7. évad – Epizódkibeszélő 7×10

13
741
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08 / 7×09

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x10-et?
 • 5 - szuper 71%, 175 szavazat
  175 szavazat 71%
  175 szavazat - 71% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 18%, 45 szavazat
  45 szavazat 18%
  45 szavazat - 18% az összes szavazat
 • 3 - közepes 5%, 12 szavazat
  12 szavazat 5%
  12 szavazat - 5% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 3%, 8 szavazat
  8 szavazat 3%
  8 szavazat - 3% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 2%, 5 szavazat
  5 szavazat 2%
  5 szavazat - 2% az összes szavazat
Összes szavazat: 245
december 16, 2017 - március 3, 2018
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 81%, 78 szavazat
  78 szavazat 81%
  78 szavazat - 81% az összes szavazat
 • Kusza és következetlen. 7%, 7 szavazat
  7 szavazat 7%
  7 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 5%, 5 szavazat
  5 szavazat 5%
  5 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 4%, 4 szavazat
  4 szavazat 4%
  4 szavazat - 4% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
Összes szavazat: 96
december 16, 2017 - március 3, 2018
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Roni / Regina 41%, 41 szavazás
  41 szavazás 41%
  41 szavazás - 41% az összes szavazat
 • Zelena / Kelly 20%, 20 szavazat
  20 szavazat 20%
  20 szavazat - 20% az összes szavazat
 • Henry 12%, 12 szavazat
  12 szavazat 12%
  12 szavazat - 12% az összes szavazat
 • Ivy / Drizella 11%, 11 szavazat
  11 szavazat 11%
  11 szavazat - 11% az összes szavazat
 • Hook / Rogers 7%, 7 szavazat
  7 szavazat 7%
  7 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Aliz / Tilly 7%, 7 szavazat
  7 szavazat 7%
  7 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Eloise / Gothel 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Gold / Weaver 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Hamupipőke / Jacinda 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 101
december 16, 2017 - március 3, 2018
Szavazás zárva

13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Na jó… Úristen ez volt az eddigi legjobb rész szerintem… Az évadban mindenképp, de a sorozat történelmében is egy mérföldkő lett.:O Úristen kiégtem teljesen…. Vajon ki lehet Zelena kedvese? És a boszorkányok csavarja… Hát konkrétan teljesen lepadlóztam… Nem bírok magamhoz térni… Az egész olyan volt mintha összesen 2 perc telt volna el.:O Nagyon örülök Zelenának és a Robin Alice páros is szerintem egész aranyos.:3 <3 Valahogy ezt jobban el tudtam fogadni mint amikor Piroska jött össze Dorothy-val.:D De persze az is számomra semmi rosszat nem jelent csak ez valahogy egy édesebb párosítás 🙂 <3 Jajj a Regina-Zelena jelenetektől pedig elolvadtam *o* <3 Henry… Én nem akarom, hogy Henry meghaljon.:( Úgy szeretem mint az első 6 évad alatt eddig sosem.. Kedveltem mindig de most ő a legklasszabb ember 🙁 Kicsit magamra ismerek benne és nem hiszem el, hogy ezt érdemli…:( Drizella meg Gothel hát… pff.. És, hogy a végén Victoria nem is gonosz… Ki-ég-tem… Március 2… Addig még 30x ha nem többször újranézem az egész évadot, de a finálét mindenképp… Nagyon nagy kedvencem lett ez a rész.:D <3 Köszönet a feliratért 🙂 ♥

 2. Milyen szépen felépítették az írók ezt a 8 boszorkány történetszálat, csak most esett le. A bűnöző a tetkóval, a szimbólum a füzetben, stb. Na de kik ezek a csuklyás boszik? Miért nem lehetett látni őket, amikor ki lett szórva az átkot? Ez a része tele van kérdésekkel 🙂
  Ja igen, egy kis szőrszálhasogatás: az eleje vicces volt, ahogy Drizella szoborrá vált, és a szülinapi partin is (!) még mindig ott volt szoborként, mint az erkély dísze 😀
  A kedvenc jelenetem, amikor Drizellát belöki Gothel a kútba, a kút alján ott áll Tremaine és ahogy azzal az undorral azt mondja, hogy “Rám se nézz inkább!” <3 Nagyon szeretem a színésznőt (Gabrielle Anwar), remélem, a pletykák nem igazak és még sokáig láthatjuk a remek alakításait, engem nagyon megfogott.
  És végre megtudtuk, ki szórta ki az átkot… Remek fordulat volt, kiszámíthatatlan. Valahogy olyan szépen alakították eddig az évadot, van egy íve, lehet rá építkezni. Tényleg bánhatja, aki nem volt elég türelmes és nem érezte, micsoda potenciál van a karakterek mögött.
  Jaj, csak oly soká lesz március, lehet, meg se érem XD
  Köszönöm/köszönjük az egész teamnek a fordítást, égetést, az oldal profi kezelését, az aktuális infokat és mindent! 🙂

