7. évad – Epizódkibeszélő 7×06

32
807
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04 / 7×05

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x06-ot?
 • 5 - szuper 72%, 99 szavazat
  99 szavazat 72%
  99 szavazat - 72% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 22%, 30 szavazat
  30 szavazat 22%
  30 szavazat - 22% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 4%, 5 szavazat
  5 szavazat 4%
  5 szavazat - 4% az összes szavazat
 • 3 - közepes 3%, 4 szavazat
  4 szavazat 3%
  4 szavazat - 3% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 138
november 11, 2017 - november 18, 2017
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 87%, 96 szavazat
  96 szavazat 87%
  96 szavazat - 87% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 6%, 7 szavazat
  7 szavazat 6%
  7 szavazat - 6% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 5%, 5 szavazat
  5 szavazat 5%
  5 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Vontatott és unalmas. 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 110
november 11, 2017 - november 18, 2017
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Drizella / Ivy 59%, 68 szavazat
  68 szavazat 59%
  68 szavazat - 59% az összes szavazat
 • Regina / Roni 36%, 41 szavazás
  41 szavazás 36%
  41 szavazás - 36% az összes szavazat
 • Rogers / Hook 3%, 3 szavazat
  3 szavazat 3%
  3 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Lady Tremaine / Victoria 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Aliz / Tilly 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Tiana / Sabine 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Hamupipőke 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Henry 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Lucy 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 115
november 11, 2017 - november 18, 2017
Szavazás zárva

32 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez megint nagyon jól el lett találva, de szerintem kicsit uncsi már, hogy mindig Reginát szopatják.. Kíváncsi vagyok mi lesz Rumple új története az új mesevilágban, aranyos volt az a kis beszélgetésük Reginával. 🙂

 2. Úr-is-ten! Ez nagyon anyás rész volt, (bocsi) nem is tudom csak összefoglalni talán. Nagyon tetszett az, ahogy Roni rájött, hogy Regina Mills tényleg örökbefogadta Henryt. Nekem már akkor leesett hogy Drizella idézte meg az átkot, amikor Regina mesélt neki róla, de aztán akkora fordulatot vett a rész másik fele. Komolyan mondom úgy meglepődtem, tényleg nem gondoltam hogy ilyet meg mernek lépni az írók. Nagyon durván beindultak már a hatodik résznél. Egy dolog van amitől jelenleg félek, hogy egy jó ideig azt kell hallgatnunk, hogy mi az amitől Drizella megtörhetetlenné tette az átkot, de persze csak a végén fogjuk megtudni, és így baromi idegesítő lesz ha Drizella folyton emlékeztetni fogja erre Reginát. Aki most már végre felébredt nem hittem volna. Nehéz is volt elhinni, de azt hiszem mostanra sikerült. Viszont szerintem azon, hogy megtudtuk hogy ki szórta ki az átkot a végére még vagy hármat fognak csavarni az írók, szóval még nagyon nem a végén vagyunk. S mikor megláttam hogy dupla rész lesz. Áh. nagyon várom.

 3. ÚR-IS-TEN! Nem is találok rá megfelelő szavakat… Szerintem Drizella akármit is tett tényleg kiérdemli a legmegátalkodottabb legvisszataszítóbb patkány címét akit eddig a sorozat történetében láthattunk… Azért ez nagyon kemény…. Fú ember…. Szegény Regina… Hát szerintem ez a legkegyetlenebb dolog amit csak tehetett vele Drizella… Tudni az igazat s közben mégsem tehetsz semmit vagy különben mindenkinek bántódása esik akit csak szeretsz… Hát nagyon nagyon kíváncsi vagyok és ultragigamega tempóra váltott a felfokozódási szint….. Nagyon ütős rész volt ez is és már alig várom a jövő heti dupla részt… Köszönet a feliratért.:)

 4. Kezd beindulni, jó lesz ez. 🙂 Nagy kár, hogy az első két részben nem volt legalább egy hasonló fordulat, mert bánhatja, aki elengedte a sorozatot, és nem nézi tovább.

  Én leginkább annak örülök, hogy a színészek láthatóan belerázódtak a szerepeikbe, végre vannak karakterek Roni és Ivy most már nagyon ott van, Zörgőt pedig visszakaptuk a jól megszokott stílusával. Ezek szerencsére most már kellően egyensúlyozzák azt a barbárságot értékelhetetlenséget, amit Jacinda karaktere közvetít.

  • Dania Ramirez már a Devious Maidsben is a legidegesítőbb karakter volt az állandó Mister Spence-ezésével. Nem tudom, miért pont őt kellett kiválasztani Hamupipőke szerepére.
   És tudom, hogy nehéz az angol szójátékokat fordítani, de hogy Cinderella helyett hívjatok csak Ellának, ezt úgy fordítani, hogy ezentúl legyek csak Pipő, a legelcseszettebb próbálkozás, amit valaha hallottam.

