7. évad – Epizódkibeszélő 7×07

22
699
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05 / 7×06

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x07-et?
Hogy tetszett a történetszál?
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?

22 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Erre most nem találok szavakat… Komolyan nagyon durva volt az a befejezés.

  Tetszett az Aranyhaj csavar, tök jól összehozták, kíváncsi leszek a holnapi részre. És köszi a fordítást, remek volt mint mindig.

 2. Így van, köszönjük a villámgyors és precíz munkát! Újra és újra 🙂
  Brutál jó rész volt!!! Nem tudok mit hozzáfűzni, egyszerűen csak szuper volt. Victoriat (Lady Tremaine-t) alakító színésznő játéka elképesztő! Az Alizt alakító is! Igazából mindenki nagyon jó, Jacindát kivéve… Nem tudok mit kezdeni vele, hiteltelen és kész. De naggggyon jó rész volt! Volt benne ütős csavar, ami nem volt kiszámíthatatlan, úgyhogy kielégültem. 😀 (Azt sejtettem, hogy Aranyhaj lesz Gothel, de a baba és a vége, amikor Roger kiszabadítja “Eloise”-t, az nagyon-nagyon ütött.) Reginát meg szerintem valami olyasmivel zsarolhatja Drizzy, hogy Strorybrooke-ban történik valami tragédia, ha megtörik az új átok. Gondolom én.

 3. Aztarohadt….. :O Szavakat sem találok…. teljesen kiégtem o,O Mégjobban, mint múlt héten… Imádom ezt a részt is, és örülök, hogy kívánság Hook lánya Alice *o* <3 De olyan szinten fordulatos rész volt, hogy egyre jobban azt az érzést kelti bennem az évad mint az első évad annó a sorozat elején.:D Annak meg külön örülök, hogy megtudtuk mindkét Hook anyját Alice-ne hívták :3 A végén teljesen kiakadtam…. Lucy :'( <3 Alig várom a holnapi részt.:3 Most viszont ami felmerült bennem az az, hogy ha Tilly a múltkor már elkezdett emlékezni hogy a bűnbánatos pokolba nem rohant Rogers-hez…:O Az egyetlen lehetőség erre ha Tilly is tisztában volt az árral amit megfizet Regina az átok megtörésével…

 4. Jacinda mi miatt nem tudja megmondani Henrynek, hogy a randizással várni akar a gyermekelhelyezés végéig? Ez teljesen érhető indok, mi miatt kell mindenféle kamu dolgokat kitalálni?

 5. Mindenki azt hitte az elején, hogy Victoria lesz a főgonosz, de ő csak egy kiscserkész. Ez a banya azonban tényleg kurva ellenszenves. Eddig minden gonoszban volt valami jó, ő az akiről tényleg azt gondolja az ember, hogy velejéig romlott. Ez az miatt van, hogy magára hagyta volna a kisbabát. Az összes többi negatív figura soha nem ment volna el idáig. Regina, Zörgőfürge, meg az a szarvas nő is kifejezetten szerették a gyerekeket, a saját gyermekük védelme meg az egyik fő mozgatórugójuk volt.