 3. Na neeeeeee… Hát én is kiégtem srácok ? Iszonyatosan jó volt ez a rész.. Így volt tökéletes ahogy volt, jobb nem is lehetett volna.. Egyszerűen szóhoz sem jutok, amit ki tudok nyögni az kb annyi jelenleg, hogy ááááááááááááááááá ? És én most döbbentem rá, hogy a következő rész márciusban lesz.. én valamiért abban a hitben voltam, hogy most dupla rész lesz, nem tudom miért.. De mindjárt sírva fakadok, hogy olyan sokára folytatják ???? Annyira kíváncsi vagyok a folytatásra.. megöl a kíváncsiság… Azért azt vágjátok, hogy megint Regina szívja meg és neki kell őrlődnie, hogy akkor most a fia vagy az unokája haljon meg??? Annyira imádom őt és mindig ő kerül ilyen helyzetekbe.. már nem tudom hányszor sírtam miatta.. rengeteg dolgot fel lehetne sorolni, hogy mennyi rossz dolog történt vele az évadok során, mostmár igazán boldog lehetne már, minimum annyira, mint Robinnal?

 4. Azta, ez nagyon jó rész volt, én komolyan nem bírom ki márciusig. Az egyetlen negatívum számomra Alíz és Robin történetszála volt, csakúgy mint Dorothy és Piroska esetében, ezt is feleslegesnek éreztem, tényleg csak arra volt jó, hogy az írók politikailag korrektek legyenek, és bevonzzák az LMBT nézőket is. Számomra egy ilyen mesevilágos sorozatba nem illik ez bele. De ettől függetlenül szerintem egy zseniális rész volt, én nem bántam meg, hogy folytattam a hetedik évadot.

  • Szerintem nagyon jó döntés az íróktól LMBT szálat belerakni, mondjuk én már Rubyt és Dorothyt is shippeltem, ráadásul Alice és Robin annyira cukik együtt?

   • Hát, mindenkinek más a véleménye. 🙂

    Nincs bajom vele, de úgy annyira nem jött át, kitöltött pár percet a részből, de enélkül is teljes lenne a sztori, picit felesleges volt.

   • Részemről dettó .Detti 🙂 Legyetek kicsit elfogadóbbak…
    És ők tényleg olyan kis édi-bébik együtt, ráadásul mindketten NyB-csajszik (mármint a NyugatiBoszi & NyanyaBanya lányaik), szóval baromi ütős páros lehetnek, és a szerelmük is nagy erővel bírhat!
    Ha lehetne gyerekük, sztem SuperGirl lenne az… 😉

 5. Egyetlen apró kötözködés: Nem unják még, hogy mindig Regina szív? Nem érdemli meg, plusz egy idő után borítékolható lesz, hogy őt fogják szivatni.
  Nem lehetett volna esetleg kivételesen… MÁST?

 6. Teljesen elvesztettem a fonalat. Lesz idom ujranezni marciusig 🙂 De igaza van Pocahontasnak, mar totalisan kikeszit engem is, h mindig Reginat szivatjak, basszus, mikor kap mar valami jot is ebben a sorozatban?

