7. évad – Interjú a producerekkel

1
272
megtekintések

Interjú készült a sorozat íróival a premierről, amiben egy kicsit mélyebbre ásnak az epizód történéseiben. (Ebből következőleg SPOILERES lehet annak, aki még nem látta a 7×01-es epizódot!!)

Mi ez a titokzatosság, ami Robert Carlyle szerepét körüllengi és mi a karaktere célja?
Edward Kitsis:
Zörgőnek az a sajátossága, hogy mindig mutatja magát valamilyennek, de később rájössz, hogy még vagy 4 réteg megbújik a felszín alatt. Ebben a világban sem lesz ez másképpen. Megismertük Weaver nyomozót, de ami igazán segít majd megérteni, hogy mi a valódi célja, az a 7×04-es epizód lesz, ahol megismerjük mi történt velük Belle-el a hatodik évad vége után.
Adam Horowitz: Zörgőfürgének – most Weaverként is – mindig megvan a saját terve és napirendje, amit igazán mókás visszafejteni, hogy megtudd mi is az igazi célja és pontosan hogyan is kapcsolódik ő ehhez a világhoz.

Mennyire fog ez kibontakozni az elkövetkező epizódokban?
Horowitz:
A következő epizódokból kiderül, hogy az új társán kívül is vannak kapcsolatai Hyperion Heights-ban. A premierből is láthattátok például, hogy összedolgozik Alizzal, ez a kapcsolat is jobban kibontakozik majd a közeljövőben.

Milyen jellegű kapcsolat van Weaver és Aliz között? Aliz elég furcsa volt a premierben.
Kitsis:
Aliz az egyik kedvenc új karakterünk. A spin-off sorozatban már volt egy Alizunk, de azt kell mondjam, ő egészen más lesz. Több karakterhez is lesz kötődése. Ő az egyik olyan karakter, aki miatt nagyon izgatottak vagyunk és úgy véljük, hogy ahogy peregnek az epizódok a nézők is meg fogják szeretni őt és a sajátos stílusát, sőt ha megtudják, hogy milyen kötődése van azokhoz a karakterekhez akiket már jól ismernek és szeretnek, nagyon izgatottak lesznek.
Horowitz: A premierben be akartuk mutatni nektek őket és adni egy kis ízelítőt mindenkiből, de egyik karakter sem ilyen egyszerű, ennél sokkal több van még bennük, ami megismerésre vár. Ahogy a történet kibontakozik rengeteg titok és meglepetés vár még a nézőkre. Alizt – vagy például Ivy-t/Drizellát – csak pár jelenetben láthattuk a premierben, de reméljük, hogy sikerült felkelteniük a nézők érdeklődését, mert még sok minden ki fog derülni róluk.

Ha már szóba jöttek az új karakterek… Mondjátok csak, végülis mennyire gonosz Lady Tremaine? Hát Ivy/Drizella?
Kitsis:
Lady Tremaine azzal mutatkozott be, hogy megölte Hamupipőke tündérkeresztanyját, szóval azt mondanám eléggé gonosz – de mint tudjuk a gonosz nem születik, hanem létrehozzák! Akárhogy is egyelőre eléggé gonosz lesz és tökéletesen passzol majd a “gonosz mostoha” szerepkörbe. Drizella szintén sok mindenben megfelel Hamupipőke gonosz mostohatesóinak, bár nekik nem volt túlságosan kidolgozva a történetük. Azt hiszem Drizella legnagyobb problémája az irigység, azt várja, hogy mikor jön el végre az ő ideje.

Ha az ember Lady Tremaine mellett nő fel, azt hiszem bátran feltételezhetjük, hogy gonosz lesz. Nem?
Kitsis:
Na igen, de az is feltűnhetett, hogy nagyon vágyik az édesanyja elismerésére, amit nem igazán sikerül kiérdemelnie… Ez is veszélyessé tehet egy karaktert.

Sabine/Tiana sem kapott sok szerepet még a premierben. Mit árulhattok el róla és a Jacindával/Hamupipőkével való viszonyáról?
Horowitz:
Tianát és Sabine-t láttuk a premierben – a mesevilágban és a jelenben egyaránt – de épphogy csak a jéghegy csúcsát érintettük a karaktereit illetően. Ahogy a legtöbb hercegnő a műsorban, ő is erős és hősies hölgy, pár epizód múlva pedig mélyebbre ásunk a múltjában és csatlakozik néhány szereplő a “Hercegnő és a béka” meséből a sorozat univerzumához.
Kitsis: Mindig is szerettük Hófehérke és Piroska barátságát, ez volt a modell, ami Jacinda és Tiana közeli barátságát ihlette. A műsor egyik fontos témája a baráti kapcsolatok fontossága és az, hogy egy igaz barátra támaszkodni lehet akkor, ha a családodra nem tudsz.

Az új Hamupipőke azért akart a bálba menni, hogy megölje a hercegét. Miért döntöttetek így és megtudjuk valaha ennek a mélyebb okait?
Kitsis:
Nem tudom tudjátok e, de az “Egyszer volt, hol nem volt” az első műsor, ahol Hófehérkének valaha fegyver került a kezébe. És ha ezt megtettük Hófehérkével, Hamupipőke sem várhatott arra, hogy minden megoldódjon, ha hozzámegy a hercegéhez. Nem szeretjük az elveszett lánykákat, szóval valami olyant akartunk behozni, ami rögtön leszögezi, hogy ő más, mint a többi verzió és közben felkelti az emberek érdeklődését. Kapott egy célt, ám a célja mögött sok-sok fájdalom bújik meg. Henry-ben pedig az a legjobb, hogy ő az igaz hívő, így képes változtatni Hamupipőke látásmódján.

