7. évad – Epizódkibeszélő 7×04

26
923
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02 / 7×03

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x04-et?
 • 5 - szuper 61%, 105 szavazat
  105 szavazat 61%
  105 szavazat - 61% az összes szavazat
 • 4 - egész jó 29%, 49 szavazat
  49 szavazat 29%
  49 szavazat - 29% az összes szavazat
 • 3 - közepes 5%, 9 szavazat
  9 szavazat 5%
  9 szavazat - 5% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 4%, 7 szavazat
  7 szavazat 4%
  7 szavazat - 4% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 171
október 28, 2017 - november 4, 2017
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Ötletes és aranyos. 53%, 70 szavazat
  70 szavazat 53%
  70 szavazat - 53% az összes szavazat
 • Fordulatos és merész. 40%, 53 szavazat
  53 szavazat 40%
  53 szavazat - 40% az összes szavazat
 • Erőltetett és unalmas volt. 3%, 4 szavazat
  4 szavazat 3%
  4 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Gyenge próbálkozás, kiszámítható. 3%, 4 szavazat
  4 szavazat 3%
  4 szavazat - 3% az összes szavazat
Összes szavazat: 131
október 28, 2017 - november 4, 2017
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Rumbelle és Gideon 56%, 77 szavazat
  77 szavazat 56%
  77 szavazat - 56% az összes szavazat
 • Aliz / Tilly 28%, 38 szavazat
  38 szavazat 28%
  38 szavazat - 28% az összes szavazat
 • Ivy / Drizella 12%, 16 szavazat
  16 szavazat 12%
  16 szavazat - 12% az összes szavazat
 • Regina / Roni 2%, 3 szavazat
  3 szavazat 2%
  3 szavazat - 2% az összes szavazat
 • Hook / Rogers 1%, 2 szavazat
  2 szavazat 1%
  2 szavazat - 1% az összes szavazat
 • Victoria / Lady Tremaine 1%, 1 szavazás
  1 szavazás 1%
  1 szavazás - 1% az összes szavazat
 • Henry 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Lucy 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
 • Jacinda / Hamupipőke 0%, 0 szavazat
  0 szavazat
  0 szavazat - 0% az összes szavazat
Összes szavazat: 137
október 28, 2017 - november 4, 2017
Szavazás zárva

26 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Gyerekek ez a rész… ZSENIÁLIS volt!!!
  Azonban egy negatívumot fel tudnék hozni, bár ez már szőrszálhasogatás. A tőrtől való megszabadulás feltétele nekem hamar leesett, nem volt meglepő szerintem, azonban ez marginális, ugyanis Rumpel döntése az eddigiekhez képest nagyon új. Még sosem kockáztatott ekkorák (nem, szerintem az előző évadzáróban sem). Őszintén szólva, ha csak úgy bejátszották volna egy orbitális baromságnak tartottam volna, de mivel eléltek egy egész életet Bellel, így teljesen jó. Nagyon drámai rész volt. ZSENIÁLIS

 2. Ez kezd beindulni…
  Legalábbis remélem, mert ez a rész már eléggé jó volt. Nagyon jó ötlet volt hogy Alíz megijesztette Viktóriát?. Szerintem ez az új Alíz jól el lett találva, tetszik a karaktere. A másik aki nagyon tetszett ebben a részben, az Ivy volt. Nagy fordulatok nem voltak benne szerintem, viszont összességében mégis talán az évad legjobb része eddig.

