7. évad – Epizódkibeszélő 7×09

8
566
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07 / 7×08

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x09-et?
 • 5 - szuper 66%, 77 szavazat
  77 szavazat 66%
  77 szavazat - 66% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 26%, 30 szavazat
  30 szavazat 26%
  30 szavazat - 26% az összes szavazat
 • 3 - közepes 5%, 6 szavazat
  6 szavazat 5%
  6 szavazat - 5% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 116
december 9, 2017 - december 16, 2017
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 84%, 71 szavazás
  71 szavazás 84%
  71 szavazás - 84% az összes szavazat
 • Aranyos és ötletes. 8%, 7 szavazat
  7 szavazat 8%
  7 szavazat - 8% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 6%, 5 szavazat
  5 szavazat 6%
  5 szavazat - 6% az összes szavazat
 • Vontatott és zavaros. 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 85
december 9, 2017 - december 16, 2017
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Lady Tremaine / Victoria 89%, 80 szavazat
  80 szavazat 89%
  80 szavazat - 89% az összes szavazat
 • Weaver / Gold 6%, 5 szavazat
  5 szavazat 6%
  5 szavazat - 6% az összes szavazat
 • Ivy / Drizella 3%, 3 szavazat
  3 szavazat 3%
  3 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Rogers / Hook 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Lucy 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Sabine / Tiana 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Jacinda / Hamupipőke 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 90
december 9, 2017 - december 16, 2017
Szavazás zárva

8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. AZTAK*A?! Hát én lepadlóztam teljesen….
  Az, már önmagában sokkolt még szerdán mikor kiderült az első előzetesből, hogy Victoria nem más, mint Rapunzel… Aztán most az, hogy Rumple egyre kezd türelmetlenebbé válni és most már amiket Rogers is talált…. Fúú… Az egyetlen bajom ezzel a résszel nem más volt, mint, hogy nem kaptunk 5 mp-et se Regina és Henry kitérőjéből, de hát úristen… Ez nagyon nagyon jó rész volt 😉 <3 Köszönet a feliratért <3

 2. KÖSZÖNJÜK A FELIRATOT, DEARIES! 🙂
  Én úgy éreztem, túl sok mindenbe belekaptak, de nem volt idő utána kibontakoztatni a dolgokat. Így hiába pörgött a rész, nekem kissé zavarosra sikeredett.

  Mi volt ez az egész Rapunzel aranyHAJával?? Az elején még híre sem volt aztán egyszer csak lett…
  Ebből én nagyjából arra következtettem, hogy a) minden reggel aranyvirág-teát iszogatott, vagy b) ráncok helyett csak a haja nőtt, így adván a tudtunkra, hogy: “és teltek-múltak az évek, míg végül egy napon…”. Aztán egyszerűen levágja, és lecsúszik rajta a toronyból. (??)

  Könyörgöm, mondjátok, hogy a Milady szemében nem csak annyi Driz bűne, hogy anyjaként szeretett egy nőcit, aki éveken át a sajátjaként nevelte! Elhiszem, hogy ez (+ az egész kialakult szitu) állati szarul esik Rapunzel-nek, de még nem lehet ok arra, hogy ki nem állhatja a gyerekét! Én végig vártam, hogy rávilágítanak valami rettenetre, ami miatt ez kialakult benne, aztán vége lett a résznek, és úgy tűnt, nem is akarják ezt tovább magyarázni a jövőben. 🙁

  Ezzel szemben szerintem Ivy szemszögéből érthetőbb a dolog, elanyátlanodott kicsi korában, aztán megjelent egy anya az életében, akit megszeretett, és aki jó volt hozzá, aztán előkerült az igazi anyja, de nem volt semmi érzelmi kötődése hozzá, ráadásul inkább a nővérével törődött csak, akivel már volt valami kapcsolata, és nem is nagyon erőlködött rajta, hogy Drizellával is kiépítsen egy hasonlót…

  (Najó, az tényleg durva volt, hogy az apa Ellát mentette ki a saját lánya helyett… :O )

