7. évad – Epizódkibeszélő 7×08

19
783
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06 / 7×07

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x08-at?
 • 5 - szuper 53%, 82 szavazat
  82 szavazat 53%
  82 szavazat - 53% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 35%, 55 szavazat
  55 szavazat 35%
  55 szavazat - 35% az összes szavazat
 • 3 - közepes 8%, 12 szavazat
  12 szavazat 8%
  12 szavazat - 8% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 3%, 5 szavazat
  5 szavazat 3%
  5 szavazat - 3% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 155
november 19, 2017 - december 9, 2017
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 55%, 52 szavazat
  52 szavazat 55%
  52 szavazat - 55% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 21%, 20 szavazat
  20 szavazat 21%
  20 szavazat - 21% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 19%, 18 szavazat
  18 szavazat 19%
  18 szavazat - 19% az összes szavazat
 • Unalmas és vontatott. 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
Összes szavazat: 94
november 19, 2017 - december 9, 2017
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Aliz / Tilly 45%, 44 szavazat
  44 szavazat 45%
  44 szavazat - 45% az összes szavazat
 • Rogers/ Hook 16%, 16 szavazat
  16 szavazat 16%
  16 szavazat - 16% az összes szavazat
 • Regina / Roni 14%, 14 szavazat
  14 szavazat 14%
  14 szavazat - 14% az összes szavazat
 • Hamupipőke / Jacinda 9%, 9 szavazat
  9 szavazat 9%
  9 szavazat - 9% az összes szavazat
 • Henry 8%, 8 szavazat
  8 szavazat 8%
  8 szavazat - 8% az összes szavazat
 • Ivy / Drizella 5%, 5 szavazat
  5 szavazat 5%
  5 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Sabine / Tiana 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Lucy 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Weaver / Gold 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 97
november 19, 2017 - december 9, 2017
Szavazás zárva

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez a rész is odavágott keményen.:O
  Aztarohadt… Tele volt fordulatokkal ez is.:O
  Ki vagyok égve teljesen…. Anastasia eltűnése… A San Francisco-i kiruccaás… Fúú… OMG…
  Imádom a jeleneteket amikben végr egymásra talált Henry és Ella *o* <3 Olyan édesek meghalok.:3 Imádtam a párhuzamot a Snow & Charming párossal és kifejezetten rajongok minden utalásért ami az első 6 évadra vonatkozik *o* <3 Köszönöm a feliratot! 🙂 Nem tudom, hogy bírom ki ezt a 2,5 hetet.:( Nemhogy utána a 3 hónapot megint…. 🙁 Nagyon beindultak az események.:D

 2. Tudom, hogy ez még az előző részhez tartozott, de senkinek nem tűnt fel, hgoy az évek óta fogságban tartott Eliose g-nk a copfjai frissen fonottak? EGy nő egyből kiszúrja az ilyet.

 3. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A GYORS FELIRATOKAT, AZ EGÉSZ HÉTVÉGÉS MUNKÁTOKAT!!!!! PUSZILLAK TITEKET ÉS IMÁDLAK!!! 🙂
  A 7.-hez képest tényleg lájtosabb volt kicsit, de azért szépen haladt benne a történet.
  Szegénykicsi Alice-kém és Hook! Édeskicsidrágáim! Úgy vártam, hogy megöleljék egymást, erre bumm! 🙁
  Juuuj, remélem Regi&Henry Zelena-hoz mennek!! 😀
  Az utolsó jelenet gáz volt: egyértelmű volt, hogy a kiscsaj nem lesz a koporsóban. Most komolyan, ki cipeli fel azt a batár kőtömböt az 50.-re, anélkül, hogy belenézne, hogy van-e benne valami? És ne mondjátok nekem, hogy csak azért vitte fel, hogy ne kelljen egyedül arrébb löknie a fedelet, mert így is azt csinálta. Akkor meg miért volt ez az egész?? (Persze, tudom: a jelenet kedvéért)
  Hát azt meg nem is említettem az előző résznél, hogy Victoriát meg kajakra sittre vágták!! :O Ember, hát mi lesz itt így? Persze, talán kiszabadítják Anastasia reményében…
  Szóval, eddig ébren vannak: Lady, D-ella, Nyanya-Banya, Regi, Rumple (ha épp nincs anyagon, akkor Alice is). Tulajdonképpen mi a célja az átoknak?? Boldog tudatlanság helyett, boldogtalan tudatosság?
  Zörgő is mit makacskodik nekem, hogy “miről karattyolsz Te itt, Ronikám?”, és mi ez az Őrző-dolog?
  Megannyi kérdés…Alig várom a válaszokat 🙂
  Egyébként nem magyarázná meg valaki azt az újabb időörvényt, ami miatt Alice 20-nak néz ki, 40 helyett?? Mert ha az átok be nem következtekor született – utána eltelt 28 év, majd még kb. 4, mire Emma WishRealm-be keveredett, aztán újabb 4, mire Henry elhagyta Storybrooke-ot, végül újabb 4-5 év, mire a Big Team összeállt – legalább ennyinek kéne már lennie azóta, nem?

