7. évad – Epizódkibeszélő 7×11

19
549
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09 / 7×10

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x11-et?
 • 5 - szuper 52%, 50 szavazat
  50 szavazat 52%
  50 szavazat - 52% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 33%, 32 szavazat
  32 szavazat 33%
  32 szavazat - 33% az összes szavazat
 • 3 - közepes 10%, 10 szavazat
  10 szavazat 10%
  10 szavazat - 10% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 4%, 4 szavazat
  4 szavazat 4%
  4 szavazat - 4% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 96
március 3, 2018 - március 10, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 62%, 45 szavazat
  45 szavazat 62%
  45 szavazat - 62% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 15%, 11 szavazat
  11 szavazat 15%
  11 szavazat - 15% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 11%, 8 szavazat
  8 szavazat 11%
  8 szavazat - 11% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 8%, 6 szavazat
  6 szavazat 8%
  6 szavazat - 8% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 4%, 3 szavazat
  3 szavazat 4%
  3 szavazat - 4% az összes szavazat
Összes szavazat: 73
március 3, 2018 - március 10, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Victoria / Lady Tremaine 47%, 34 szavazat
  34 szavazat 47%
  34 szavazat - 47% az összes szavazat
 • Zelena /Kelly 26%, 19 szavazat
  19 szavazat 26%
  19 szavazat - 26% az összes szavazat
 • Robin 10%, 7 szavazat
  7 szavazat 10%
  7 szavazat - 10% az összes szavazat
 • Drizella / Ivy 5%, 4 szavazat
  4 szavazat 5%
  4 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Gothel / Eloise 4%, 3 szavazat
  3 szavazat 4%
  3 szavazat - 4% az összes szavazat
 • Anastasia 3%, 2 szavazat
  2 szavazat 3%
  2 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Roni / Regina 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Henry, Jacinda, Lucy 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Weaver / Gold 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Hook / Rogers 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 73
március 3, 2018 - március 10, 2018
Szavazás zárva

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon erős felütés volt. 🙂
  Egy apróság, ami szerintem nagyon kiszámítható volt, az az, hogy miután Zelena felajánlotta magát Robinért, nyilvánvaló volt, hogy a párhuzamos jelenetnél Victoria is megteszi majd ezt Drizelláért.

 2. Lady Tremaine egy nagyon sokrétű, sokat szenvedett karakter, aki annyira akart valamit, hogy szinte már azért nem jött össze neki… Az elmúlt 7 évad során még sosem volt olyan karakter, aki ennyire megérintett volna, akire ennyire hasonlítottam volna, már ami a lelki vívódásokat és a döntések megfontolását és kivitelézését illeti, minden leleményességével és hibájával együtt. (A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve…) Nagyon megviselt a halála, hiszen ő csak szerette volna helyrehozni a dolgokat. Szerintem én a 7 évad alatt most sírtam először. (Btw egy csodás színésznőtől vált meg a csapat.) Nagyon megviselt ez a rész…

  • Minden szoval egyetertek. A Hokiralynos tortenetszal es annak halala volt az, ami korabban igy megfogott. A szineszno hianyozni fog nekem is, eleve mindig a gonosz szereplok az erdekesebbek.

 3. ATYAÚRISTEN….
  Hát először is azt hittem soha sem jön el ez a nap… A végső kaland elkezdődött… Én mióta megtudtam a hírt, hogy kaszát kapott életem sorozata azóta szénné sírtam a szemem és egy depresszió hullámon is túl vagyok (na de csak az egészséges keretek között hiszen tudom, hogy ettől még nem dőlt össze a világ csak változás következik az életemben) és amellett a véleményem mellett, hogy a 7. évadnak jót tett ez a nagy felrázás kitartok. Szerintem óriási lehetőségek nyíltak volna még további évadokra, hisz van benne potenciál és most végre igazán erős lett az egész… Nagyon jó volt újra látni Storybrooke egy részét és én pontosan valami olyasmire gondoltam, hogy ha több évadot kaptunk volna még akkor ha egyszer itt megtörnék az átkot akkor ismét Storybrooke is bekerülhetne a képbe és újra a régi karaktereket is vissza lehetett volna hozni amikor éppen az aki ráér.:) Hát valahogy úgy tudom elképzelni a finálét, hogy a nagy családegyesítéssel lesz vége és ahogy Jennifer nyilatkozott most az egyik con-on, hogy rajta van az ügyön hogy a fináléra visszatérhessen a szívem örül és bízok benne, hogy Emma Swan még egyszer utoljára részese lesz egy nagy kalandnak amit sohasem felejtünk el oncer-ök <3
  Magára a részre kitérve egyre inkább sajog a szívem, mert szerintem baromi ütős kis epizódot láthattunk tele érzelemmel izgalommal és brutális csavarokkal.:D És már csak 11 rész van hátra és ennek az egésznek örökre vége… Bízok egy esetleges évekkel későbbi új spin-off-ban… Szerintem lesz még rá érdeklődés hogy ezt a világot tovább bővítsék az írók.:) <3 És igen én is megsirattam Victoria-t… Csak sajnos későn jött rá mi az amije megvolt… Bárcsak összefogtak volna hamarabb Drizellával, hogy együtt mentsék meg Ana életét… Nagyon köszönöm a fordításba belevetett munkátokat és remélem, hogy innentől kezdve még nagyobb és még durvább csavarokkal gazdagodunk majd.:)