  Drága Colinom jelenlétét feleslegesnek éreztem ebben a részben. Folyton elkapta Zörgőt valami hisztivel, aztán meg kezet ráz vele, hogy “hiszek neked, testvér, mondd, hogyan segíthetnék”. (??)
  Egyetlen értékelhető momentuma volt, természetesen az, mikor megtalálja a kampóját, és egy leheletnyi ideig úgy tűnik, hogy feldereng neki valami, aztán meg azt a “most komolyan, mi a francot lehet kezdeni egy ilyen szarsággal?” fejet vágja. Imádom, hogy a tekintetéből ki lehet olvasni a karakter összes érzését, anélkül, hogy bármit is mondana, de ebben a részben (ezt, mint fan mondom! ) TÉNYLEG nem kellett volna megszólalnia…

  (Amúgy, most Zörgő mindenki kezébe odanyomja a tőrt, hogy érez-e valamit, és így próbálja megtalálni az Őrzőt? )

  Lucy-nek meg mutatnak egy 2 másodperces videót az anyjáról+Nickről, s-már el is veszti a hitét?? (!)
  Nanemár! Ez komoly?

  Ana felébred, meglát egy középkorú, barna nőcit, és megszólal, hogy “anyám!”. Itt konkrétan elröhögtem magam. Hacsak ez nem egy Vilma-féle “apám!”-felkiáltás akart lenni a Scooby-Doo-ból, HONNAN A FENÉBŐL TUDTA, HOGY Ő AZ??

  Szóval nekem kissé zavaros volt, de nem volt sem uncsi, sem kiszámítható, csak kicsit össze lettek csapva benne a dolgok.
  Azt sejtettem, hogy Regi-ék nem szerepelnek ebben a részben, de arra számítottam, azzal lesz vége, hogy Zelena ajtót nyit nekik SF-ban. 😐 Remélem, a következő részben nem csak a visszaemlékezésekben jelenik majd meg Robinnal, hanem RealWorld-ben is! 🙂 Amúgy egyátalán hogy került Zelcsi&Robin WR-be?? Namindegy, ez egyelőre a jövő zenéje… 😉 )

 3. Az a kedvencem ebben a sorozatban hogy amikor azt hiszed hogy ennél nagyobb fordulat már nem jöhet akkor jön az új rész és szétrobban az agyad és kapsz 20 szívrohamot 40 perc alatt. Tegnap megnéztem és utána nem voltam képes a külvilágot észlelni. Csak járkáltam a házban és mondogattam hogy:”AZT A K.RVA!!!!”. Megfogtam szegény cicusom (akit egyébként Killiannak hívnak) és magyaráztam neki hogy mi történt és hogy mennyire meglepő volt és hogy mennyire lesokkolt. Na igen azt hiszem most teljesen hülyének tart 😀 . A lényeg hogy a 7.évad kezdése nem nagyon tetszett mert jó volt csak olyan érzést nyújtott mintha egy teljesen más sorozat lenne, aztán jött a 2.rész amit IMÁDTAM mivel na hát kell magyaráznom CS baba ami már egy nagyon régi vágyam volt. Aztán a 3-4-5 rész sem volt még az igazi de már egyre jobb lett és a 6. résztől megint olyan jó OUAT-os. Az egyetlen amit soha nem tudok feldolgozni az Jen. Én reménykedek benne hogy ha lesz 8.évad akkor talán bevállal egy-két részecskét.

 4. Úrmáriám!
  Már a kis jelenet, amikor kiderül, hogy Rapunzel=Lady Tremaine az is elég megrázó volt, de ez a rész…. csak tátogok.
  De akkor csak sorban.
  1, Egyáltalán nem hiányzott Roni meg Henry, ez a rész nélkülük is elég nagyot ütött.
  2, Hook tényleg kicsit feleslegesen futkorászott fel-alá, de annyira nem volt zavaró.
  3, Lucynak nem lehetett valami hú de nagy hite, ha egy videótól elveszti. Mármint… az nem jut eszébe, hogy lehet, hogy a videó fake? Vagy valami? Mondjuk, ha Anastasia nem ébredt volna fel a rész végén, akkor nagyon ki lettem volna.
  4, Én baromira meg tudom érteni Rapunzelt. A családján akar segíteni, erre bezárják egy toronyba 6 évre, mikor végre elszökik és megtalálja a családját, akkor a férje egy másik nővel van, a gyerekei közül az egyik nem tud megküzdeni a helyzettel, hogy van egy új anyja, de visszajött a régi, plusz van egy nevelt lánya is.
  Az a tudat éltette a toronyban, hogy egy nap visszajut a családjához, érthetően felkavarja és meg tudom érteni, hogy belerakta a gombát Cecilia italába. Mindenki így tett volna. Te is. Ne kamuzz.
  5, Összefoglalva Gothel egy p*csa, mert miatta történt meg mindez, mibe fájt volna odaadni 3 retket?
  Illetve, hiába magyarázza nekem, hogy Őrző így meg úgy, ez még nagyon rejtélyes, tehát ajánlom, hogy valami világot fenyegető akármi miatt kelljen Őrző, mert ha csak valami személyes hülyeség, akkor megrugdosom.