 3. Istenem ez a rész fantasztikus volt ? Viszont Belle remélem még visszatér a jövőben 🙁 Én nagyon sírtam ?? Istenem csodás ajándék volt mind számukra s mind számunkra ez a pár boldog év <3 En is kezdem úgy érezni mint az előttem hozzászóló személyek, hogy kezd beindulni az újratervezés ?♥️
  Én most semmi negatívumot nem tudok mondani, ez volt az eddigi legjobb része az évadnak 🙂 ?♥️

 4. Jaj,Istenkém! Én is bőgtem Belle meséjén!

  Alice nagyon bejön még mindig! 🙂

  Ivy meg igazán rányomulhatna Henry-re, hogy legyen valami pezsgés végre, mert már nagyon unom Jacinda szemmeregetéseit (tudjátok, mikor egyszerre próbálja összehúzni és kidülleszteni a szemeit-szerintem vérfagyasztó, még pár rész, és rémálmaim lesznek tőle…) 😉
  Pedig most még egészen úgy viselkedett, mint egy normális szülő/ember, de nem igazán értettem az Ivy-nak tett “mi van, eltűnt a gyerekem, téged meg csak az érdekel, mit szól majd ehhez anyád?!” megjegyzését. Már elnézést, de nem ő volt az az első részben, aki (miután elkésett a munkából, aztán felmondott, mert ugye kit érdekel, hogy lakbért kell fizetni, meg kaját és ruhát venni a gyereknek), hazaérve felfedezi, hogy Lucy kiszökött az éjjel (komolyan csak másnap délben esik le neki?), és az “Uramisten, hol lehet, és egyátalán túlélte az éjszakát?!” helyett “Jaj, mit fog szólni a mostohám!” neki az első, rögtön utána pedig az, hogy megöli Lucy-t…!?!?!……..Epic.
  Mindegy, kár is volt rá ekkora bekezdés, csak elszomorít, hogy megint lehúzta kicsit az epizódot. 🙁

  Rumbelle csodálatos volt!! 😀

  És feltűnt a részben Regi almakoktélja, Emma bogara, a csorba-csésze, WishHook bástyája…
  Szerintem is határozottan kezdenek beindulni a történések. 🙂
  Lesz itt még egy-két csavar, higyjétek csak el!………kedveskéim… lol

  • Én nem tudom eldönteni, hogy ez a csaj nem volt jó választás Jacinda szerepére vagy maga a karakter ennyi fárasztó 😀 Bár a csaj eredeti hangjától és beszédstílusától is frászt kapok 😀

   • Nekem se tetszik ez a csaj, baromi idegesítő a játéka, csak bőgni tud, meg kínlódni. Viszont az Alice-t játszó színésznő! Óriási!

   • Na, ez a rész már OUAT-s volt, úr is volt az ideje, az előző rész már nagyon unalmas volt. Nagyon tetszik Tilly, örülök, h Rumple megint emlékszik, bár csak halvány utalás volt rá. Viszont Rumple-ként miért jó neki, h Tilly újra nem emlékszik? A Rumbelle végső jelenetein bőgtem, szép volt! Nekem nagyon zavaró, h Henry-t nem Jared játssza, sose jut eszembe a Roni-Henry jeleneteknél, h anya-fia beszélgetnek. A Mérgezett alma koktél ötlete szuper! És ott Lana megint megcsillanhatott!

   • Nem mondhatnám, hogy maga a szerep különösebben hálás lenne, mármint Hamut tekintve, néha tényleg kicsit egy pszichothrillerbe illő karakterhez hasonlít, dehát mittudomén, hogy mi volt a gyerekkori-traumája (mert az ugye mindenképp kell neki, ha OUAT-ról van szó 🙂 ), mindenesetre majd betudjuk annak a fura viselkedését/jellemvonásait. Végül is hol van ez Belle stockholm-szindrómájához, vagy (original)Hook erkölcsi (vér)fertőjéhez képest, aki ugye Henry anyja előtt már csinálgatta a nagyanyját is, oppárdon, Henry-nél pontosításra szorul a dolog=Emma/Milah (bár a Regina/Cora vonal tekintetében is volt némi cicázás itt-ott… 😛 ). Lényeg, ezzel szerintem még nem lenne akkora baj, komolyan nincsenek nagy elvárásaim egy szereplővel kapcsolatban, nekem elég egy bájos pofi/egy sokatmondó tekintet/egy édes mosoly/kémia a partnerével-szóval bármi, amitől úgy érzem, hogy azonosul annyira a szereppel, hogy elhiszem neki, hogy ő az, aki, és nem csak valaki az utcáról, akit berángattak egy stúdióba, és a kezébe nyomtak egy szövegkönyvet, hogy “figyelj, ezt kéne felolvasni!”. De Henry-vel no kémia, ráadásul öregnek látszik mellette, a mosolyában semmi megkapó nincs (szerintem olyan, mint azoké az idétlen bólogató-kutyáké a kocsi hátuljában, talán kicsit keverve még Taz-zal a Bolondos Dallamokból), a rémisztő tekintetet pedig már többször szóvá tettem, bár az, így Halloween környékén még nem akkora gáz, de félek, később sem lesz sokkal jobb a helyzet… :/
    (Amúgy tényleg a hangsúlyozása is elég erőltetett…)

