7. évad – Epizódkibeszélő 7×05

22
676
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03 / 7×04

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x05-öt?
 • 5 - szuper 50%, 69 szavazat
  69 szavazat 50%
  69 szavazat - 50% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 33%, 45 szavazat
  45 szavazat 33%
  45 szavazat - 33% az összes szavazat
 • 3 - közepes 10%, 14 szavazat
  14 szavazat 10%
  14 szavazat - 10% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 7%, 9 szavazat
  9 szavazat 7%
  9 szavazat - 7% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 137
november 4, 2017 - november 11, 2017
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Fordulatos és merész. 64%, 61 szavazás
  61 szavazás 64%
  61 szavazás - 64% az összes szavazat
 • Ötletes és aranyos. 19%, 18 szavazat
  18 szavazat 19%
  18 szavazat - 19% az összes szavazat
 • Klisés, de szerethető. 10%, 10 szavazat
  10 szavazat 10%
  10 szavazat - 10% az összes szavazat
 • Vontatott és unalmas. 4%, 4 szavazat
  4 szavazat 4%
  4 szavazat - 4% az összes szavazat
 • Gyenge és kiszámítható. 3%, 3 szavazat
  3 szavazat 3%
  3 szavazat - 3% az összes szavazat
Összes szavazat: 96
november 4, 2017 - november 11, 2017
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Ivy / Drizella 69%, 70 szavazat
  70 szavazat 69%
  70 szavazat - 69% az összes szavazat
 • Tiana / Sabine 13%, 13 szavazat
  13 szavazat 13%
  13 szavazat - 13% az összes szavazat
 • Regina / Roni 13%, 13 szavazat
  13 szavazat 13%
  13 szavazat - 13% az összes szavazat
 • Weaver / Gold 2%, 2 szavazat
  2 szavazat 2%
  2 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Aliz / Tilly 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Lucy 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Lady Tremaine / Victoria 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Henry 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Jacinda / Hamupipőke 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Hook / Rogers 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 101
november 4, 2017 - november 11, 2017
Szavazás zárva

22 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Úgy örülök, hogy tudták hozni a múltkori színvonalat! Izgalmas volt, voltak benne fordulatok, a békás rész külön tetszett, számomra nagyon ötletes volt. 🙂 Mondjuk arra kivi leszek, hogy előbukkan-e még Dr. Facilier.
  Ivy meg huhh… Jól odatettek a végén azzal a jelentettel. Az meg szerintem 97%, hogy Mother Gothel (Nyanya Banya) a nő a toronyban, ő itta a fiatalító teákat. Meg a Hook szál, az az ex-fogoly a tetkóval… Nagggyon meg vagyok elégedve. (Csak el ne szúrják, könyörgöm! O:) )

 2. Nagyon jó rész volt, ha kivesszük belőle Jacinda és Sabina nyígását és fantasztikus barátságát.
  Drizella egyre érdekesebb, egészen fantasztikus. A banya és közte egyébként mintha valami anya – lánya kapcsolat lenne, mivel a banyesz becézgeti Drizellát.
  A békás poén jó volt.

 3. AZTAROHADTK***A?! MI A….?!?! Jézusom én úgy kiégtem mint az állat…. Na ez az igazi első évados színvonal gyerekek… Mikor rendesen sikoltozik egy Oncer, hogy MÁRIS AKAROM A KÖVETKEZŐ RÉSZT?! Mikor kikapcsol az agyad, hogy nincsen tér és idő?! Mikor olyan kiszámíthatatlan az egész, hogy azt se tudod hova kapj hogy ne köpd ki a teát mikor meglátod a legnagyobb kiégést?! :O Hát öcsém ez… ez… ez… SZAVAKKAL LEÍRHATATLAN?! Úristen most nagyon kapom :’DD Hát én nem bírom ki a jövő hétig…
  Egyébként borzsztóan tetszett ez a rész, és a békás sztorival, a tetkós csávóval illetve a lakókocsival is úgy megleptek az írók, hogy csak na… Ugyebár ne is beszéljjünk arról, hogy kiderül itt a végén, hogy Drizella az aki mozgatja a szálakat… Uramisten… Hát a banya is… És mégis hova dugta el míg Regina felment?! Hát ezt nem hiszem el… Fú… Na ebben semmi kifogásolható dolog nem volt… Én még mindig le vagyok zsibbadva úgy kiégtem… Fú… ááá.. Nem is írok már többet mert nincs mit ragozni :’D 1O/1O-es rész.:D Izgalom, szerelmi szál, régi utalások és az első évados feeling keveréke… Nincsenek rá megfelelő szavak.:D

 4. Na végre! Elejétől így kellett volna! Tiana és Ivy is egészen fantasztikus. Tényleg mintha Cora és Regina storyja köszönne vissza és ott az elvesztett nővér is. A Henry – Ivy szál így még izgalmasabb. De ha hárman is ébren vannak, ki vetette ki az átkot?