Henry és Hamupipőke első találkozását láttuk a mesevilágban, miközben a jelenben ugyanez történt az elátkozott személyiségeikkel. Végig összevágnak majd a két idősík eseményei?
Kitsis:
Be fogjuk tölteni a lyukakat. Az első pár epizód visszaemlékezései időrendben egymás után következnek, de egyébként ugrálni fogunk majd kicsit az időben – mint ahogy pl. Hófehérke és Charming esetében az első évadban, láttuk az esküvőjüket a premierben, majd pár résszel később, hogy miképp ismerkedtek meg – tehát előre-hátra lépkedünk majd az időben, hogy megismerjük az epikus szerelmi történetük különböző állomásait.
Horowitz: Mókás dolog szembeállítani a múltat és ahogy ott szerelembe estek, a jelennel, ahol anélkül küzdenek az átokkal, hogy egyáltalán tudomásuk lenne róla.

Mikor ismeri fel Henry és Jacinda, hogy amit a kislány mond az színtiszta igazság?
Kitsis:
Henry az igaz hívő, de mostanra hitehagyott lett. De szerencsére a lánya sokban visszaütött rá, még ha Henry nem is tudja, hogy az ő lánya. Lucyban ott a remény és hiszi, hogy újra össze tudja hozni a szüleit. Igazi Disney stílusban, mindent megtesz, hogy csőbe húzza őket.

Rogers/Hook eközben nyomozóvá lépett elő és kapott egy csinos kis műkezet is – ami Colin számára biztosan kényelmesebb, mint a kampó…
Kitsis:
Hidd el, ő szerette. Colin O’Donoghue szereti azt a kampót.

A premierben pedig hosszasan elmélázott egy fotón, amit a mesekönyvben talált Emmáról. A második epizód mennyiben nyújt magyarázatot Emma hiányára?
Horowitz:
Nehéz erről beszélni anélkül, hogy ne mondjunk el túl sokat, de azt üzenjük minden rajongónak, hogy “Nagy levegő és nyugalom. Minden rendben lesz!” Meg fogjátok tudni a 7×02-ből, hogy mi történt és hisszük, hogy megtaláltuk a legjobb módot arra, hogy megőrizzük a hatodik évad boldog befejezését, ám eközben mégis egy új, mókás fordulatot vegyen a karakterek útja.

Ezen az egy epizódon kívül, lesz még szerepe Emmának a történetben?
Horowitz:
Erre majd visszatérünk a 7×02 után. Annyit mondhatunk, hogy az első hat évad nagyon fontos volt számunkra és tudjuk, hogy a rajongók számára is az, szóval mindent megteszünk, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte és amennyire csak lehet az új történetnek is részévé tegyük.

Jennifer Morrison a 7×02-ben, Emilie de Ravin 7×04-ben vendégszerepel. De mi a helyzet Rebecca Mader-rel?
Kitsis:
A harmadik évadban a Nyugati boszorkány azt tetette, hogy neki is van egy elátkozott személyisége – a bába – de persze ez nem volt igaz. Most viszont úgy ismerjük meg, hogy tényleg az átok hatása alatt áll. Az ő elátkozott énje és a bemutatkozása ebben a formában az egyik kedvencem a sorozat történetében.
Horowitz: Rebecca Mader mindig értett a hatásos bemutatkozáshoz, izgatottan várjuk, hogy a rajongók is megismerjék hogyan kerül bevezetésre a hetedik évadban.
Kitsis: És persze alig várjuk, hogy Reginával ismét testvérként lássuk őket! Korábban már láttunk ebből egy kicsit, de szívesen mélyedünk el egy kicsit jobban ebben a történetszálban.

Mit reméltek, mi marad meg a rajongókban a premier epizód után?
Horowitz:
Bízunk benne, hogy a régi rajongók megértik majd, hogy ez is része a sorozat szellemiségének. Rengetegszer vettük fel onnan a fonalat a sorozat történelmében, ahol a klasszikus mese zárult, ám a sorozatban a történetük itt új fordulatot vett. Ezt próbáltuk tenni a hetedik évadban is — fogtunk egy befejezést és új fordulatot adtunk neki — és reméljük, hogy a rajongók nyitottan állnak hozzá és velünk tartanak az úton.
Kitsis: Ez a műsor mindig is a reményről szólt. A vak hitről a tündérmesékben, amire a mai világban mindennél nagyobb szükségünk van. Számunkra ez az újratervezés lehetővé tette, hogy a műsort felfrissítsük egy kicsit és tovább mesélhessünk olyan történeteket, amiknek fontos üzenete van a mai világban is.

El tudjátok képzelni, hogy további fejezetekkel folytatódjon a sorozat a hetedik évad után?
Horowitz:
Nagy reményekkel vágtunk bele az évadba és sok tervünk van még, de végső soron ez a közönségen múlik. Ha sikerül elfogadniuk így a műsort, még sok lehetőség áll előttünk.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..