7. évad – Epizódkibeszélő 7×12

16
529
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10 / 7×11

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x12-őt?
 • 4 - egész jó 35%, 33 szavazat
  33 szavazat 35%
  33 szavazat - 35% az összes szavazat
 • 5 - szuper 32%, 30 szavazat
  30 szavazat 32%
  30 szavazat - 32% az összes szavazat
 • 3 - közepes 22%, 21 szavazás
  21 szavazás 22%
  21 szavazás - 22% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 11%, 10 szavazat
  10 szavazat 11%
  10 szavazat - 11% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 95
március 10, 2018 - március 17, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 45%, 33 szavazat
  33 szavazat 45%
  33 szavazat - 45% az összes szavazat
 • Unalmas és vontatott. 14%, 10 szavazat
  10 szavazat 14%
  10 szavazat - 14% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 14%, 10 szavazat
  10 szavazat 14%
  10 szavazat - 14% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 12%, 9 szavazat
  9 szavazat 12%
  9 szavazat - 12% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 12%, 9 szavazat
  9 szavazat 12%
  9 szavazat - 12% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 4%, 3 szavazat
  3 szavazat 4%
  3 szavazat - 4% az összes szavazat
Összes szavazat: 74
március 10, 2018 - március 17, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Roni / Regina 47%, 35 szavazat
  35 szavazat 47%
  35 szavazat - 47% az összes szavazat
 • Rogers , Weaver 15%, 11 szavazat
  11 szavazat 15%
  11 szavazat - 15% az összes szavazat
 • Tiana / Sabine 15%, 11 szavazat
  11 szavazat 15%
  11 szavazat - 15% az összes szavazat
 • Dr. Facilier 15%, 11 szavazat
  11 szavazat 15%
  11 szavazat - 15% az összes szavazat
 • Jacinda, Henry, Lucy 7%, 5 szavazat
  5 szavazat 7%
  5 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Naveen / Drew 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 74
március 10, 2018 - március 17, 2018
Szavazás zárva

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Henry megkapta, amiért valaha elhagyta Storybrooke-ot: ő is szereplője lett egy könyvnek. Na de azt ki írta????? Engem leginkább ez a kérdés kötött le ebben részben 🙂
  Illetve a boszorkánygyilkos, aki valószínűleg talán – de persze nem biztos – Dr. Facilier 😀 A vak cukrászhölgy (Vak Banya 2.0) nagyon ijesztő volt, én biztos elkerülném az üzemét, csoda, hogy nem ment csődbe az a bolt, hát aki bemegy vevő, abban megfagy a lélek 😀 Amúgy olyan klasszul kidolgozták a 7. évadot, nagyon sok potenciál lett volna egy 8. évadban is, egyre fájóbb, ahogy “közeleg a vég”.

 2. Kiakadtam. Akkor most Roni sem a mi Reginánk lesz?! El sem tudom képzelni, hogy ő átverné a szeretteit azok után, amin keresztülment és lecserélné Robint egy ilyen Facilierre!

 3. Nos szeretném tisztázni, hogy mi a véleményem erről az egész mai részről….
  Konkrétan az első pillanattól kezdve, hogy megláttam Dr. Facilier-t már onnantól kezdve utálom xd Egyszerűen nem tudom mi van vele, de nem tudom még csak fel sem dolgozni, hogy mit láttam az utolsó kb 5 percben.. A nyaklánc igen nagy csavar volt szerintem ami szintén visszautalt az első 6 évadra, sőt egészen az első 2 részre ugyanis ez volt az első nyaklánc Regina a nyakában amit a Gonosz Királynőként viselt… De én még mindig úgy gondolom, hogy Robin volt a legszebb lelkű és a legjobban hozzáillő ember az évek során. Nagyon remélem, hogy idővel ez az érzés enyhülni fog, de ez még így hirtelen SOKK xd
  Ez a bűntények sorozata és a hajtincsek ellopása… Fogalmam sincs ki lehet és miért… Ami pedig a következő részt illeti hát konkrétan ki vagyok égve…
  Nagyon örülök, hogy most egy olyan verziót tettek fel aminek volt eleje is meg a végén a főcímdal 😀 Az is úgy éreztette azt az igazi ONCE-os érzést.:D
  Tiana és Naveen megismerkedése is szerintem egy aranyos sztorit tárt fel előttünk 🙂 Jó látni, hogy két közel azonos személyiségű karakter harcol saját magával és a másikkal is és közben kialakul köztük valami amire nem találnak magyarázatot hogy mi és miért de egyszerűen úgy kell lennie 🙂 Ismét egy életszerű esemény.:)
  Egyébként szerintem 10/10 volt az egész 😉 Én nagyon szépen köszönöm a kitartást a fordítással és a gyorsaságot <3 Örök hála nektek minden heti munkáért.:) <3 Várom a jövő hetet ^^