 7. Ááááááááááááááááááááá!!!!! Nagyon állat félévad-záró volt!! 😀
  Regina és Zelena olyan édesek voltak! Két igazi, elválaszthatatlan testvér! Jó volt látni, hogy mennyire összefognak és segítik egymást a bajban. 🙂 (Amúgy Reginának honnan lett emlékébresztő varázslöttye??) Azért a Rebecca-interjú után nagyon kíváncsi voltam erre a Kelly-vonalra, de úgy néz ki, hogy már csak a visszaemlékezésekből tudhatunk meg erről többet. Szerintem kicsit gyors volt, hogy éppen kaptunk egy percet az elátkozott énjéből, aztán már vissza is tértek az emlékei, és otthagyott csapot-papot, beleértve szegény vőlegényét is, de az mindenképp kárpótlás volt, hogy semmi nem tudta rávenni, hogy cserbenhagyja Reginát, és a család többi részét. 🙂 A “Gyorsan felnőnek, ugye? – A mi világunkban nem.” – beszélgetésük pedig végre adott egy kis kapaszkodót, hogy valami tényleg nem stimmel idővonal tekintetében, és alig várom már, hogy megmagyarázzák. (Talán mégsem volt akkora hülyeség, mikor a fenékre tetovált “made in RealWorld” feliratot pedzegettem, mert pont Henry és Robin az, aki valamiért hirtelenöregedett a mesevilágos utazásakor.)
  Ana-tól konkrétan a hideg rázott némelykor (nem úgy Jacinda-módra, ezt most abszolút pozitívumként említem), kicsit csendesgyilkos kinézete van a drágámnak. 🙂 Nem mondom, hogy üti a kiscsajt ‘A kör’-ből, de számomra az a fajta gyerekszínész, akinél nem mindig tudom eldönteni, hogy akkor parább az arca, ha fél, vagy akkor, ha mosolyog.
  Most komolyan 8 év óta:
  -WRH és Alice még mindig nem érinthetik egymást 🙁
  – és Hook még mindig nem tütykölte meg Tiana-t ?! (SZEDD MÁR ÖSSZE MAGAD, LUV! 😉 )
  Nagyon kíváncsi vagyok a Rumple-Alice történetszálra, és hogy Zörgő miért ment át megint Krokiba a múltban.
  Nagyon örültem, hogy tényleg Robin lett Alice szerelme <3 , épp olyan cukkancsok együtt, mint külön-külön. 🙂
  Kivételesen még Jacinderella-t sem tartottam feleslegesnek, nem mondom, hogy végre megfogott volna bármi a játékából, de őt is a nagy egész részének éreztem. Egyébként először azt gondoltam, hogy WR Hook majd Robin-nak áldozza be az elefántot, hogy az Alice-szel való kapcsolatukat őrizze meg, de a Hamu-s jelenetnél leesett, hogy persze, ott megmaradt a kötődés, bár ennyi erővel GreenHood-nál is megmaradt az anya-lánya kapcsolat (tudom, valami tévemlékkel szét lettek szakítva, de nem sokkal jobban, mint Lucy&J Belfrey által), ráadásul Lucy kötődése Tiana felé is megmaradt, szóval a FehérElefántnak szerintem nem sok jelentősége volt, de örülök, hogy berakták, mert sikerült még jobban fokoznia a drámai hatást a részben, nagyon szívbemarkoló volt, ahogy Hook feláldozta. 🙁
  Nem hittem, hogy Gothel ilyen hamar átveszi majd az irányítást! Fogalmam sincs, mi lesz most Drizella-val, Rapunzel-lel, és szegény Ana-val!
  Jáááááááááááááj!! Alig várom már a 8-ak Rendje-szál folytatását, egy 8. évaddal együtt, mert már nagyon kevés rész maradt a 7.-ből ahhoz, hogy mindenre magyarázatot kapjunk!

  KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A FELIRATOT!!!! 🙂

 8. Nincs az az érzésetek, hogy azért halladnak ennyire gyorsan a történettel, mert a kinti nézetségek nem igazán kecsegtetőek.(ott ez sokat nyom a latba, hiszen ettől függ általában a sorozatok folytatása) szeretnék minden szállat felépíteni és nem összecsapni. ?

  Nagyon jó volt ez a rész is, 10/10 es. 🙂 Nagyon döhős vagyok, hogy csak Márciusban tér vissza, még a fejhallgatomat is eldobtam, amikor vége lett…és márc.-ig kell várnom. Nem tudom nekem tünt csak fel hogy Tina mellett állandóan (Lucy állítólagos apja áll) mi van ha ők jöttek össze a varázs világban.

  ÉS én kiváncsi vagyok, ti kit gondoltok az új 8 rend tagjainak. Ha tippelnem kéne, azok esélyesek akik varázs erővel bírtak a varázsvilágban,( Regina, Zelena, Zörgő + a két “gyerek” Alice és Robin ( szülők véget)) összesen Anasztáziával és Gothel-el heten vannak még egy hiányzik hozzá nincs tippem (hacsak nem Zeléna titkos völegénye, akit remélem bemutatnak, ha már megemlítették)Hacsak nem jöttek át azok is akik “eredeti 8 rend tagjai voltak.

  Én is Köszönöm a felíratot.
  MIndenkinek kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Év

 9. Szuper rész volt, az LMBT csóktól eltekintve minden tetszett. Kíváncsi vagyok azt hogyan fogják megoldani hogy Lucy és Henry is életben maradhasson. Hát nem lennék Regina helyében most sem. A sok szörnyű dolog után ami vele történt még jön ez is. Ebben a sorozatban nincs az az ember aki többet szenvedett nála. Idővonal tekintetében meg tuti nem stimmel valami, van itt valami csavar. Mert máshogy nem lehet hogy Robin már 25 éves. Rendesen kiakadtam mikor meghallottam. Én azt hittem kb. 18 lehet (a színésznő alapján). 25 az rohadt idős kor neki, ha belegondolunk hogy a 6. évad végén még csecsemő volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..