7. évad – Epizódkibeszélő 7×14

28
515
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10 / 7×11 / 7×12 / 7×13

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x14-et?
 • 5 - szuper 63%, 55 szavazat
  55 szavazat 63%
  55 szavazat - 63% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 25%, 22 szavazat
  22 szavazat 25%
  22 szavazat - 25% az összes szavazat
 • 3 - közepes 13%, 11 szavazat
  11 szavazat 13%
  11 szavazat - 13% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 88
március 24, 2018 - április 1, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Ötletes és aranyos. 52%, 36 szavazat
  36 szavazat 52%
  36 szavazat - 52% az összes szavazat
 • Fordulatos és merész. 36%, 25 szavazat
  25 szavazat 36%
  25 szavazat - 36% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 10%, 7 szavazat
  7 szavazat 10%
  7 szavazat - 10% az összes szavazat
 • Unalmas és vontatott. 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 69
március 24, 2018 - április 1, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Tilly / Aliz 76%, 55 szavazat
  55 szavazat 76%
  55 szavazat - 76% az összes szavazat
 • Roni / Regina 7%, 5 szavazat
  5 szavazat 7%
  5 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Robin / Margot 7%, 5 szavazat
  5 szavazat 7%
  5 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Hook / Rogers 6%, 4 szavazat
  4 szavazat 6%
  4 szavazat - 6% az összes szavazat
 • Mr. Samdi / Dr. Facillier 4%, 3 szavazat
  3 szavazat 4%
  3 szavazat - 4% az összes szavazat
 • Ivy / Drizella 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 72
március 24, 2018 - április 1, 2018
Szavazás zárva

28 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Istenem ez a rész volt a legjobb mióta a 7×02 és a 7×04 lement.:D Imádtam az egészet <3
  Esküszöm Snow & Charming, Emma & Hook valamint Regina & Robin szerelmének alapos kidolgozottsága óta ez volt az első igazi ONCE-os szerelmi szál ami visszahozta bennem azt a csodálatos szívmelengető érzést mint az első évadban <3 Persze nem törpül el senki más kapcsolata sem de valahogy számomra ez egy annyira édes rész volt, hogy a 7 évad alatt ha csak ezt az egy részt láttam volna is biztos arra biztatott volna, hogy elkezdjem nézni <3 De az biztos, hogy a legjobb az egészben ami Robin & Alice között kialakult, hogy nem egy rész alatt akarták ledarálni az egész sztorit és hagynak nekik időt <3
  A trollos-bogaras húzás meg egyszerűen maga volt a tökéletesség <3 Már csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor ha a fináléban visszatérünk Storybrooke-ba akkor nem is látjuk majd a Bogarat?:O Emlékezetes maradt az epizód az egyszer biztos <3 Köszönöm a fordítást :)) Alig várom a jövő hetet <3

 2. Annyi jutott eszembe, hogy megint milyen szépen kidolgozták az írók az egész szálat. A troll, ami már az évad legelső részében is megjelent, még annak is milyen szép háttérsztorit kerekítettek.
  Furcsa volt, hogy Tilly-t senki sem ismerte a városban, míg ő mindenkit ismert, ezt valahogy nem értettem. Arra pedig még tippem sincs, hogy ki akarná bemártani őt. Szerintem egy nagyon nagy csavart várhatunk a boszorkánygyilkolás kapcsán, aminek az előző epizód is és ez is az előcsarnoka.

  (A jövő heti részt nagyon várom! Már a trailer is olyan izgalmas – pedig abban ugye a legnagyobb poénokat le se lövik – hogy akkor mi lesz az epizódban, csuhajja!)

