódni, ott van anyám a kertben, de vigyázz, kicsit befásult személyiség. Ne köss bele az élő fába!
    Szóval nekem ez a semmilyen és a már-már parodisztikusan fájdalmas címet érdemelte ki, sajnos. A nyolcadik évadra bőven maradt volna még mesélnivaló, de ezek után szinte már csak amolyan kényszerből nézem meg az utolsó részt.
    Köszönöm a névjátékot, jót szórakoztam rajta! 😀

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..