 6. Azt a mocskos, ez milyen állat rész volt!!!!!!
  Kövezzetek meg, de szerintem az eddigi legjobb az évadban!! (Tudom, tudom, HookFan-ként kissé elfogult vagyok, dehát mekkora király rész volt már ez! 🙂 )
  Lemondtam róla, hogy Tillyce lesz WisH lánya amikor a 4. részben leültették őket sakkozni. Én meg: “ugye, ezt most nem akarják csak így a pofámba vágni!”. Mert a 2. rész után meg voltam győződve róla, hogy valamikor a 6.-8. végén az egyik csajszi ott fogja szorongatni a fehér huszárt, én meg majd: “na, ne már! ki hitte volna!”. Amúgy is Rogers nyilván valami fénykép alapján nyomoz, és már rájött volna, mikor először találkozott Tilly-vel, hogy “nini, hát én meg ezt keresgélem évek óta!”. Csak abban a pillanatban esett le a dolog, mikor Zörgő mondta, hogy akit Ő keres az nem az, akinek gondolja. Ott már tudtam, hogy valami torzítás miatt a Banyát keresi (nyilván, hiszen egyedül Vele nem találkozott még). Aztán már az sem érdekelt, ha idejekorán lelőtték a poént, vártam, hogy kiderüljön, hogy mégis Alice a lánya. És mikor dajkálgatta a toronyban, és végül kimondta a nevét, a babuci meg elmosolyodott, hát kijött a könnyem… :’) A végén meg, mikor szegény Tilly fejéhez vágta, hogy csalódott benne, és nem az, akinek hitte, el is bőgtem magam. Szívszorító volt hallani és látni, azzal a tudattal, hogy apa&lánya. 🙁
  Mikor előkerült Rumple tőre, majdnem elvisítottam magam!! 😀
  Szegény Roni-kám! Attól félek, ha vége az egésznek, azért kicsit fújni fognak rá a dolog miatt, bármennyire is valami nagyobb rosszat próbál elkerülni, azzal, amit tesz. :/ ((Bár még mindig kicsit reménykedem, hogy mire véget ér az egész, Jacinderella már sehol sem lesz! Szerintem az íróknak igencsak ki kéne találnia valamit ebben az ügyben, mert az eddigi kb. 150 kommentből, amit olvastam róla, csak 2 nyilatkozott pozitívan, az is annyi volt, hogy shippelik őket Henry-vel. Az összes új szereplő – Vic, Driz, Alice, Gothal, Tia,… – tök jól el lettek találva, mind színész, mind karakter ügyileg, nem is értem, honnan jött ez az egész Jacinda-jelenség. És nagyon kár volt ennyire beleépíteni az első pár részbe, mert akik úgy döntöttek, hogy nézik a 7. évadot is, azok jó része elhullott az elején miatta, mielőtt kivárták volna, hogy kibontakozzanak kicsit a dolgok. 🙁 Te jó ég, már megint mennyi helyet pazaroltam a C-ella ellenes hisztériámra :O , hagyjuk is inkább a fenébe az egészet…))))))))))))
  NAGYON JÓ RÉSZ VOLT!!!!!!!!!!!!!
  KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A GYORS FELIRATOT!!!!!!!!!!!! 🙂
  FAIRYTALES FOREVER!!!!!!!
  😀

  • Jacinda tényleg ellenszenves, de nem hinném, hogy kiírják, hisz ő Lucy anyja. Nem is értem, hogy a csudába szerethetett bele Henry, nem illenek össze egyáltalán. Rogers-Hook nagyon jó volt ebben a részben, én is könnyeztem amikor a toronyban ringatta a kicsit. Jó lesz ez az évad, érdemes volt kitartani és nézni, sajnálhatják, akik elkaszálták az elején.

   • Ha csak ennyi az akadály, Henry apját is kinyírták (legalább 3x 😛 ), aztán mégis itt vagyunk. Na, és Robin halálára talált már bárki épelméjű magyarázatot az 5×21 óta, mert nekem úgy tűnik, hogy csak valami “haljál már hősi halált, faszikám, mert ez a Hook-dolog csak átmeneti, Őt szépen visszahajintjuk a földre, szóval mostmár illenők valakinek IGAZÁN meghalnia!” állt a dolog mögött. (??) Már leszámítva azt, hogy nehogy már Regi-kénk ilyen egyszerűen megkapja a BB-t….. :/ ((Ami természetesen BoldogBefejezés, és nem valami BőrBetegségre utal))
    Lényeg, még van remény! 🙂

 7. De kár tényleg, hogy Emma lépett. Mert ez már csak a Storybrooki Killiannel lenne a legcukibb de így se rossz verzió hát végül is ha lépett az egyik fél akkor mit vegyenek elő mást. De valahogy összedobtak valamit azért. De ez Storybrookban lett volna az igazi az biztos Killiannel. Bár aranyosak még így is. Nem is olyan rossz változat.

