7. évad – Epizódkibeszélő 7×17

19
521
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10 / 7×11 / 7×12 / 7×13 / 7×14 / 7×15 / 7×16

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x17-et?
 • 5 - szuper 58%, 49 szavazat
  49 szavazat 58%
  49 szavazat - 58% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 28%, 24 szavazat
  24 szavazat 28%
  24 szavazat - 28% az összes szavazat
 • 3 - közepes 12%, 10 szavazat
  10 szavazat 12%
  10 szavazat - 12% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 85
április 14, 2018 - április 21, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 60%, 43 szavazat
  43 szavazat 60%
  43 szavazat - 60% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 19%, 14 szavazat
  14 szavazat 19%
  14 szavazat - 19% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 18%, 13 szavazat
  13 szavazat 18%
  13 szavazat - 18% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Unalmas és vontatott. 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 72
április 14, 2018 - április 21, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Zelena / Kelly 73%, 53 szavazat
  53 szavazat 73%
  53 szavazat - 73% az összes szavazat
 • Jack / Nick 18%, 13 szavazat
  13 szavazat 18%
  13 szavazat - 18% az összes szavazat
 • Henry, Jacinda, Lucy 4%, 3 szavazat
  3 szavazat 4%
  3 szavazat - 4% az összes szavazat
 • Weaver / Gold 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Chad 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Roni / Regina 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Dr. Facillier 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Rogers / Hook 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Robin / Margot 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Sabine / Tiana 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Drew / Naveen 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 73
április 14, 2018 - április 21, 2018
Szavazás zárva

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Most lehet én vagyok hülye… de ha ez a Jancsi most a Hamupipőke másik könyves világából való, akkor Zelena is utazgatott a könyvek között vagy hogy lehet közös múltja vele a régi, zöld koráéból? Ezt így nem nagyon értettem.

  A kívánság világ is Emma kívánságával jött létre, szóval onnan meg mégúgy sem lehet Jancsi, mert ez sokkal régebbi Zelena kell hogy legyen. Valaki valami ötlet?

  • Szerintem óz is egy külön világnak számít és gondolom miután az epizódban látott dolgok történtek Jancsiék úgy döntöttek hogy elköltöznek vagy esetleg Jancsi is járkált a világok között mint Henry

  • Zelena nem utazgatott a könyvek között, a Vak Banya 2.0 volt Ózban, hiszen Zelena mondott valami olyasmit, hogy Ózban csak egy boszorka számára van hely. Viszont Jancsi Jack is, Jack pedig ha jól tudom, Babszem Jankó, szóval érthető, honnan szerezhetett varázsbabot az utazgatáshoz. Legalábbis én így raktam össze magamnak.

  • Egyáltalán nem vagy hülye Csilla, ennek a háttérsztorinak semmi értelme nem volt!
   Ők nem lehetnek original-JancsiJuliska, mert ők az Elvarázsolt Erdőben rohangáltak, nem Ózban, a VakBoszijuk meg már rég Alulról szagolja az ibolyát, original-Jackről pedig tudjuk, hogy egy csajszi volt, WishRealm meg csak sok évvel később keletkezett, stb….

   Najó, rendben! Majd úgy teszek, mintha Ózban is eljátszották volna ugyanazt a sztorit, aztán EnchantedForrest-ből Storybrook-ba kerültek volna, ahol – mivel Henryvel egykorú gyerekek voltak – az átoktörés után öregedni kezdtek, majd Juliskát felvették a KívánságVilág-béli Roxfortba, Jancsi pedig utána ment, és elhatározta, hogy ő lesz a helyi Babszem Jankó.
   Végülis minden megoldható, csak akarni kell 😛

   • De egy mesének több verziója is lehet, szóval elképzelhető, hogy egy másik verziójuk jutott el Ózba, nem a kívánságvilágbeli és csak Óz után mentek a kívánságvilágba .Ugyanakkor tudjuk, hogy a kívánságvilágbeli alakoknak is van múltja az Emmás történet előtt is, szóval onnan is nyugodtan jöhettek és utazhattak.Viszont tényleg jobb megoldás lett volna, ha a kívánság csak egy már meglévő világba viszi Emmát.

