7. évad – Epizódkibeszélő 7×19

19
586
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10 / 7×11 / 7×12 / 7×13 / 7×14 / 7×15 / 7×16 / 7×17 / 7×18

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x19-et?
 • 5 - szuper 72%, 58 szavazat
  58 szavazat 72%
  58 szavazat - 72% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 16%, 13 szavazat
  13 szavazat 16%
  13 szavazat - 16% az összes szavazat
 • 3 - közepes 9%, 7 szavazat
  7 szavazat 9%
  7 szavazat - 9% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 81
április 28, 2018 - május 5, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 80%, 56 szavazat
  56 szavazat 80%
  56 szavazat - 80% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 6%, 4 szavazat
  4 szavazat 6%
  4 szavazat - 6% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 6%, 4 szavazat
  4 szavazat 6%
  4 szavazat - 6% az összes szavazat
 • Unalmas és vontatott. 3%, 2 szavazat
  2 szavazat 3%
  2 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 3%, 2 szavazat
  2 szavazat 3%
  2 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 3%, 2 szavazat
  2 szavazat 3%
  2 szavazat - 3% az összes szavazat
Összes szavazat: 70
április 28, 2018 - május 5, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Eloise Gardener / Gothel 52%, 37 szavazat
  37 szavazat 52%
  37 szavazat - 52% az összes szavazat
 • Tilly / Aliz 32%, 23 szavazat
  23 szavazat 32%
  23 szavazat - 32% az összes szavazat
 • Jacinda, Henry és Lucy 7%, 5 szavazat
  5 szavazat 7%
  5 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Rogers / Hook 7%, 5 szavazat
  5 szavazat 7%
  5 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Dr. Facillier 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 71
április 28, 2018 - május 5, 2018
Szavazás zárva

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Valahogy az összes évad összes epizódjából most éreztem igazán, hogy a hideg kirázott, megdöbbentő értelemben. Mikor Gothel mondta, hogy majd úgyis újraépítik az emberséget és még az elődeiknél is rosszabbak lesznek és elborzasztja a gondolat, hogy miféle civilizációt hoznak majd létre, és ezután jött az a snitt, hogy “A varázslat nélküli világ – több ezer év múlva” és Seattle-t mutatták felülről… az nagyon ütött!!! Gothel akármilyen durva és kegyetlen, de igaza van, rég megérettünk a pusztulásra. Háborúzunk, címkézzük egymást, vágóhidakat építünk 🙁 Régóta volt már ennyire egységben egy epizód, mint a mostani. Nekem nagyon tetszett.

 2. Az üvegcipős varázslat elvileg működött. Henry szívéből távozott a méreg, így csókolózhatott Hacindával. Valószínű, hogy nem az igaz szerelem csókja töri meg az átkot. Amit nem értek,hogy lett a rend újra teljes. Nick megölt két boszit, és Drizella távozott. Volt tartalék embere Gothelnek? Lucy szerepe pedig nem derült ki. A rend el akart jönni érte még az átok előtt a születésnapján, vagy az csak félrevezetés volt?

 3. Teljesen egyetértek veled…. Kicsit félek az üvegszilánkoktól, egyszer már okoztak gondot. Jó lesz Alíz, mint megmentő, helyén van a szíve. Hil találkozott Gothel és Margot korábban? Nem akarom hogy vége legyen
  Shaly köszönjük a munkádat!

   • Köszönöm! Pedig azt hittem mindenre emlékszem ? gyanús ez a Facilier is mit szállít neki Gothel? Talán nem Gothel a gonoszság teteje, bízom édesanyja szavaiban,hogy ő lesz minden jó anyja…. Vagy Alíz?
    Még még sok rész kéne… szakállas pasiról lövésen sincs Andris,te miket észre nem veszel??

 4. Tényleg, ez a 8 boszorkány sehogy sem áll össze, hogy most így akkor kik is ők… (Nick áldásos tevékenységének köszönhetően 😀 )
  Én azt nem tudom, hogy az a szakállas bűnöző, akinek Nyolcak Rendje tetoválása volt és megölték az évad első felében… Őt ki ölte meg?? (Henry tábláján volt a fotója, onnan jutott eszembe.)

  • Valóban nem áll össze, de ennél csavarosabb a dolog. Szerintem ott van a lényeg, hogy nem minden boszorkány a rend tagja. Zelenát is kiszemelte Jancsi, mégsem volt tagja a bandának, így a többi áldozat sem feltétlenül. Jancsi listája független volt a rendtől.

   A lényeg máshol van. Gondoljunk csak vissza, a nyolcak rendjébe mindig pluszegy fő kellett. Az átok megidézésekor Regina szállt be, aztán Gothel Anastasiát szerette volna, de miután ő elment, most Tilly lett a… nyolcadik? Na itt van az igazi bökkenő, hogy eddig tényleg mindig csak plusz egy ember kellett, viszont Drizella ugye kiesett, tehát az elvileg megint csak mínusz egy fő. Igazából az a nagy kérdés, hogy ki lépett hirtelen Drizella helyére.

   • Megnyerő az érvelésed ?Nick-kel kapcsolatban teljesen igazad van. Ám de! Akkor miért volt a doktornő és Vak Banya 2.0. csuklóján Nyolcak Rendje tetkó, ha nem voltak tagok? (A dokinőjét eltávolították, de a helye megmaradt.)
    p.s. És ki volt a tetkós bűnöző pali az évad első felében? Kinek telefonálgatott? Ki ölte meg? Help me! ?

    • A tetkót maga az átok is megmagyarázhatja, pl.: hogy alapból általánosítva lettek a hasonló típusú boszik, de az is előfordulhat, hogy ők volt tagok, akik valamiért kiszálltak vagy még nem voltak tagok, de csatlakozni akartak….