  • Mondjuk Én Naveenen és a kis csipet csapaton teljesen kivoltam. Összeakadnak, kiderül, hogy van egy közös céljuk, de ahelyett, hogy automatikusan összefognának, nekiállnak méregetni, hogy kinek nagyobb a farka. Nekem a Brian élete egyik jelenete jutott eszembe, amikor mennek megölni a helytartót, de összeakadnak egy másik csapattal, aki szintén meg megölni a helytartót, aztán jól hajbakapnak, hogy ki ölje meg.

 4. Szerintem nagyon nem jól dolgoznak a Regina/Roni szereppel. Ez a beleírás teljesen karakteridegen, egy régi kósza románcnál súlyosabb dilemmákon van túl a karakter, ennek nem kellene kihívást jelentenie. Értem én, hogy ebből azt próbálják majd kihozni, hogy nemsokára egy kicsit vissza fog köszönni a gonosz királynő is, de annyi sok bosszúság szolgálhatna erre gyújtópontként, nem lenne szükség ilyen látványos beleírásra. Ezt most sajnálom, nekem ez nagyon nem tetszett. :/ Mivel a kezdetektől fogva Regina a kedvenc karakterem, érzékenyen érint, hogy rosszul bánnak vele. Akár gonosz, akár jó, ő mindenképp egy született vezető, és ezt kellett volna inkább jobban előhozni. Az nagyon jó, hogy sokszor ő a tanácsadó, a szemünk láttára élt meg sok mindent, így tökéletes példamutató, de ezen kívül nem sok oldalát ragadják meg a karakternek.

  Az meg a másik dolog, hogy ezzel a románccal megbolygatták az első 6 évadot, meg úgy magát a sorozatot is, hiszen az egész átokosdi a Deniel iránt érzett szüntelen szerelméből fakadt, amit a Storybrook-i események közepén hagy csak maga után. Hogyan jött közbe egy kósza románc?

  Ezen kívül azt sajnálom még nagyon, hogy erre a részre a közvetlen történések kiszámíthatóak lettek, abszolút nincsenek már nagy meglepetések, én pont azt szerettem az első évadokban, hogy semmi sem volt az, tele volt váratlan fordulatokkal.

  Ez a rész nekem nem tetszett, de azért az előző pár már nagyon jó lett, remélem a folytatás olyan lesz.

 5. Az Ouat volt a legelső kedvenc sorozatom… Manapság meg már kedvem sincs nézni 🙁
  Nem értem, miért és hogy került ide ez a Faciliar&Regina dolog, egyetértek az előző hozzászólókkal.
  Azt meg kifejezetten nevetségesnek tartom, hogy bár ez az “új” románc egyáltalán nem kellett volna, valamiért úgy érzem, hogy a két színész jobban alakította ki a szerepeik közötti kémiát, MINT ahogy az Jacinda és Henry között Kéne zajlania, akik ebben az évadban a fő “szerelmespárt” Kéne alakítaniuk, legendás szerelemmel!!! Ez utóbbihoz inkább Jacinda tehetségét hiányolom, Henryvel nincs gondom.
  Elnézést, ha esetleg össze-vissza fogalmaztam, de eléggé ideges vagyok.