 4. Annyira élem ezt az epizódkibeszélő lehetőséget, hogy megfogadtam, minden részhez írok valamit 😀 Ehhez most sokat hozzáfűzni nem tudok.
  – Nem bántásból, de a Jacindát megformáló színésznő alakítását egyszerűen még mindig nem tudom megszokni, túlságosan teátrális.
  – Kivi leszek, ki ez a Jack. Meglévő mesefigura vagy ők írták bele vajon?
  – Na de a legjobb az epizód vége volt! Victoria okos nő 🙂

 5. Kezd alakulni a dolog, megint úgy vagyok, hogy alig bírom kivárni a folytatást, nem úgy, mint az első 4-5 epizódnál. Egyébként kicsit javult a Henry-Ella közötti történetszál, most már nem frusztrál annyira, mikor őket mutatják, de persze van még hova fejlődni, mert még mindig nem vagyok úgy, hogy szurkoljak nekik, de legalább már tűrhetők. Ella persze Jacindaként bosszantóbb, de azért itt is fejlődött valamit a helyzet…. Henryvel meg nem lenne bajom, csak valahogy nehezen látom kettőjük párosában a kémiát, de persze még nincs vége a történetnek, talán az évad végére majd orvoslódik a probléma.

 6. Nagyon remélem én is, hogy Zelenához mennek Regináék, és láthatjuk Robint. Ez az időkérdés nekem is eszembe jutott, a felnőttek nem öregszenek, akár átok alatt vannak, akár nem. Csak a gyerekek nőnek fel ugye. (Henry, Lucy, Aliz, vajon Robin hány éves lehet?) Furcsán telik az idő, az már biztos.

 7. Én Nick-et nem tudtam hovatenni. Valami nagyobb csavarra vártam vele szemben, erre kiderül, hogy Henry régi pajtija? Ehh…
  Henry-ék egy hangyányit javultak, bár a “majdnem megcsókollak, jaj de mégsem, mert rájövök, hogy nem hiszek a szerelemben” dolog annyira szürreális. Mármint könyörgöm! Akkor ne hajoljon oda.
  Az utolsó jelenet tényleg kiszámítható volt, mivel ennyit vacakoltam a koporsó kinyitásával, egyértelmű volt, hogy Anasztázia nem lesz benne.

 8. Azt hiszem valami bajom lehet…

  A majdnemcsók-jelenetnél még engem is a frász kerülgetett. Először is minden porcikám viszolygott tőle, hogy megcsókolják egymást, aztán már azon akadtam szanaszéjjel, hogy hogy lehet ÍGY nem megcsókolni valakit. (Természetesen nem Andrew-ról beszélek: drágám, Te mindent megtettél, hogy összejöjjön, aminek nem kellett összejönnie. 🙂 ) Ugyanaz volt, mint a ‘majdnemmegölöm a herceget’-nél, egyszer csak – minden átmenet nélkül – mégsem tette meg, és kb. úgy kapta el a fejét, mintha akkor jött volna rá, hogy nincs tic-tac a szájában. Az még hagyján, hogy hol van az ilyenkor normális “Istenem, miért nem?!?” felkiáltás, meg az az ottmaradt bizsergés a levegőben, hogy szinte már neked kell nyelned egyet a csók hiányától, de még csak fel sem lélegezhettem, hogy nem történt meg, mert csak ültem bambán, hogy ezmostmivoltmármegint (??).
  Namindegy. Ment tovább a romizás, nekem meg konkrétan egyetlen mondat járt folyamatosan a fejemben, hogy: “Ssssssssssso, the Charmings think their love is strong enough to defeat me????!” 😛
  Aztán jött az a jelenet HH-ban, hogy Jacinda Henry után szalad (a Nick-randit követő műhelybéli after party után) és ebben a beszélgetésben végre éreztem valamit. A témát hanyagoljuk – Jacinda lemondott Lucyról, minő meglepetés! (bár ha engem kérdeztek, eddig ez volt szülőként a legfelelősségteljesebb döntése) -, és persze Henry vitte inkább az érzelmi fonalat, de itt végre éreztem egy kis őszinteséget. Talán az idő teszi, és a színészek tényleg összeforrnak, talán kezdek megbolondulni, de egyszerűen arra jöttem rá, hogy a franc egye meg az egészet, elegem van a saját utálkozásomból, szóval.