 5. THAT WAS A F*CKING GOOD EPISODE!!!!!!!!!!!!! 😀
  Az előző részeknél Henry történetszálának a beindítása, és a régi történetszálak lezárása volt a középpontban, de mégis ez volt eddig a legegyszervoltosabb rész az 5-ből, szerintem.
  ((Még az is csak fél órával később esett le, hogy hoppácsak, Rumple meg elő sem került. Jó, tudom, hogy még biztos lábadozik, szegény, (napersze, mit neki egy golyó! 😛 ), de egyáltalán nem kellett hiányolnom, annyira pörgött a rész!))
  Tiana háttértörténete üdítő volt – tényleg az első évadot idézte -, Ronit (mert 6 évad Regina után most tényleg Roninak éreztem őt) imádtam (“életemben nem hordtam ILYEN ruhákat!” 😀 ), Henry vonala végre nem a Jacindás-szerencsétenkedésről szólt, hanem a “vigyázz Ivy-val,rosszkislány!” jegyében telt, Rogers története is új lendületet vett, az Ivy-szál szuper volt – itt egyáltalán nem éreztem erőltetettnek a Regi/Cora párhuzamot, inkább volt jólesően drámai, Tiana-t továbbra is nagyon csípem – életvidám, talpraesett, gyönyörű…(de ha nem fektetik be Hook alá, kinyírok valakit! 🙂 )
  Lényeg, fordulatos volt, izgalmas, jólesően ismerős, de kellően más. Nekem ez volt az 5-ös osztályzatot érdemlő rész, és nagyon várom a folytatást!
  Köszönjük a feliratot! 🙂
  FAIRYTALES FOREVER!!! 😀

 6. Nem volt annyira rossz,bár kicsit unalmas volt.Egy új néző szerintem sok mindent nem értené még belőle így nem is csatlakoznak szerintem újak.Nem hiába zuhan folyamatosan a nézettség,ha ez így megy tovább csoda lesz ha az évadot egyátalán befejezik. A rajongókat is ellökte lehet magától a sorozat,ugyanis bőven voltak halálunalmas,elaltató részek is.Ez a rész nem volt rossz,de izgalmas se.Kíváncsi vagyok hogy Ivy-nak mire jó hogy Regina emlékezni fog,még arra hogy mi a célja.

 7. Csak csatlakozni tudok 😀

  Tianának először nagyon nem tetszett a “kersek egy herceget és megment” gondolata, de pont azt hozták ki, hogy nincs rá szüksége. Ez nagyon jó volt, illetve az, hogy tényleg egyszervoltosan ki volt facsarva a sztorija, ő és a hercege nem béka, de a szegény uralkodó és az “átváltozás” motívumot megtartották. Dr. Faciliert ugyanitt várom vissza 😀 Viszont Tiana anyja nem jött be. Kicsit fura.

  Nem értettem azt, hogy Victoria miért bánt úgy a végén Ivy-vel, ahogyan. Borzasztóan megalázta és nem értettem az okát, mert tényleg végig a kedvében akart járni. Viszont ezáltal határozottan indokolt lehet majd Ivy motivációja a tetteire.

  Nem értettem elsőre, hogy Roni nem találta meg Nyanya Banyát, de feltűnik neki a kép kilógó sarka.
  Mit keres ott a kép, miért oda van elrejtve (és ilyen hanyagul), van még más is elrejtve ott. De az utolsó jelenettel kiderül, hogy ez is egy nagyobb terv része.

  Végül: Mióta csak szó van Drizelláról úgy éreztem, hogy jó kis sztorit kaphat, igazi Regina szerű alakot, akinek nem tiszta a feje és igazán gonosz dolgokat tehet mielőtt elindulna a megváltás útján, és igen! Itt van! Ráadásul öntudatánál is van. Remek-remek-remek fordulat volt, leírhatatlanul tetszett 😀 😀 😀

 8. Az elejétől ezt a színvonalat kellett volna hozni, mert akkor talán nem veszítik el a nézők 80%-át. Jó kis epizód volt, Ivy/Drizella remek, az ő alakítását élveztem itt a legjobban. Jacinda és Sabine/Tiana még mindig idegesítenek, ők nem is hiányoznának. Voltak benne fordulatok, és végre az évad mintha kezdene magára találni. Már rég itt volt az ideje.

   • Egészen konkrétan a dollárbankjegyet jelenti, ami a magyar köztudatban “zöldhasúként” terjedt el. Hogy mi okból, azt nem tudom neked megmondani 😀 Szó szerinti fordításban valóban nem így lenne a helyes.