  • Én is így vagyok vele. Fura, de december óta totál elfelejtettem, hogy most folytatódik a sorozat. Ha Sorozatbaráton véletlenül nem pillantom meg, hogy “jé, friss epizód!”, akkor nem is jutott volna eszembe, hogy még nincs vége az évadnak.

 6. Szintén az a problémám, mint a többieknek. Ez a Facilier-Regina dolog nagyon légből kapottnak tűnik, hiába fogják kibontani a következő részekben (mert nyilvánvalóan ez lesz, csinálnak nekik háttérsztorit), Robin százszor inkább illett Regina-hoz. Meg az eddigi epizódokban, mióta Regina ébren van, egy árva mukk sem utalt arra, hogy lett volna valami ilyesfajta kalandja. Látható, hogy ez a szál nemrég lett kitalálva, különben tuti lettek volna picike utalások eddig is.
  A “Lucy megakadályozza a csókot” dolog nekem roppant módon tetszett, mondjuk várható volt, mert ha most lesmárolják egymást, akkor mi fog történni a következő részekben? 😀
  Illetve még egyszer: Tiana annyira gyönyörű és a karaktere is sokkal sokkal szerethetőbb, mint Jacinda. A visszaemlékezős jelenetekben J konkrétan semmit nem csinált, csak háttérdíszként ácsorgott meg néha mondott valami olyasmit, amire a “na ne mondd zsenikém” lenne az egyetlen elfogadható reakció. Annyira fake az egész nő…. 🙁 (És nem bírom eldönteni, hogy ez a színésznő hibája vagy ilyenre írták meg…)

  • Jacinda szerintem is olyan, hogyha eltűnne a sorozatból, észre sem venném. Az első pár részben totál pszichopata volt. (Első találkozásakor leütötte és meglopta Henryt, majd rá akart kenni egy gyilkosságot, illetve szarban hagyta. Henry ezek után meglátja benne a tökéletes szerelemet. Ezen fogam a fejemet, aztán arra gondoltam, hogy az életben is így van, a pszichok megtalálják a maguk áldozattípusát.) Azóta meg igazából semmi, csak néha ott van. Szerintem a karakter sem lett túl jó, és a színésznő sem tud belőle semmit sem kihozni. De legyünk igazságosak, ebből az alapanyagból nem is túl könnyű, hiszen a forgatókönyv írók nem is törték magukat, amikor kidolgozták Jacinda karakterét.
   Lucy nekem furcsa volt. Eddig nagyon ragaszkodott hozzá, hogy az átok létezik, most meg már, hogy bizonyíték is van a kezében, (a mesekönyv lapja) hirtelen kamu dolgokat talál ki. Mondjuk, lehet, hogy belefáradt, hogy senki nem hisz neki.

 7. Én egyenlőre érdekesnek tartom a REgina- dr. Facilier szerelmi szálat. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a háttértörténet.