  Lehet, hogy egy kicsit esetlen, kicsit mesterkélt és idegesítő, DE A MIÉNK! 🙂
  JaCinderella, Isten hozott az OUAT-családban! (Csak könyörgöm, Shaly-kém, ne tiltsatok le emiatt a chat-ről! 😛 )

  FAIRYTALES FOREVER!!! 😀

 9. Olyan cuki volt az a rész, amikor Hook és Alice újra találkoztak, de olyan szinten megdobogtatta a szívem, hogy majdnem kiugrott, és annyira rossz, hogy nem mehetnek közel egymáshoz! Kiváncsi leszek mi lesz a gyógyír. Szerintem Henry szívét, vagy Elláét is sikerült megmérgezni valahogy, és azért nem törhetik meg az átkot, mert abba valamelyik belehalna. Legalábbis én ennek tudom be Regina könnybe lábadt szemét és az arckifejezését az ébredését követően. (A kirándulását Henryvel meg remélem nem zongorázzák le egy elmentünk/megjöttünkkel, hanem lesz egy története)
  De valaki magyarázza el nekem, hogy Rumple miért nem mondja el Reginának, hogy ébren van? Miért mondja neki Regina, hogy ha az őrző miatt csinálja azért Belle nem lenne boldog? Most átsiklottam valamin? Tudni ki az Őrző? Nem őt kereste Rumple?
  Várom Robint, remélem több szerepet kap, mint Gideon, mondjuk örülnék, ha ő is újra képben lenne, és a varázsereje is szerepet játszana.

 10. Én 4. évadtól nézem a sorozatot. (az első fele a kedvencem) S az újratervezés sem volt egy rossz ötlet. (bár Emmát nagyon sajnálom, hogy elment) Ahogy néztem az évadokat egyre jobban ki tudtam következtetni az írók gondolat menetét, ami nem azt jelenti hogy nem tudtak/tudnak újat mutatni. És persze az 5. és 6. évad szenvedése árnyékot vet az új évadra, akár hogy is próbálok elvonatkoztatni. A részben a fordulatok nem leptek meg annyira, bár értékelem az írók próbálkozását. Minden estre, akik újonnan csatlakoztak a sorozathoz, lelkesebbek a sorozattal szemben. (Lehet hogy én már egy befásult néző vagyok) Lényeg: végül is nézhető sorozat, csak türelmesnek kell lenni hozzá.

 11. Kicsit késve, de most néztem meg ezt a részt. Nagyon tetszett ez is meg az előző. Végre mozgásba lendültek a dolgok.
  Lenne egy “költői” kérdésem, csak én akadtam ki Jacinda kirakatba tett műmellein? Eddig csak a szemeit meresztgette, ha kellett ha nem. Most jön a mellbedobás?

  • Igen, ezt már én is többször szóvá akartam tenni, aztán mindig elfeledkeztem róla a kommentelésnél… 😛 Tudom, hogy új jelmeztervő, megminden, de nekem se illik bele HP ( 😀 ) profiljába ez a kibuggyanamellemaruhából-style. Itt szeretném leszögezni, hogy semmi baj nincs a csöcskirakással, meg a műdidkókkal! ( én 23 éves koromig vártam, hogy kinőjjenek, és miután 2 gyerek után is nulla, ismétlem 0 méretű mellem maradt, kés alá feküdtem – életem legjobb döntése volt, sokkal jobban érzem magam a bőrömben stb… zárójel bezárva – nyilván senkit nem érdekel, csak azért írtam le, hogy még mielőtt kapnék egy “miért vagy ilyen ítélkező? mi bajod a műmellel?”-hozzászólást, szeretném hangsúlyozni, hogy SEMMI! 🙂 ) Nekem Reginánál vagy Zelenánál a kirakott mellek mindig azt erősítették, hogy nem érdekli őket mások véleménye, vagy a szabályok, és készek a világ képébe vágni a meztelen igazságot ( szó szerint 😛 ). Számomra a lényük/karakterük/gonoszságuk fontos védjegye volt a kirívó öltözködésük.
   De ebbe a szerepkörbe szerintem se illenek ezek a szerkók. És kivételesen nem Jacinda bénázásaira gondolok, csak EGYÁLTALÁN a Hamu-szerepkörre…

   • Köszönöm, hogy egyet értesz velem. Nekem is az a véleményem, hogy ez nem illik a szerephez. (Én nem panaszkodhatom a mellméretemre, sőt, de eszembe nem jutna mély dekoltázzsal bemenni a iskolába dolgozni. Ha pultos lennék, lehet én is mutogatnám 🙂 ) Teljesen egyet értek abban, hogy ez a gonosz királynőnek még jól is állt, de HP sokkal ártatlanabb, szendébb karakter, mint, hogy ilyen trükköket vessen be.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..