7. évad – Gabrielle Anwar interjú

0
153
megtekintések

Újabb interjú készült a hetedik évados szereplőgárda egyik új tagjával, méghozzá a legfrissebb főgonoszt, Lady Tremaine-t alakító Gabrielle Anwarral.

Milyen volt az első forgatási napod, izgultál?
Nem mondanám hogy izgultam, inkább kíváncsi voltam. Azt hiszem mindig kicsit kényelmetlenül érzi magát az ember, ha egy olyan helyre megy dolgozni ahol már mindennek megvan a kialakult menete, a show-bizniszben különösen. Szóval leginkább kíváncsi voltam, hogy mennek itt a dolgok és büszke vagyok rá, hogy már a hetedik epizódot forgatjuk.

Követted a sorozatot azelőtt, hogy szerepet kaptál benne? Ha nem, akkor azóta visszanézted az összes eddigi epizódot?
Igazából a fiatalabbik lányom a fő oka, hogy most itt vagyok, aki nagy rajongója a műsornak. Voltaképpen meghallotta a beszélgetésem az ügynökömmel és amint meghallotta azt a szót, hogy “Egyszer volt, hol nem volt” ugrándozni kezdett és közben azt hajtotta, hogy “Anyuci, szerepelned kell benne. Szerepelned kell benne.” Szóval mondhatni, hogy érzelmi zsarolásnak voltam kitéve, hogy elfogadjam a szerepet.

Mesélj a karakteredről, Lady Tremainről. Mi hajtja őt?
Lady Tremaine-t az én szememben – és sok másik adaptációban is – elsősorban a múló idő hajtja, ahogy minden perccel egyre közelebb kerül az öregséghez. Azt hiszem ez minden nő számára nehéz időszak, hát még akkor ha az illető történetesen egy kitartott “trófea feleség” volt, mint az én karakterem. Van benne egy nagy adag kapzsiság és nagyképűség, ami egyre csak növekszik benne, hiszen minden egyes eltelt perccel elkerülhetetlenül egyre csak öregebb lesz és ettől lesz egyre kibírhatatlanabb.

Beszéljünk a Lady Tremaine és Hamupipőke közötti gyűlölködésről. Honnan származik ez és milyen a kettejük kapcsolata?
Ez egy furcsa és érdekes kapcsolat a mostohaszülő és a nevelt gyerek között. Mindegy hogy mese vagy valóság ez egy bonyolult kapcsolat – ezt kijelenthetem hiszem nekem is van egy mostohafiam és egy mostoha unokám, a férjem pedig szintén mostohaapja az én gyermekemnek – mert a vérkapcsolat mindennél erősebb és ha ez nincs meg az mindig nehéz. Nagyon vékony határon táncolsz, hogy kifejtsd a véleményed és próbálj tanácsot adni, de közben ne játszd a szülőt, hiszen ez nem a te dolgod. Azt kell mondjam a karakterem kapcsolata Hamupipőkével egy sokkal katasztrofálisabb verziója annak, amivel minden mostohaszülő megküzd a való világban.

Miben változik ez Hyperion Heights-ban? Miben más Victoria, mint Lady Tremaine?
Azt hiszem ő itt is ugyanaz az ember, csak egy modernebb világban. Még mindig krónikusan manipulatív és továbbra is próbálja sakkban tartani a mostohagyermekét, csak most a vagyonát és befolyását használja arra, hogy irányítása alá vonja Hamupipőke és a lánya életét. Ez csak egy korhűbb verziója annak, amit a mesevilágban tett.

Azt pontosan nem tudjuk még, hogy ő szórta e ki az átkot, de azt kijelenthetjük, hogy a karaktered előnyt kovácsolt belőle?
Nos, azt hiszem próbál megszabadulni azoktól a felesleges karakterektől, akik nem szolgálnak örömére. Kihasználja a kapitalizmust. Emeli a lakbéreket és olyan új épületeket emel a régiek helyére, amit az átlag emberek nem engedhetnek meg maguknak. Ez egyébként egy elterjed probléma országszerte a feltörekvő városrészeknél, főleg a nagyvárosokban.

Egyébként a sorozat rajongói mindig tudni akarják, hogy ki szórta ki az átkot és ki áll az egész mögött, ami számomra nagyon szórakoztató. Az az igazság, hogy a stáb nagy része nem tudja erre a választ, mert nekünk sem árulták el. Tudom, hogy a színészek mindig ezt mondják, dolgoztam már ezelőtt is olyan műsoron ahol nem volt egészen világos számomra, hogy merre tart a történet, de a Disney esetében nagyobb a titkolózás, mint amit valaha tapasztaltam.

De azért van tipped, hogy ki szórhatta ki az átkot?
Nem, ennyire nem vagyok leleményes. Mondjuk úgy, hogy annyira összetett ez a történet, hogy szerintem még egyetemi diplomával sem találnám ki.

Mit lép rá Victoria, hogy Henry a városrészbe érkezik és közel kerül Jacindához?
Nincs tőle elragadtatva. Victoria azon van, hogy mindenki kapcsolatát tönkretegye maga körül minden különösebb ok nélkül, elég annyi, hogy bal lábbal kel fel.

És milyen a kapcsolat Lady Tremaine és a lánya, Drizella között?
Szörnyű. Érdekes egy ilyen rideg karaktert alakítani. A saját gyerekeimet olyan szellemben nevelem, amit egy különleges gyermekorvostól tanultam Magyarországon, ennek a kedvesség és a tisztelet az alapja, ami teljes ellentéte annak, amit a műsorban játszok. A fiatalabbik lányom itt van most velem, mert el kellett menekülnie Miamiból az Irma hurrikán elől és teljesen elborzadt a Drizellával való kapcsolatomon. Pár napja például autókázni voltunk és valaki elém vágott a lámpánál, majdnem életünket vesztettük. Kitört belőlem a Lady Tremaine mire a lányom azt mondta “Te jó ég, anyu. Nem hozhatod haza ezt a karaktert magaddal, mert nem élném túl.” [nevet]

Mit gondolsz, végső soron mire vágyik Lady Tremaine?
A fiatalságára.

Előző cikk6×20 (szinkronos)
Következő cikk7×01 jelenet #2
MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..