  • Zelana elég sok világba utazott,de itt inkább arról volt szó,hogy Ózföldén is megtörtént egy Jancsi és Juliska sztori,nem csak az elvarázsolt erdőben. Mert ugye azt mondja a banyának,hogy menjen Ózból,tehát helyszínileg ott játszódik a történet. Mint mikor több országban történnek hasonló események vagy élettörténetek. Most az írók is erre építenek szerintem,illetve arra,hogy különböző időközönként megismétlődbek a történetek,csak más szereplőkkel,ez valószínűleg az új írók megjelenéséhez is köthető volt,csak jelen esetben Henry inkább tettekkel írja a történetet,mint tollal.

 2. A hetedik évad mélypontja. Újabb, erőltetett töltelék epizód. Imádom a sorozatot, de ezt az évadot kár volt elkészíteni. Talán jobb lett volna egy teljesen új brigáddal, hiszen a régi-új szereplőknek csak unalmas, felesleges sztori jutott. A legrosszabb az évadban, hogy a felénél elveszett fő történetszál, kifulladt , azóta se tudtak újat elindítani. Majd biztos a 20. Epizódban összeérnek a kis szálak, de sajnos a forgatókönyv egy kalap szar.

  • Sajnos egyet kell értenem. Abszolút kifáradt. Az önismétlés ellenére az évad eleje még mutatott némi kohéziót. Idő előtt elveszítettük Lady Tremaine-t annak ellenére, hogy úgy harangozták be, mint az évad új főgonoszát. Aztán elbúcsúzott Drizella is. Goethel még játszmában van, bár Dr. Facillier szerepeltetése is még rejtély. Miért van ébren? Most kezdettől ő keverte a kártyákat? Nagyon zavaros. Bár kár ezen gondolkodni, mert 1-2 részen belül ő is eltűnik, hogy kiderüljön, Szörnyella a fő ellenfele az egész szériának.

  • Abban igazad van, hogy ezzel a másik könyv világgal jól megkavarták a helyszíneket, az idővonalat. Van, amelyik szereplőből egy van, van, akiből több különböző. A világok közt kapukon közlekednek, de Henry és Lucy egy este átsétált az EE-be a fához stb. Ez tényleg megkérdőjelez sok mindent, amit az első 6 évadban tudtunk a világokról. Ezzel együtt én szeretem az új szereplőket (kivéve a kivétel) és Bex ebben a részben fantasztikusat alakíthatott.

 3. Szerintem azt érzi mindenki, hogy aminek két évadot szántak és ami az átkötés lett volna a 8. évadba, azt is le kell zárni, plusz még egy végső naaaagy lezárást is adni kell a sorozatnak, ami az évadból 2-3 részt elvesz. Ami azért is fájó, mert én pl. nagyon megkedveltem Nick karakterét. De tényleg. És szerintem biztos, hogy eredetileg szántak volna egy részt arra, hogy megmutassák mennyit kalandoztak Henryvel, majd hogy mennyit őrlődött a mesevilágban, hogy elfogadja Reginát, de Zelenát már nem tudta a múltjuk miatt, stb. Ehelyett a “Nick gyorsan elmeséli a múltat az odakötözött Henrynek, mert nincs időnk” megoldás lett.
  Nick és Zelena verekedése nagyon gagyira sikerült. Persze, majd egy óriásokat gyilkoló, életerős férfit leteper és falhoz szorít egy vékony nő. Drizellánál volt gázspray, Nick maszkban volt, és Driz tűsarkúval belerúgott, azt még így el is fogadtam, de ez most nagyon élethűtlen volt. Továbbá a mézeskalács házikóról lerítt, hogy mennyire stúdióban forgatták, szinte láttam az operatőröket a háttérben és a zsinórt, amikor ugrott egy nagyot a Vak Banya 2.0, így azokat a jeleneteket nem tudtam élvezi 🙁
  Ami viszont dicséretes volt és ötletes, az Jancsi és Zelena múltbéli kapcsolata. Azt nagyon szépen, megcsavarva a történeteket, “Egyszer voltosan” megírták és elénk tárták 🙂 Sajnálom a kapkodást, mert ezt most nagyon érezzük mindannyian, ha már az évad elején előre tudták volna, hogy nem lesz folytatás, biztos nem vágtak volna ebbe így bele, mert az évad második felétől van ennyi kusza szál, az első fele nagyon szépen építkezett. De legalább nem hagynak elvarratlan szálat, akkor meg az lenne a bajunk, ugye 😛
  Nagyon szépen köszönöm/köszönjük a feliratot! 🙂

  • Az adrenalin nagy úr,ilyenkor a gyengébb személy is hirtelen válhat erősebbé,itt gondolom a félelem növelte az adrenalint,ezért sikerült leküzdenie Zelenának a támadóját.