     • Szó szerinti fordításban tényleg zöldhátú lenne, jellemző hogy a magyarok a hasukkal gondolkoznak… 😀

      Egyébként itt a békákra is utalhatna, azok is zöldek. 😀

 9. asszem ujra kell neznem, nem volt minden vilagos itt az Ivy-s vonalban, de tok jok voltak a fordulatotk, megtetszett Tiana, mint szereplo, Jacinda meg mindig sokat nyavog, Lucy kicsit felnottesen beszelt/gondolkodott, sztem egy ekkora gyerek nem ennyire bolcs. Roni meg tiszta anyatigris szerepben 🙂

 10. Nekem nagyon tetszett ez a rész, Drizella felkeltette az érdeklődésem most nagyon. Remélem Regina szerű lesz a története 🙂

  Az átkot szerintetek a boszorkány szórta ki végülis? És ha igen mi haszna belőle? Lady Tremaine meg most végülis kérdéses, hogy tényleg emlékszik e vagy csak elhitetik vele, aztán közben őt is befolyásolják az átokkal… Azt is el tudom képzelni h vele szóratták ki az átkot is – mint Gold Reginával – így ő fizeti meg az árát, de végig becsapták. Szerintetek?

  • Én kétlem, hogy a boszorkány szórta volna ki az átkot. Az ilyenek inkább a háttérben bújnak meg, és onnan próbálják valaki náluk gyengébbel/befolyásolhatóbbal irányítani az eseményeket.
   Kezdettől úgy gondoltam (és egyelőre tartom is ezt), hogy az átok nem valami egyszerű rosszakarás következménye, mint anno Regi-nél, hanem valami sokkal összetettebb dolog, mint mikor Snow szórta ki az átkot, a nagyobb jó érdekében, de Zelena megkavarta a felejtésátokkal, vagy mikor Hook szórta ki a bosszú reményében, és Emma próbálta kihozni belőle a lehető legjobbat a felejtésátokkal. Talán valami jót próbáltak összehozni vele, csak valaki megkavarta, vagy talán valami rossz érdekében jött létre, de valakinek sikerült annyira belepiszkálni, hogy a lehető legkevesebb sérülés érje a szeretteit…
   Ahogyan már kiderült, drága Milady-nk célja, hogy senki ne emlékezzen (próbálja Henry-t leválasztani a családjáról, meg akarja törni Lucy hitét, Tilly-t pirulákkal tarja távol az emlékektől…), ezzel szemben Drizella mintha kifejezetten szeretné emlékezésre bírni a többieket (ő adta Henry könyvét Rogers-nek, próbálta a Jacinderella-Henry-Lucy triót összehozni, elvezette Roni-t a Henry-vel közös fotójukhoz…). Navárjunkcsakegykicsit! Ezeknek mind Henry-hez van köze. Szóval, talán csak az ő hite számít. A 3. résznél még úgy volt, hogy az ő szívével tudná a Lady megmenteni Anasztáziát. De akkor miért nem akarja Victoria, hogy Henry újra higyjen??…. Ez egyre zavarosabb!
   Az is lehet, hogy nem is C-ella, hanem D-ella a felelős Ana állapotáért. Talán valami szerencsétlen gyerekkori baleset következménye az egész, és – ha nem is öli meg, vagy tagadja ki a Lady Drizellát, hiszen mégis csak a gyermeke ő is, de – emiatt olyan rideg, és goromba (mondjukki: köcsög – már elnézést a kifejezésért) a lányával. Aztán valahogy elhitették Hamu-val, hogy ő a vétkes a dologban, hogy kihasználhassák és sakkban tarthassák ezzel/emiatt….
   Nos, ki tudja, mi az igazság, és bár ebben az esetben nem sok jó sülhet ki Ivy-Henry vonalon, de ami engem illet: I-DON’T-CARE! I SHIP IT! 😀

 11. Na. Ez jó volt.
  Tiana sokkal szimpibb, mint Jacida, gyönyörű, mer álmodni és a háttérsztorija sem semmi. Ivy alaposan meglepett a végén, én azt hittem, hogy jókislány lesz és fellázad majd az anyja ellen, de így tényleg sokkal “Wow” élmény volt a vége.
  Ami nagyon tetszett az a rengeteg Disney-utalás, pl. Wreck-it Ralph (mikor Victoria utasítja Ralph-ot, hogy rombolja le Jacinda és Tiana üzletét), Friends on the other side, ami ugye Facilier dala a filmben…
  Imádtam az utalásokat, hogy a sorozaton kívülre is reflektált, de megtartotta a mese vonalat.
  Nagyon remélem, hogy elsütnek pár ilyen poént a későbbiekben is.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..