    Nekem Henry annyira Henry-s, hogy egyáltalán nem zavaró, hogy nem Jared-et látom, ahogy Hook-nál sem zavaró, hogy Colin-t látom, közben nem is ugyanaz a személy, akit eddig ismertünk, tényleg egy új karakternek érzem.
    Roni-t pedig abszolút West anyjaként látom (egy igazi fiatalos, laza, belevaló anyuka! 😀 ), egyébként imádtam a szerkóját meg a parókát, a világos színekben éppúgy üt, mint a sötétekben (napersze neki minden jól áll!) !! 😉

    Rumple-nél szerintem a “dearie” egyértelmű célzás volt, hogy pontosan tudja hol van, hogy került oda, és mi a célja (jó lenne, ha én is sejteném már kicsit 😛 ), de nem hinném, hogy csak a boldog túlvilági öröklét a halott szerelmével, mert a régi Rumple szólt belőle (without Belle-naperszehogy…), én valami bosszúszagot érzek, ki tudja mik történtek még az átok kitöréséig a múltban(?=az idővonal megfejtése nekem teljes rejtély)….
    Ja,és osztom a véleményeket: hajrá Tillyce-kém, imádlak!! 🙂

 5. Az, hogy Rumple és Belle leéltek együtt egy boldog életet az nekem is tetszett, de jobb lett volna, ha már előbb sikerül a tőrös akció és rumple már halandóként kalandozik, vagy annak végén találják meg a megoldást és a közös otthonuk építésénél vesz már részt halandóként. Én mindig úgy képzeltem a legszebb befejezés Rumpelnek az lenne, ha Belle kedvéért megszabadul a tőrtől együtt öregszenek meg és Ruple a szerettei a családja körében hal meg egy szép élet után. Az hogy ismét el kellett veszítenie valakit már kitolás vele, hiszen egész életében folyton egyedül maradt, elhagyták.Ezek után már csak abban bízom, hogy a végén látunk majd egy szép túlvilági jelenetet kettejük találkozásáról. Egyébként akciódús, érdekes rész volt, látszik, hogy az íróknak még van ötletük. Alice nekem is tetszett, már nem vagyok biztos, hogy nem ő Hook lánya.

   • Én inkább Raphunzelre gondoltam, mert Hook azt mondta, hogy egy banya bezárta egy toronyba és Raphunzel is szerepel majd. Viszont ez a sakkozós jelenet vagy félrevezetés vagy ő a lány. Azt azért megmagyarázhatnák, hogy öregedett ennyit belle alig 20 év alatt amíg a többiek Regina Hook ugyanolyanok. Plusz Rumple belle halála után akkor ért a másik világba, mikor Henry Hamuval találkozott, vagyis csak KB max 4-8 évnek kellett volna eltellnie Gidion születése óta nem? És miért nem ismerte meg Henryt? Remélem ezt azért megválaszolják.

    • Amikor a valóság pereméhez érnek, mondja Rumple Bellenek, hogy azt tudnia kell, hogy ott másképpen telik az idő. Amíg ott lenyugszik a nap otthon évek telhetnek el. Először nekem sem esett le a gyors öregedés, de így már logikus.