  • Tilly fejében valamiért folyamatosan keverednek a múltbeli és az átok alatti személyek történések (nagyon kíváncsi vagyok miért, remélem kapunk választ).
   Nekem annál a jelenetnél, amikor nem ismerték fel az az érzésem támadt, hogy az ilyen lelki/szellemi állapotban csak azok ismerik fel, akik maguk is el vannak átkozva, és mindazok, akik alapjáraton is a varázslat nélküli világ szülöttei, nem ismerik fel, amikor felül kerekedik Alízon a mesebeli énje.
   Természetesen tévedhetek, ez csak egy sejtés…

   • Bocsánat a zagyva fogalmazásért. 🙂
    Magyarul: azok, akik nem átoksúlytotta meseszereplők, azok csak Tillyt ismerik, és ha Alíz elméje felbukkanni látszik, akkor valamiért ezeknek az embereknek a szemében is ismeretlenné válik. Mindeközben az átoksúlytotta meseszereplők látják mindkét énjét. 🙂
    Ez egy furcsa mellékhatása lehet annak, hogy az új átok nem összezárva tartja a meseszereplőket, hanem vegyíti hétköznapi emberekkel is.
    Bocsi, hogy sokat írok :/

   • Teljesen érthető, amit írtál, igen, erre én is kíváncsi vagyok.
    Meg arra, is, hogy mi miatt a 17. születésnapján jött elő a varázsereje. (Az már csak kukaskocás, hogy azt mondta, hogy az első 6205 napját ebben a toronyban töltötte, ami azt jelent, hogy abban a világban vagy nincsenek szökőévek, vagy Alíz rosszul számolt.)

 3. Ez szuper volt.
  Mondjuk vannak dolgok, amiket nem értek, pl.: önjáró bogár egy másik világból, valamint már türelmetlenül érdekel Samdi és Regina háttérsztorija.
  De ezeket leszámítva mindennek annyira, igazi egyszer voltos hangulata volt.
  Nagyon eredeti, ahogy Regina a kobra hadművelet elemeit próbálja alkalmazni Lucyval, de egy cserfes kislánnyal azért nyilvánvalóan nem ugyanúgy működnek a dolgok…
  Erre Zelena is megjegyzi, hogy walkie-talkie kellett volna 😀 Zseniális 😀 😀 😀
  Robin és Aliz szála is kifejezetten tetszett. Egymás könyveinek olvasása, a múltban elhangzott mondatok elhangzása a jelenben. A sok utalás Aliz történetében az eredetire történetre. Na meg ezek után azt hiszem, hogy meg kell néznem “A barátságos óriás” című filmet 😀
  Csodaszép mély gondolatokat hallhattunk mindkettőjüktől. 🙂 És tényleg nagyszerű végre, hogy nem egy epizód alatt kibontott szerelmi szálat látunk.
  10-es skálán legalább kilences nekem. Egyre jobban bánt, hogy vége lesz :/
  Hálás köszönet a fordításért.

 4. Ez annyira, de annyira bájos és szívmelengető volt, mint még talán egyik rész sem! És nem csak a lányok kapcsolata, hanem Rogers és Tilly egymásra találása is. “Mindig rád találok!” Nagyon fognak hiányozni, most, hogy már megszerettem ezeket az új karaktereket is.

 5. Nagyon mesés rész volt ez, igazi Egyszer voltos. Történtek nagyobb csavarok is eddig az évadban, de mégis ezt a részt érzem a legtökéletesebbnek mind közül. Még az apró logikai bakiktól is el tudok tekinteni. A troll és a híd is nagyon tetszett.

  Valahogy úgy érzem, azok a karakterek/színészek kaptak nagyon jó történetet, akik a kezdetektől fogva ígéretes színészi alakítást mutattak. Victoria Belfrey, Tilly és Ivy – ők mindig is egyéniségek voltak, és jó látni, hogy ilyen szép és csavaros történetet kaptak. Számomra ők viszik a hátukon ezt a sorozatot.