 5. Hát ez a rész nagyon jó volt. IGAZI OUAT. Csak pislogtam, mi minden derült ki Drizelláról. Regina-Henry páros annyira aranyosak voltak, Henry egyre jobban tetszik, Lana meg évadról évadra szebb. És fantasztikus karakter. Drizella mint főgonosz, hát el lett találva. Kis szende lánykának látszott akit az anyja sakkban tart, már-már sajnáltam, de aztán kiderül ő mozgatja a szálakat. Egyre jobban várom a következő részeket.

 6. Ez hozta a várt szintet, azonban egyetértek, mikor Regina mesélt Drizellának az átokról, egyértelmű volt, hogy ki akarja majd szórni.
  És tényleg, miért mindig Regina-t szivatják meg?

 7. Hát ez hatalmas volt! Hihetetlenül el lett találva ez a rész. Ivy Regina mellett a kedvencem lett, igazán érdekes karakter, bár remélem Regina megmutatja hogy nem hiába Evil Queen is , és móresre tanítja ezt a kis pofátlant. Az átok pedig ezzel a csavarral hogy nem törheti meg Regina, annyira kíváncsivá tett… Hát nem találok szavakat olyan szuper volt ez a rész, szinte minden jelenetét imádtam! Csak azt sajnálom hogy megint Regina szenved a legtöbbet, mint mindig . De hát ezt már megszokhattuk. Remélem cserébe a végén valami nagyon boldog befejezéssel kárpótolják érte.

 8. Kedvenc szereplőm Regina, remélem, tényleg tartogatnak neki valami jót a történet végére, mert már tényleg sok, amit el kell szenvednie.. Drizella óriási hibát követett el az ébresztésével. Túl önelégült, erős pofára esésre számítok részéről, fogalma sincs róla, kivel húzott ujjat. Hamupipőke változatlanul idegesít, ritka elcseszett karakter, Henrynek agy

 9. Lövése lehetett, mikor kiválasztotta. A gyerekük dettó. Rumple is kíváncsivá tesz, vajon neki milyen szerepet szántak ebben az évadban. Remélem, Regina oldalán fog harcba szállni. A feliratért pedig részemről is ezer hála!

 10. ÁLLJON MEG A MENET!!!!!
  Jó, utáljuk Drizellát, de tény, hogy perpillanat ő a sorozat legjobb színésze úgyhogy ne nyomjátok rá a bélyeget a színésznőre.
  Például a “Reign” (magyarul: Az uralkodőnő) c. soriban, pont egy jószívű, ám kemény királynőt játszik, méghozzá fantasztikusan.
  A mai epizódban Lana (Regina) is brillírozott, abban a pár könnycseppben ott volt minden!
  AZ évad legjobb epizódja volt ez.

  • Szerintem senki nem tette ezt, én személyesen senkitől nem olvastam itt a színésznőre vonatkozó kritikát. És ha megfigyeled a szavazást hogy kinek a játéka fogott meg legjobban , ott is Drizella vezet.

   • Én sem láttam egy – a színésznő játékát negatívumként említő – kritikát sem, sőt ahhoz képest, hogy a szívünkhöz (6 évad után nyilván) nagyon közel álló Reginával genyózik éppen, még csak annyit sem írt senki, hogy fúúúdeutálja a szemétkedése miatt. 🙂
    ((Egyébként a pados jelenet tényleg gyilkos volt, szegény Regina bármennyire szerette volna megnyugtatni Henry-t, hogy sosem volt árva, és ő az (egyik 😛 ) anyukája, és nagyon szereti, nem tehette meg, mert vmi még rosszabbtól kell védenie. Szegénykéim… 🙁 ))
    Lényeg, szerintem mindenki Regina méltó ellenfelét látja benne, ezért is írnak róla elismerően, és itt szeretném leszögezni, ha én illetném “a kis rohadék, mi?” vagy hasonló véleménnyel a jövőben, az csak holmi becézgetés a részemről, és egyáltalán nem negatívumnak szánom! 😀

  • Szerintem a sorozat legnagyobb karakterei általában gonoszak, vagy akként kezdték. Regina, Hook, Zörgő, Zelena, Most Drizella. Én nagyon szeretem a gonoszok nagyon nagy százalékát. Gonoszak igaz, de annak tökéletesek 😀

 11. Biztos csavarnak még nagyokat, főleg az átkot illetően. Drizzy nem szórhatta ki az átkot, hiszen akkor nem kellene együttműködnie valakivel (Nyanya Banya). Nyanya Banya sem szórhatta ki az átkot, hiszen nyilván nem megláncolva szerette volna élni az életét. Lady Tremaine pedig nem rutinos varázsló. Vagy még nem is láttuk, ki áll a háttérben, vagy pedig valami különleges együttműködés lehetett, arra gyanaxom. ABSZOLÚT KEDVENC JELENTEM: Lady Tremaine fexik az ágyon, migrénje van, és gyanúsítja Ivyt, hogy nem-e aszpartámot tett a kávéjába 😀 Épp szombat délelőtt beszélgettünk barátommal, hogy mennyire utálom az aszpartámot és hogy most már szinte minden üdítőbe belecsempészik, amibe eddig nem is volt (Nestea, Lipton, Sweps, Kinley, stb.)