  • Dettó ezen töprengtem, hogy mekkora fordulat már, hogy bárhogy is alakultak a dolgok és a történet, mégis sikerült az íróknak belehelyezni egy kislánnyal a karján Hook-ot. Olyan groteszk az egész! Az ember tényleg nem tudja eldönteni, hogy hülyére röhögje magát a bravúron, vagy bőgjön a meghatottságtól! 🙂
   Persze, tudjuk, hogy Ő nem AZ a Killian, és Ő nem AZ a kislány, de valahogy/valahol minden igényt kielégít… Szerintem szenzációsan megoldották!

    • Amúgy rengeteg kommentet olvastam Wish-Gothal-Alice vonalon, de a legtöbbjük nyilván nem nézi az új évadot, mert össze-vissza ment a hápogás, hogy “Hook és NyB?! Nemár, ez meg honnan jött?!”; “Mi lett Emmával?!”.
     Én meg: Jézusom, nyugi már, tán meg kéne nézni az előző 6 részt, amúgy nem épp Emma mondta még az 1.évadban, hogy “az egyéjszakás kaland nem bűn!én csak olyanba mentem bele eddig”, hogy a régi Hook-ot ne is említsük.
     Persze értem én, hogy CSforever (nekem aztán nem kell magyarázni! 🙂 ), de ha bárkinek illúziói voltak arról, hogy 200 éven át Emmára várt, hát hagyjukmár, detényleg. (mellesleg mit gondolnak, mit csinált Corával, meg mittudomén még kikkel a védett szigeten összezárva 28 évig?…hát, nem fogadott cölibátust, az egyszer biztos! 😛 )

     A babucival kapcsolatban meg ilyeneket írtak, hogy “Most komolyan, Alice Hook lánya?”; “De ugye Emma az anyja?!”.
     Én meg: Jaj, könyörgöm, lépjünk már túl a kínos részleteken, komolyan nem értitek a lényeget?! THIS IS THE F*CKING TRUE LOVE, BITCH! És Killian Jones mindig, minden világban, újra és újra eldobja érte a hajóját és a bosszúját…

     Because THE TRUE LOVE (and Wicked 😛 ) ALWAYS WINS!!!!!
     (EPIC!! Mégegyszer köszönöm az íróknak!) 🙂

 8. A Rapunzel=Gothel az elejétől gyanús volt, legalábbis nekem. Értem én, hogy mindenkinek más a személyisége, mint a mesékben, de Rapunzel nem lesz nimfomániás, tehát egyértelmű volt, hogy valami svindli van. Alice-t sajnálom, szerencsétlennek Gothel az anyja….
  Mikor szó volt a banya kertjéről, eszembe jutott, hogy mi van, ha a banya Eloise Gardener, de aztán elhessegettem, hogy áh, biztos nem… aztán mégis. 😀
  Jacinda pedig mi a franc? Elmondhatná az aggályait Henry-nek és akkor a nyert időben ki lehetne találni valamit, hogy legyőzzék Drizellát, de nem, neki hazudozni kell. #mekkoraegylúzer
  Regina pedig istenem, megszakad a szívem, látszott, hogy nehezére esik ezeket mondani Jacindának, mivel nyilván ő is örülne, ha boldogok lennének, de nem lehet az átok miatt.

  • Jacinda tipikusan az a nő, akivel ha valamelyik fiam kezdne el járni, akkor lennének aggályaim, és sokat gondolkodnék rajta, hogy vajon mit lát bennem a srác. Szerintem Regina és Hófehérke jó választás. Ella-Jacinda egy pszichopata, Belle meg tipikusan az a nő, aki folyton kritizálja a párját.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..