7. évad – Mekia Cox interjú

1
138
megtekintések
ONCE UPON A TIME Episode: The Garden of Forking Paths MEKIA COX

Újabb hetedik évados interjút hoztam nektek, ezúttal a Disney első fekete bőrű hercegnőjét megformáló Mekia Coxal.

Milyen volt az első napod a forgatáson?

Már egy hete – talán kettő is – folyt a munka amikor csatlakoztam. Az első napom nagy pillanat volt, akkor forgattuk a bált. Rengeteg minden történt aznap, rengeteg statiszta jelen volt és az egészet zöld képernyő előtt forgattuk. Sosem próbáltam ilyent még előtte, de igazán szuper volt.

Egy kis infó rólam: 7 évesen kezdtem a színészkedést, Orlandoban nőttem fel, Florida államban és táncoltam az ottani Disney Élményparkban, a Magic Kingdomban. Szóval az, hogy megkaptam az első fekete bőrű Disney hercegnő szerepét nagyon nagy élmény számomra. Emlékszem mennyire szerettem volna Disney hercegnő lenni abban az időben… De csak ha betöltöd a 16-ot, utána lehetsz hercegnő a felvonuláson. Szóval eldöntöttem, hogy ha elég nagy leszek én is jelentkezem, de sajnos hamar rájöttem, hogy hiába, egyik szerep sem passzolna rám. Szóval amikor 2009-ben kijött a “Hercegnő és a béka” örültem, hogy a mostani kislányoknak már lesz rá lehetősége. Ezért az, hogy rögtön első nap már Tiana bőrébe bújhattam nagyon jelentőségteljes volt számomra.

Milyen volt amikor először hercegnő ruhába bújtál?
Amikor besétáltam az első jelmezes próbámra és megláttam a ruhát, azonnal beleszerettem. Azt mondtam: “Istenem, ez a ruha gyönyörű. Bárki is viseli majd, biztosan odalesz érte.” Erre azt válaszolták: “Ez a tiéd.”

Követted a műsort azelőtt is, hogy szerepet kaptál benne?
Pár részt láttam, de ha szerepelsz a tévében akkor nézni már nincs annyi időd, mint szeretnéd. De azóta visszanéztem természetesen.

Mesélj nekünk Tianáról.
Először is itt lesz Sabine, aki Tiana való világbéli énje. Az ő karaktere nagyon közel áll hozzám — teljesen úgy írták a szerepet, mint ahogy én beszélek. Néha elolvasom a szövegkönyvet és olyan, mintha a számból vennék ki a szavakat. Aztán ugye ott lesz Tiana is – Sabine kb. 10 évvel ezelőtti énje – akinek a háttér-történetét az ötödik epizódban ismeritek majd meg és ez magyarázatot ad majd arra, ahol most tart. A fő személyiségjegye, hogy eltökélten próbálja elérni a célját, ami a főzés. Mindig szeretett főzni és a visszaemlékezésekből megtudjátok majd hogyan lett ilyen vállalkozó szellemű. Ezt magával hozza majd a modern világba is, de csak a háttér-történetből derül ki, hogy miért.

Mennyiben hasonlít majd a háttér-története a hercegnő és a béka meséhez?
Én is ezt kérdeztem az első meghallgatásomon és azt a választ kaptam, hogy vegyíteni akarják a Disney “Hercegnő és a béka meséjét” az eredeti grimm mesével. A karakterem neve például marad Tiana és sok mindent átvesznek a Disney verzióból, de felbukkan pár elem az eredeti “Békakirály” tündérmeséből is.

Jacinda és Sabine lakótársak lesznek Hyperion Heightsban. Milyen a kapcsolatuk egymással?
Nagyon mókás. Pár napja kérdezte tőlem épp Dania, hogy vajon honnan tudták az alkotók, hogy ilyen jól kijövünk majd egymással? Nem volt közös felolvasásunk vagy képernyő próbánk a meghallgatások alatt, de mégis azonnal megtaláltuk a hangot. A karaktereink kapcsolata is mókás. Remélem, hogy a barátságukat elnézve magukra ismernek majd a nézők. Ők ketten inkább nővérek, semmit egyszerű lakótársak. Nagyon közel állnak egymáshoz, szinte családtagok. “Sabine néni” így hívja majd a kis Lucy a karakterem. Olyan régóta élnek együtt, hogy ez már több az átlagos lakótársi viszonynál.

És hogy jön ki Sabine Lucyval?
Mintha a családtagja lenne. Sabine már a születésénél is jelen volt. Azt hiszem ők különösen közel állnak egymáshoz, amolyan játszópajtás vagyok a számára. Nekem nem kell anyai szigort mutatni. Én vagyok a vicces Sabine néni, aki hisz neki. Persze hit tekintetében ő az első, én csak a második, de osztozunk az optimista természetünkön, mindketten szeretünk szórakozni és Sabine hisz benne, hogy egy nap a kislány nagy tetteket visz majd véghez.

És mi a helyzet Ronival?
Ezt még nem nagyon tudom, egyetlen közös jelenetünk volt csak eddig. Ahányszor eddig a bárban forgattam, sosem vele volt jelenetem. De a mesevilágban már találkoztunk.

Lady Tremaine/Victoria inkább a Hamupipőke sztorihoz köthető, de lesz köztük némi interakció Tianával/Sabine-nal?
Itt is kijön a kettőnk közötti hasonlóság: kevés olyan ember van akit nem szívlelek – akárcsak a karakterem – de ha valaki mégis a nem szeretem listára került, az tudni fog róla. És Lady Tremaine ebben a cipőben jár.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..