 12. Nos, ha Ivy szórta ki az átkot, akkor kinek a szívét használta fel? Kit szeret a legjobban? Nekem az a tippem, hogy az átok kiszórásához Anasztázia szíve lett felhasználva, és valami más szívvel helyettesítve. (úgy tudom, hogy nincsen előírva, hogy csak élő emberek szívét lehet felhasználni)

  • Én is egyetértek, sztem is az Aranyhaj visszaemlékezések konkrétan az ő történetét mutatják majd. 😀
   Szőke, fonott haja van, zöld szemei, toronyba van zárva – ezek mind Rapunzel-védjegyek. Ráadásul tipikus OUAT-fordulat lenne – mint mikor Piroskáról kiderült, h ő a farkas is, vagy Zörgőről, h ő Beast/Croc. 🙂
   Biztosan azért lett öregebb, mert le lett vágva a haja, és emiatt gyenge a varázsereje is…

 13. Na kíváncsi leszek, hogy vajon Aranyhaj lesz e majd Hook lánya. Hát a leírás alapján erősen rá tippelek. Majd kiderül, hogy igazam lesz e vajon. Erre leszek kíváncsi.

 14. Na végre egy rész, ami tényleg ott volt a toppon, minden bele került, ami csak lehetett, kíváncsivá tett nagyon, milyen fordulatok várhatók még. És most kivételesen Hamupipőkétől se kaptam ideggörcsöt pedig tényleg fárasztó karaktere van. Azt látom kicsit visszább lett fogva a karakter, talán az alkotók rájöttek az első részek forgatása után, hogy nem lesz túl szerethető, s talán javítottak rajta, majd kiderül…De most még szimplán bosszant. A másik probléma még Lucy, Henry is lelkes volt, meg minden lében kanál, de valahogy az ő karaktere mélyebb volt, itt kicsit néha azt érzem, mintha muszájból tennék egy-két jelenetbe a kölköt, hogy ne legyen elfelejtve….

  • Henyrynek több szerepe volt, mivel ő Emma fia volt, így a főszereplő kötődött hozzá, ami motiválta a cselekedeteit. Henrynek fogalma sincsen, hogy Lucy az ő lánya, így nem kötődik hozzá.

 15. Újabb nagyon jó rész! 🙂 (Bár korábban már mondtam, h sztem a 5.-6. résznél fog nagyjából beindulni az évad.)
  Őszintén szólva, a múltkori rész után még nem hittem, h D-ella szórta ki az átkot, inkább gondoltam, h épp az ő kordában tartására jött létre, és az emlékek előhívásával akar gyengíteni rajta, de ezek szerint az emlékeztetést csak az ellenfelei kínzására használja.
  Nekem sem világos, hogyan szórta ki az átkot. A legvalószínűbbnek tényleg Ana szíve tűnik (sztem csak az anyjára neheztel a kivételezés miatt, a húgára nem), de ő már így is egy tartósított testű halott, ha még a szívét is szétmorzsolják, tényleg nem tudom utána mivel magyarázzák majd, h fel lehet támasztani (mert nyilván nem csak annyi lesz a szerepe végig, h egy koporsóban nemaszalódik).
  Ezen kívül arról sincs fogalmam, h mikor szórta ki az átkot. Tudom, h ezzel kapcsolatban állandóan Lucy-vel jövök, de itt még csak kósza gondolat volt a drágám, aztán hopp10évvelkésőbb már el is átkozódnak. (??)
  A 6. évad fináléjában Henry és Lucy külön voltak C-ellától, aztán Henryt is elnyelte vmi, Tigris meg kiadta a kiscsajnak, h keresse meg az anyját, és mondja el a meséket mindenkinek… Talán addigra már rég el voltak átkozva, de kiszórtak egy újabb átkot, h egymásra találjanak, és megtörhessék, csakhogy most az emlékvesztés állja útjukat, meg – mint kiderült – Drizella fenyegetése. Szóval talán nem is csak egy átok van, hanem ez már egy 2in1, átok az átokban. Már tényleg nem tudom…
  Rendben, a Banya emlékszik (akárcsak annak idején Zörgőnek, biztos megvannak neki is a saját módszerei), ezt még elfogadom, de a Lady miért emlékezhet, ha ez a lánya átka? Talán őt is kínozni akarja Driz az emlékeivel, bár nekem nem úgy tűnik, h Victoria tisztában lenne azzal, h kinek az átkában vannak, mert akkor nem alázná Ivy-t egyfolytában, ráadásul sejtenie kéne, h a csajszi is látogatja az ő Boszi-foglyát…
  No, majdcsak összeáll a kép. 🙂

 16. OMG, Regina! szegenykem, mar megint ot szivatjak! tetszik, a Drizella/EQ parhuzam! Vannak meg homalyos reszek, de ettol izgi! Vajon mit talalt ki Drizella, h Regna nem engedheti megtorni az atkot? Biztos lesz abbol is vmi kiut, ebben a sorozatban mindig van kiskapu! Vegre, beindultak az esemenyek, az elso par resz utan kezdtem temetni a sorit, de ez utobbi ketto! Anyam! Igazi OUAT-feeling! <3

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..