  Konkrétan csak kapkodom a fejem, hogy hova tovább, nagyon nagyon durván felkavart a rész, és nem, még mindig nem tudok szimpatizálni a Lucy&Jacinda párossal. A Lady és Drizella ezzel szemben. Mindkettőt megölelgetném, mert mind a kettő túl sokat szenvedett már.

  • Mint mondottam vala, teljesen érthető Rapunzel szétakadása+féltékenysége+ott kellett volna a jég alá löknie a csáveszt, mikor Ellával jött vissza (hát mennyivel jobban jártunk volna mi is egy Ana-val, mint Jacinda-val 😛 ), én a Drizellához való viszonyulását nem értem. Ő is a gyereke, miért olyan utálatos vele? 🙁
   Az Örző-dolog tényleg elég homály egyelőre: valaki, akiben ott a bosszúvágy, de ellenáll neki – nem tudom, lehetne akár Alice, aki nem képes bosszút állni Gothel-en, mert mégis csak az anyja, vagy mittudomén, majd kiderül mi ez az egész… 😉
   Lucy-nél egyébként nekem is full az ugrott be, hogy nem igaz, hogy eszébe sem jut (egy XXI. századi gyereknek, ugyebár! ), hogy a – nem épp ártatlan – mostohanagyanyja valami kamufelvétellel bolondítja. (((Amúgy mi volt már megint ez a ‘csókjelenet,Jacinda módra’?? Na, jobbhaebbebelesemegyek…..)))

   Nagyon várom már, hogy mit találtak ki a fináléra!! 😀
   Apropó,
   Shaly-kém, megint lesz majd félévad-értékelő a 7×10 után?? 🙂

  • Gothelnél nem a három retek volt a lényeg, a torony és a gomba nem bünti volt hanem teszt.Rapunzel tiszta célból kockáztatta az életét néhány szem zöldségért, amikor ott volt a hatalmas varázserő amit mindenki más akart ellopni eddig.
   Ezért tesztelte a toronnyal meg a gombával Gothel, hogy kiderítse tényleg olyan tiszta e a szíve mint hiszi, mert akkor ő lett volna az őrző.

 5. Oke, nekem Gothel hivatalosan is kedvenc szereplomme lepett elo (Roni mellett, aki ugyebar orok… *.*) nagyon remelem h bemutatjak, hogy mitol lett ilyen es mi hajtja ennyire, nem hagyjak meg a disney-s “orok eletet akartam” dolgot. A szineszno jateka is szamomra zsenialis, es megorulok a hajaert??

 6. Köszönjük a feliratot! Zseniális rész volt! 🙂
  (Na jó, annyi kifogásom volt, hogy azért a gyerekemet nem hagyom a tó jegén játszadozni, mert veszélyes. De ettől tekintsük el.)
  Nagyon szeretem Victoria/Tremaine/Rapunzel játékát, csodás színésznő! Olyan sokoldalú karakter, aki szerintem még mindig sok meglepetést tartogat számunkra.
  Az Őrző dolog érdekes…. ha Mother Gothelnek köze van az Őrző kiválasztásához, akkor az őrző jó vagy rossz? És akkor Nyanya Banya most kvázi jó vagy rossz? Bízom benne, hogy okosan és ügyesen építik fel ezt a szálat.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..