 6. Jujjájjujjájjaj!!!!!!! THAT WAS A F*CKING GOOD EPISODE!!!!….. 😀
  Na, MOST mondja valaki, hogy nem édes ez a két csajszika együtt!! Jáááááj, de imádtam őket!! 🙂
  Olyan kedves volt az egész, olyan ártatlan. Nem próbáltak nagy érzelmeket beleerőltetni: lágy volt, finom és szívmelengető… Nagyon örülök, hogy nem erőszakoltak bele egy csókot ebbe a részbe, ide tök nem illett volna: két fiatal, aki csak most talált egymásra, ráadásul még a saját beállítottságával sincs teljesen tisztába… Ez így pont el volt találva, nagyon szépen megcsinálták! (taps)
  Alice-kém, de csípem 🙂 Már a legelső jelenet tök édes volt, ahogy ott játszogat a toronyban, meg magyaráz magában. Drágakicsi dilinyósom! ( ALL THE BEST PEOPLE ARE!! jaj,de imádom ezt a számot. namindegy. )
  Én most jutottam el odáig, hogy nem tudom hová tenni a Regina-Facilier kapcsolatot. Tudom, hogy a mostani jeleneteik nem ennek a feltárására voltak kihegyezve, de most kicsit úgy éreztem, mintha valami tök jó haverok lennének, SŐT, mintha Facilier próbálná jó irányba terelni Regit. Mintha tényleg valami túlvilági összekötő lenne a halott/nem létező szerelmével. No, majdcsak kiderül…
  Oké, nagyon sajnálom, de továbbra is imádom együtt Ivyt és Henryt! ( Tudom, tudom: ne is reménykedjek, dehát milyen cukkancsok már! 🙂 )
  És persze, Alice és Nook a végén… <3!!!! 🙂
  Nagyon várom, hogy mi lesz a továbbiakban az Alice-szállal WR-ban és HH-ban egyaránt ( pláne most, hogy összeköltözött az apjával és Robin is megérkezett ) !!!

  KÖSZÖNJÜK A FELIRATOT!!!! 🙂

  • Nekem is eszembe jutott, hogy egy Ivy-Henry románcot jobban elhinnék, mint a Henyr-Jacindat. Valami miatt minden szereplő azt gondolja, hogy Henyrnek meg J.-nek együtt kell lennie. De mi miatt? Én nem látok semmi sem bennük/közöttük.
   Viszont Hooknak is kell egy pár, mert ugye kell az igaz szerelem csókja. Kik a lehetséges jelöltek:
   1. Ivy (Ennek örülnék a legjobban)
   2. Zelena (Ez szellemes lenne)
   3. Eliose (végül is van egy közös gyerekük, bár Eliose nekem a legunszimpibb karakter)
   4. Tiane (De neki ott van az a srác, akinek nem emlékszem a nevére)
   5. Anastasia (ő még túl fiatal)
   Szerintetek ki lenne alkalmas Hook igazi szerelmének?

   • Lehetséges, hogy az ő “igaz szereme/csókja” Alice a lánya iránti szeretette. Hiszen annak idején az igaz szeretet csókjával tört meg az 1 évad átkát Emma megcsókolta Henry homlokát. Talán Hooknál is így lesz amikor megtörik a szívére mért átok megtörése , hogy végre megöleheti szeretet lányát. Az lesz az ő boldog befjezése. 🙂

    • Emma azért tudta megtörni az átkot Henryvel, mert az igaz szerelem gyümölcse + ez volt a sorsa + hajrá szőkék! stb…
     Az igazszerelemgyerek-teória viszont sem Nook, sem Alice esetében nem helytálló, de azért nekem is többször eszembe jutott már, hogy megtörhetnék az átkot, hiszen HH-ban gond nélkül érinthetik egymást (in a World without Magic, ugyebár), de szerintem ezt mindenképp a Henry-vonalra akarják bízni az írók – lássuk be, mégiscsak így lenne kerek a sztori. ( bár visszatérve TheProductOfTrueLove: részemről hajrá CS-baby!!!! 🙂 )

     • Igen, majd nem jó végigvezetés, de azt elfelejted, hogy annó Dorothy-hoz is a nagynénjét akarták elvinni az igaz szeretet csókja miatt,s ha nem ölik meg a szereplőt, őt is vitték volna el. Csak ezután ment Ruby helyette.