 4. Kövezzetek meg, de én imádtam ezt a részt, örülök, hogy végre újra láthattuk a Nyugati Boszorkányt teljes pompájában, és végre megismertük Nick/Jack/Jancsi háttérsztoriját és motivációját a gyilkosságokhoz. Hihetetetlenül szívfacsaró volt a Zelena-Ivo szál vége, amit nagyon sajnáltam, nekem szimpatikusabb volt Ivo, mint Chad. 🙂

  Viszont a látvány a mézeskalácsházas résznél tényleg gagyi volt. :/

  • AND I will fly into tomorrow… :,)
   Nagyon-nagyon imádtam Zelcsikét ebben a részben, és nagyon örülök, hogy a BoldogKezdet ( Robin Hoodgirl ) után a BoldogBefejezés ( Chad ) is eljött számára, még akkor is, ha ez egy újabb értelmetlen kapcsolati torzulás…:
   MOST KOMOLYAN?? “I dont know who you are, where you from, what you did as long as you love me” ??! Mit számít, hogy leléptél egyetlen szó nélkül, pedig jegyesek voltunk, aztán elrabolt miattad egy pszichopata, és talán egy elmebeteg sorozatgyilkos vagy te is, légyszi oszd meg velem az életed! 😐
   Esküszöm, vakabb, mint tíz világ VakBoszija, Odie Mama, a három vak kisegér, és Wallace Karue egybevéve, hogy egy bizonyos Henry Millsről már ne is beszéljek… ( Ezek után azon se lepődnék meg, ha kiderülne, hogy Chad és Henry között valami rokoni szál van 😀 )

 5. Nekem tetszett ez a rész. Tetszett, hogy volt benne csavar, hogy láthattuk, hogy Zelena csak törődésre vár, hogy valaki azért szeresse aki, ami. Számomra itt is érződött az “evil isn’t born, it’s made”, oké, hogy Zelena talán túlreagál dolgokat, de pont ezek miatt lett a nyugati boszi. És végre láttunk valakit aki mindenestül elfogadja 🙂 Sajnálom, ha tényleg elmegy a városból, de remélem nem, Reginának szüksége van rá. Mondjuk nem értettem, hogy egyszer nem volt Zelenának varázsereje aztán meg igen.. Az idővonalas kavar pedig tényleg zavaró, nem értem miért kavarták így össze a dolgokat…

  Apró kitérő: csak nekem tűnik fel, hogy a kapitányunk használja a kampós kezét, de úgy rendesen? Neki is kampója van tudtommal (bár lehet elkerülte valami a figyelmemet), ebben a világban pedig egy sötét kesztyűt látunk a kezén/helyén mégis használja, de nem csak “alátámaszt” vele valamit ami okés, hanem ajtókat nyit vele, mozgatja az ujjait, kulcsot fog vele és kinyitja a zárat stb. Ez most vagy jókora baki (legalábbis nálam) vagy mindenképpen magyarázatra szorul. Persze csak akkor, ha nem csak nekem tűnt fel 😀

  • Drágám, én ezt már rég nem veszem figyelembe… 😀
   Az első néhány ep-kibesz-ben folyamatosan szétakadtam a Hookhand-dolgon, aztán letettem a nagyesküt, hogy nem hozom fel többet, mert kezdett jobban idegesíteni a saját rinyálásom, mint a tény, hogy Nook folyamatosan a nemlétező végtagját lóbálja ( ami alatt csak a bal kezét értem, nyugi! 😛 )

 6. Phuu… A vége… Nagyon gagyi. Eszembe jutott a Agata Christi woodoo babás filmje, de ott legalább megteremtették a félelmetes hangulatot. Itt valahogy nem jött át, sőt ha ez egy “viccesebb” rész, biztos röhögtem volna ezen a befejezésen. Szánalmas! A rész ugyanolyan amilyen a befejezés.

  • Igen, az is gagyi volt. Legalább átszúrta volna a babát, Nick meg vérzett volna kicsit, vagy szenvedett volna tovább, vagy nem tudom. De ez is a kapkodás miatt van, gyorsan kellett megölni, nem volt idő méltósággal meghalnia…

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..