 8. Valahogy még ezen sem tudok kiakadni. Egyszerűen imádom Lana-t, bármilyen hülyeséget is tesz. Tény, hogy totális karaktergyilkosság a dolog, de esküszöm szurkoltam, hogy menjen már be azon a rohadt ajtón a végén. Szerintem a pasnyák is jól nyomja, és érződik a kémia kettejük között.
  Ennek ellenére én sem tudok elvonatkoztatni 6 évadnyi történethalmaztól, nekem is a legeslegelső gondolatom az volt, hogy akkor mi volt ez a (kb. 200 éven át tartó) Daniel-hisztéria-mizéria?? Mindamellett, hogy őszintén szólva nem először kérdezem ezt magamtól: nekem már korábban is megfordult párszor a fejemben a rengeteg visszajátszás során – amik megmutatták, mi minden történt, mire Hófehérke felnőtt -, hogy emlészik még egyátalán a csajszikám, hogy miért utálja annyira a kiscsajt?… 😀
  A második fontos szempont valóban Robin: nyilvánvaló volt, hogy a rajongók hozzá méregetik majd Regina új választottját, szóval elég merész húzás volt az írók részéről (brávó, szeretem a merészséget! 🙂 ), de meg kell értenetek, Robin elvesztésénél csak egyetlen sokkolóbb dolog történhetne: ha visszahoznák. Bármilyen bravúrosan oldanák is meg, az mindenképp erőltetettnek és oda nem illőnek tűnne. Ugyanazt az érzést keltené, mint a 7. évad: ha egyszer megcsinálták a lezárást, minek erőltetik tovább a témát?
  Szóval meglátjuk, mi sül ki ebből, szerintem jó az elképzelés, csak túlzottan elvárja, hogy elvonatkoztassunk az alapoktól, az meg ugye kicsit bajos ennyi idő után, na ugorgyunk.
  Naveen herceg…….. jaj……..hát, nem találom a szavakat. Mondanám, hogy k*rváradekics*szettül idegesített a feje is és a karaktere is, de azt hiszem, az nem lenne elég kifejező arra, amit érzek.
  Ha rajtam múlt volna, Tia nyugodtan megetetheti az aligátorral… Aztán utána dobhatta volna Jacinda-t is… Azt hiszem, szegény Louis ugyanúgy kimúlt volna a nagy megpróbáltatások közepette, de legalább mi nyugodtabban alhatnánk az önfeláldozásának köszönhetően.
  No, mindegy. Várom, mi sül ki ebből… 😉

  KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A FELIRATOT!! 🙂

 9. 1:
  Facilier-Regina.
  1,a: El tudom képzelni, hogy Facilier a gyilkos. Ő tényleg olyan fekete bőrkesztyűs alak 😀 De ez nem egyeztethető össze azzal (szerintem), hogy Regina szerelme legyen, ugyanis nagyon aljas lenne, újra elvenni a szerelmet Reginától, így vagy nem Facilier a gyilkos, vagy:
  1,b: Regina nem szerelmes belé. Volt egy gyors románc valamikor a múltban, és most ismét van egy lángolás, egy lehetőség, de lehet, hogy csak él vele anélkül, hogy komolyat érezne. Ezt én nem ítélem, el ha az ember ésszel csinálja és őszintén.
  2:
  Tiana-Naveen
  Ebben a szálban éreztem az eredeti egyszervolt hangulatot. Amikor tudod, hogy a mesevilágban ők összetartoztak, és ahogy az elátkozott ének is közel kerülnek egymáshoz, azon izgulsz, hogy hogyan alakul a dolog. Ugyanúgy, máshogy? Hófehérkééknél (talán másnál is) volt ez kifejezetten jellemző.

  3:
  Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Természetesen vannak kivételek, de úgy hiszem, hogy természetes, mivel nem várható el, hogy az ember minden ismerőse, rokona problémáját ismerje és a magáénak érezve küzdjön ellene.
  Éppen ezért találom szórakoztatónak Henry és Jacinda szálát, akik éppen azon vannak, (nagyjából), hogy legyen-e csók vagy sem, miközben az egész rokonságuk és családjuk egy boszorkányokra pályázó sorozatgyilkost kajtat 😀 😀 😀 Van ebben egy fanyar humor azt hiszem 😀

 10. Szerintem Reginának jól jönne már egy igaz szerelem. Mikor Robin megjelent úgy tűnt ő lesz az igazi Regina számára de aztán meghalt. Örülök hogy újra van valakije de mért pont egy gonosz? Az meg szerintem is biztos hogy Facilier a gyilkos.
  Henry és Jacinda az elején még nem volt egy olyan szerelmes pár akibe rögtön beleszerettél mint CaptainSwan-ba de én egyre jobban bírom őket béna próbálkozásaik ellenére.
  Nem tudom de engem annyira Tiana történetszála nem kötött le. Inkább az érdekel hogy ki a gyilkos és miért kezdte megölni a Rend tagjait. Meg az hogy az előzetesben mért csókolózott Henry és Drizzy ?
  Ez a rész kifejezetten izgi volt, szerény véleményem szerint.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..