 7. Arról nem is beszélve, hogy Robin okostelefont hord magánál a mesevilágban. “Nyilván” a középkori kocsmában tölti fel 😀

   • Medzsik, gyerekek. Medzsik! 🙂 Biztos Alice aurája tette. Az ő varázsereje azért nem semmi: többszáz kilós autókat teleportál, többtonnás trollokat “húz elő a kalapból”, ezek után nyilván kaput is az ő akarata nyitott Csodaországba, és ha ez nem lenne elég, megtörte az anyja tornyos-átkát! :O

 8. Lehetséges, hogy az ő “igaz szereme/csókja” Alice a lánya iránti szeretette. Hiszen annak idején az igaz szeretet csókjával tört meg az 1 évad átkát Emma megcsókolta Henry homlokát. Talán Hooknál is így lesz amikor megtörik a szívére mért átok megtörése , hogy végre megöleheti szeretet lányát. Az lesz az ő boldog befjezése. 🙂

 9. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mivel fogják magyarázni Alíz dilis pillanatait a jelenben, mert néha tényleg full olyan, mint bárki más, néha meg átmegy “vajon létezem egyáltalán?” típusú kérdéseket feszegető filozófusba. 😀 Amúgy imádom a karaktert és osztom a nézetet, miszerint Hook-nak nem fognak párt adni, mert Tiana mondjuk foglalt, Ana gyerek, Zelena az egyedülálló, erős anya, neki nem fognak belepiszkálni, Drizella meg… hááát maximum ő, de valahogy úgy érzem, hogy az ő boldog befejezése a kibékülés Anasztáziával.
  Másik. Lucy asztalalábújása annyira nevetséges volt számomra, mármint nem nagyon takarja az asztal, meg amúgy Facilier se semmi, nyitva találja a lakásajtót, körbenéz, hogy jó, nem látok senkit, aztán annyiban hagyja?? Gyerekek, ha nyitva találod a lakásod, akkor felforgatod az egészet, hogy nem bújkál-e ott valaki!!! Mindegy.
  Még mindig irritál a Facilier-Regina szál, sokkal sokkal hihetőbb volt Robinnal, ez most nagyon műnek tűnik, amolyan “oké, kell valaki Regina-nak is”. Nem tudom, milyen háttérsztorijuk lesz, de már most mondom, hogy az is műnek fog hatni.
  Nagyon várom a következő részt, végre egy kis Ana-Drizella action!! 😀

 10. BOCSÁSS MEG URAM, MERT VÉTKEZTEM!!
  Hát a legjobb dolgot meg nem is említettem a 7×14 kapcsán!
  Azt, ami az eddigi legjobb résszé tette a 7. évad során;
  ami igazán élvezhetővé, és gördülékennyé varázsolta;
  ami a tökéletességig emelte….
  Hogy nulla, ismétlem NULLA Jacinda-jelenetet tartalmazott!!!!! 😀
  Brávó, szép munka volt, le a kalappal az írók, producerek, rendezők és bárki más előtt, aki hozzájárult, hogy (13 rész után) megszülessen ez a csoda! MANY THANKS FOR EVERYONE!!! 🙂

  • Igen, ez tényleg feltette a koronát, az egyébként is baromi jó részére. Jacindával kapcsolatban nekem mindig olyan Jázmin érzésem van: mi miatt van benne ez a szereplő? csak veszi a műsoridőt a jobb karakterek elől. Szerintem sem kellett volna Jacinda, Lucy elég lett volna.

 11. Végre fél évadnyi katyvasz után megint egy olyan eredeti, igazi,OUAT feeling! Szépen és pontosan kidolgozott nagyon jó kis rész volt

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..