 5. A rendből 2-t megöltek, tehát kellett két tag. Seraphina szerintem most jött vissza, mert eddig eltávban volt, a 8. pedig maga Tilly lett. (Javítsatok ki, ha tévedek!)
  ————————————–
  Amúgy imádtam ezt a részt, Gothel-centrikus volt végre, őt kedvelem a legjobban a 7. évadból, és a régi Regina után ő az abszolút kedvenc. A háttérsztoriját is imádtam, sajnálom, hogy csak az utolsó évadra hozták be, és van egy olyan érzésem, hogy nem is éli ezt túl. 😀 Legyünk pozitívak, szokták mondani. Argh, megint a főgonoszt sikerült atomjól kidolgozni, és vele együtt elhozni az üzenetet is. Már sajnálom, hogy véget ér a sorozat. MégtöbbGothelt!!!

  • Mint Columbo, úgy járok ennek a matematikai nyomozásnak a végére 😀 Szóval kinyírták a dokit, a vak banyát, és Drizella lelépett/kilépett. Ez 3, akárhogy is számolom 😀

 6. Egy logikátlanság volt a részben. Meghívják Gothelt-t party partyzni, aztán elviszik egy full üres sötét házba ahol hirtelen közlik, hogy amúgy undorodnak tőle? Én ott valami drámaibbra számítottam volna, nekem nagyon fura volt a “elkezdünk gúnyolódni” rész.

  • Valami olyasmi lehetett mögötte, hogy megmutassák, hogy az egykor tisztaszívű Gothelt hogyan törte meg az emberek gonosz világa. De tényleg baromi kidolgozatlan volt, és pont ezért teljesen hiteltelen.

   • Szerintem, csak arra ment ki, hogy feltartsák Gothel-t amíg valakik megölték a többieket. Persze meg is ölhették volna őt is a családjával együtt, de talán valami olyan volt a dologban, hogy Gothel közéjük akart kerülni, így vele különösen kegyetlenek akartak lenni, hogy a többi hozzá hasonló is okuljon belőle. Vagy nem tudták máshogy megoldani, mivel először kedvesnek kellett lenniük, hogy kiszedjék Gothel-ből a rejtekhelyüket és utána már gyanús lett volna addig lerázni amíg ki nem végzik az ottaniakat.A lányok meg nyilván nem tudtak ártani neki, csak gúnyolódni tudtak vele.

 7. Ajaj, ha egyszer Henry elment és piszok gyorsan felnőtt és Regina azért van vele mert védeni akarja , akkor hogy létezhet hogy van egy kis Henry? Szeretem minden részét, rejtélyét ,de sokkal szívesebben láttam volna végig a kus Henryt. Jo, a felnőttet vis megszoktam… De hogy is van ez?

 8. Szerintem gáz volt ez az eredet történet, plusz Gothel nimfa kinézete: a zöld haj és benne a mű pillangók… Te jó ég, nagyon lerítt róla a minimál büdzsé. Eddig sem tetszettek az új kosztümök, de most éreztem igazán, mekkora kár, hogy elment a sorozat régi jelmez tervezője.

 9. Istenijó rész volt!! 😀
  Végigizgultam az egészet, hogy jujájuj, ennek mi lesz a vége – pedig se Regi, se Zörgő sehol nem volt!
  Brávó, brávó, köszönet az élményért! 🙂

  Most már azt is tudjuk, hogy a Tündérmesék Neandervölgyi-je egy gyilkosnövény-invázió következtében halt ki… 😛

  Esküszöm, még Jacindát is édinek találtam minden jelenetben.
  “Képzeld, meglett az üvegpipőm, csak Lucy megfújta, dehát akkor is tök jó, nem?
  Hát, leszámítva, hogy a lányunk egy törött üvegdarabbal rohangál… aha, tökre jó!” 😀 hát, ezt nagyon bírtam!!
  Szerintem, most nagyon cukkancsok voltak Henry-vel! 🙂 Főleg a csókjelenet előtt, akár két gyerek, akik az első nagy szerelemmel a szemükben, azzal az idétlen kis vigyorral az arcukon, egyetlen néma fogadalommal a szívükben, és ezernyi ígérettel a tekintetükben felfedezik az érzéseiket.
  Hozzá az a mmmmmm zene… Azt vettem észre, hogy könnyes szemmel mosolygok, mert azt éreztem, hogy túl átkokon, világokon, időtorzulásokon, Ő Prince Henry Mills, akire itt és most, ebben az egyszerű kis pillanatban, felkerült a korona… :,)

  Édesdrágakicsi KnightRook-om!
  Gothel egyszer csak benyögi: “Az apád itt ül előtted”, bennem meg szinte megáll az ütő, de éppen mire arra gondolhatnék, hogy nemár, hogy lehet ezt csak így ellőni, meg nyilván nem veszik majd be, ezek ketten egyszerre csak egymásra néznek, és meglátod a szemükben, hogy szinte eszükbe jut, mint egy igazság, hogy tényleg így van. És mindannak ellenére, ami körülöttük történik éppen, egyetlen apró pillanatra rend lesz a világban… :,)

  Szóval sok szép és izgalmas momentum volt szerintem, igazán méltó volt egy évad 19. részéhez! 🙂

  Egyetlen negatívumot azért megjegyeznék, csak úgy mellékesen, bár ez valószínűleg a hőnszeretett kampócskába került volna, drágajó Faszikám ( = Facilier ), CSESZD TE MEG, hogy nem voltál képes levenni Nook szívéről is a mérget!!!!!!!!!!!!!!!!

  Nagyon köszönjük a feliratot!!!!! 🙂 🙂

  FAIRYTALES FOREVER!!

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..