 4. Én tényleg azt hittem, tudom, hogy mi fog történni. A véreredményre számítottam, de ami utána történt arra nem.
  Engem most ez érdekel a legjobban: Vajon azért halt meg mert boszi, vagy mert megtudta, hogy Lucy apja Henry, vagy MINDKETTŐ?
  Egyébként ez az orvos nő nagyon hasonlított a kis boszira, aki a rituálét félbeszakítva elment a nagyijához Lasagne-t enni.
  Sok volt és sokkolt ez a rész.
  Nem tudom miért most akarják abbahagyni. Nagyon kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki ebből.

 5. Nyanya Banya hogyhogy Lucyt mentette meg Victoria életével? Én azt hittem, hogy azt a banyát fogja felkelteni, akit Robinnal is akart. Vagy lesz még benne valami csavar?

  • Észrevettétek, hogy Elois eddigi egyetlen bűne Aranyhaj próbára tétele volt, mert az Őrzőt kereste? Na meg persze hogy Alízt hátrahagyta Nookra, ami miatt az felhagyott a kalózélettel. Robin meg lemondott a varázserőről Zelina javára. Nem lepődnék meg, ha Gothellel kapcsolatban még érnének meglepetések…(Az már csak adalék, hogy a 7×19 forgatási képeken Hookkal és Anaval mászkál együtt.)
   Amúgy egyetértek: most kezd igazán izgalmas lenni. Nagyon fognak hiányozni!

   • Alízt nem otthagyta Hooknak, hanem otthagyta volna meghalni, ha Hook nem marad mellette. Amikor elment rá akarta beszélni Hookot, hogy menjen vele, együtt milyen jó páros lesznek, a babával meg nem kell törődni. Ez azért nem egy kis botlás.

 6. Jajistenemjóanyám!….
  Először is meg kell mondjam, nehéz szívvel indultam neki ennek a résznek: az, hogy kaszát kapott a sori, ráadásul éppen szünet is volt benne ((nem mintha úgy érezném, hogy vége lett a “téli szünet”nek, mikor kinézek a félméteres hóra)), valahogy olyan érzést keltett bennem, mintha máris vége lenne és többé nem láthatnék új részt belőle. 🙁
  Na, ez az érzés elmúlt, mikor megnéztem a 7×11-et!
  Nagyon tetszett, hogy a szülő-gyerek kapcsolat állt a középpontban (régi és új generáció között), számomra leginkább erről szól a 7. évad. Csodálatos volt..
  MOSTMÁRTÉNYLEGNEMértem, hogy mi van az idővonallal. Olyan, mintha WishRealm-ben kevésbé telne az idő, mint Storybrooke-ban. De persze nehogy már ilyen egyszerű legyen a magyarázat, és boldogan élhessünk vele, mí meg nem halunk, ott piszkálgatják a fantáziánkat azokkal az apró kis hülyeségekkel, hogy:
  -Regina még ismerte a felnőtt/majdnem felnőtt/kamasz-Robint, mielőtt eljött, hiszen erre utalt a WR-beli újratali és a Storybrooke-i visszajátszás is (hagyjuk már, hogy egy 3 évesre hagyta ott Cora-mami könyvét meg a kriptakulcsot..), de őmaga (Regi) semmit nem öregedett, mire elhagyta Sb-ot,
  -ugyanígy nem öregedett CaptainSwan, mikor Henry-t látogatja WR-ben, pedig addigra már eltelt ezek szerint vagy 25/20/15 év (hagyjuk már, hogy ennyi idő kellett, hogy teherbe ejtsd Emmát, Luv!)
  Szóval ezen a fronton a szokásos a káosz, napersze lehet, hogy csak az én csökött agyamban…
  NOOK!! 😀 Imádlak Zelcsikém! Jó, hogy fény derült rá, hogyan kapta vissza a varázserejét drága NyugatiBoszink, legalább ez a kérdés kipipálva! 🙂
  RIP Vic! Örökre szívünkben hordozunk, mint oly sok fájdalmasan elvesztett OUAT-karaktert! 🙁
  NAGYON kíváncsi leszek, mit lép erre Driz, ha magához tér kicsit a drágám… (?)
  Én sem értem, miért olyan fontos Gothel-nek Lucy… (?)

  Nagyonnagyonnagyon jó rész volt, nagyonnagyonnagyon várom a folytatást! 🙂
  (DE KI VOLT A BŐRKESZTYŰS, A VÉGÉN???!!??)

 7. A NOOK nekem is nagyon tetszett. Ami még hozzájön, hogy most Zelenát látni anyaként nagyon kellemes érzés volt 🙂 Mennyit fejlődött ami Gonosz Nyugati Boszorkányunk! 🙂 🙂 🙂
  Olyan furának és szomorúnak tartom, hogy egy ilyen pörgős és fordulatos évaddal is kaszát kap. Mondjuk határozottan el lett rontva, hogy az évad elejére nyomták az összes szálelvarrós sztorit…
  Megértem, hogy a nagy fanoknak pont ez kellett, de szerintem pont ez volt ami tovább is csappantotta a nézettséget. Talán úgy kellett volna csinálni, hogy néhány történetszál lezárást-áthozatalt későbbre tenni és velős utalásokat elszórni, ami fenntartja a régi rajongók kíváncsiságát, és közben már pörgetni az eseményeket, hogy megtartsák a régieket és bevonzzák az esetleges újakat…
  A most választott megoldás első 5 epizódja sajnos azt a negatív hozzáállást erősítette, hogy egy újratervezés nem lehet jó, PEDIG!!!!!
  Amikor megtudtam, hogy kaszát kapott a sorozat úgy voltam, hogy ideje volt, de ez után a rész után megint annyi fantáziát látok a sorozatban, hogy kifejezetten elszomorít, hogy vége lesz. :/
  Drizella és Rapunzell nekem a kedvencem volt az elejétől fogva. Bevallom Victoria váratlan szeretetét Drizy iránt egy kicsit gyorsnak találtam, valamint a gondolat, hogy Drizy nem tett semmit, hogy az anyja szeresse, nem tetszett (egy anya szeretet feltétlen, nem?). Viszont amikor azt mondta, hogy annyira lekötötte az egyik lánya megmentése, hogy megfeledkezett arról, aki mindig mellette volt, az meghatott 🙂

   • Valószínűleg valaki, aki nem akarja, hogy a nyolc boszi összeálljon. Lehet, hogy még nem jelent meg, mondjuk Jacinda barátnőjének a pasija.

  • Nem biztos, hogy erről van szó mocskosmacska 😉

   Egy korábbi posztban (7B spoilerek) írták:

   “Mindenki arra számít, hogy Gothel/Eloise által vezetett Nyolcak rendje lesz a fő ellenség az évad második felében, de az írók szerint van még más is, amiért aggódhatunk. “A Nyolcak rendjének is köze van hozzá, de van a történetben egy csavar és várható még fenyegetés, ami más irányból érkezik. Van egy tündérmese karakter, aki felébredt és bosszúszomjasan grasszál Seattle-ben, mindent bevetve annak érdekében, hogy elégtételt vegyen egy bizonyos személyen, akinek fogalma sincs róla, hogy mivel áll szemben. Határozottan kiszemelt magának valakit.””

   Személyszerint el sem tudom képzelni, hogy ki lehet.
   Mivel azt mondják, hogy az áldozatnak fogalma sincs róla, valószínű, hogy olyan karakterről van szó, aki még az átok hatása alatt van.
   De hogy Henry, Jacinda vagy Lucy lenne a kiszemelt, és ezért lopta el a papírokat, vagy csak azért, hogy még ne derüljön ki az igazság és hátráltassa az átok megtörését…
   Rejtély 😀

  • De nagyon érdekel.
   Azok után, hogy kiderült Hamupipőke mostohaanyjáról, hogy ő Aranyhaj, már teljesen feleslegesnek érzem találgatni a kesztyűs kilétét, de nagyon várom, hogy melyik mesekarakter, és miért fogja azt tenni, amit 🙂
   Mondjuk most hirtelen az jut eszembe, hogy mindig minden szerplőnek van történetszála:
   Hook nyomozni fog, és rá kell jönnie, hogy Alice a lánya, Alice-nek ott lesz Robin, Tianának és Reginának a kuruzslófickó a Hercegnő és békából, Reginának a vőlegénye, Drizella lelép, szóval pont, hogy (az én szememben) Henry-Jacinda(-esetleg Babszem Jankó) csapat a potenciális áldozatjelölt…
   Ez viszont csak találgatás 🙂

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..