     • Á igy már értem, akkor ez a magyarázat, bár Henryhez és Lucyhez számolva, akkor is csak 20 év tellt el az átokig. Belle akkor alig 60 éves volt kb akkor miért halt még meg, ha mondjuk nem volt beteg. Akkor ez azt jelenti vajon, hogy Storibrookeban is mindenki akit ismertünk már halott? És Regina és Hook hogy maradtak fiatalok.Ez még mindíg kérdéses.

    • Szerintem a világok peremén gyorsabban telik az idő és Belle aszerint öregedett, mert ha a végén megnézed Gideont azzal a bajusszal és szakállal tuti idősebbnek akarták őt is ábrázolni mint pl Henry. Szóval amíg a való világban max 10 év telt el addig Rumple Belle és Gideon leéltek egy életet. Mielőtt meghal Belle beszélnek is arról, hogy feláldozta magát annak csak így lenne értelme. Az az egy mondjuk hülyeség, hogy amikor a hídnál vannak már ott is ősz Belle haja, elvileg akkor mennek oda amikor Henry elindul a motorral kb. Ha Regina, Hook öregedését nézzük akkor Emmát is, mert amíg Henry legalább 10 évet öregedett még Emma most szül gyereket stb. Itt kicsit baj van az öregedéssel, de lehet úgy gondolták az írók, hogy mem telt el annyi év hogy öregíteni kelljen rajtuk. Én ezt logikáztam ki 😀

     • Igen így van értelme Belle hirtelen öregedésének. Nem biztos, hogy akkor indultak Rumpelék, mert a hídon Gidion 10 éves volt, amikor Henry útnak indult meg kb 4. Emma terhességét én kicsit későinek érzem, bár inkább csak olyan max4- 6 év tellhetett el az esküvő óta abban a részben. Már lehetett volna egy 2-4 éves gyerekük. De amúgy igazán jó volt a rész, csak kár, hogy megint tönkretették Rumple boldogságát. Remélem még nem ez a vége náluk.

   • Én nem hinném, mert Jacindával a kívánság Hook is felnőttként találkozott. És hacsak közben a másik Killian nem állt össze valakivel, vagy Emma nem váltott bőrszínt sötétebbre, akkor kizárt, hogy ő a gyerekük. Rapunzel már lehet azok után, hogy kívánság Hook szerint a lánya egy toronyban raboskodik. És ezek szerint Alice mégsem Rumple lánya, ahogy hittük. Hacsak nem csalta meg Belle-t, ami lehetetlen. Bár mivel ebben a sorozatban kb. mindenki mindenkinek szegről-végről a rokona, én már semmin sem lepődnék meg.

    • Akár lehetne is a másik Hook lánya Jacinda, mivel a másik Hooknak nem volt Emmája… Bár én nem látok benne semmi logikát, én is inkább Rapunzelre szavazok..

     • Miután Tilly-vel ült le sakkozni WHook, szinte teljesen ki is zárhatjuk, hogy ő lenne a lánya (legalábbis nagyon remélem, hogy nem óhajtják 2 rész után ilyen nyilvánvalóan a képünkbe vágni!). Nekem is Rapunzel tűnik a legvalószínűbbnak, de nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy volt valami kapcsolat régen Lady és WishHook között, a Lady másik lánya meg (a lepel alatt nyugvó, erősen kétlem, hogy halott Anasztázia) egy fura átokszerű dolog hatása alatt van…
      Persze még mindig behatárolni is nehéz, hogy egyátalán hány éves lehet WishHook lánya, de nem hinném, hogy 3-8 év körüli, mert (már ne is haragudj meg, édes, drága Colin-om, imádlak, DE) ki a fene csináltatott volna magának gyereket az akkori énjével?? 😛

     • A kövér Hooknak aki kére Viktóriát, hogy változtassa Emma Hookjává van gyereke. Aki már akkor is megvolt amikor kövér volt és iszákos mitöbb előtte is hiszen mondja Emma Hookjának hogy azért kezdett el inni mert elvették a gyerekét. Igy elég idős lehet már az a lány, aki valószínű, hogy az lesz, aki bent volt a szobában, ahol Anasztázia sírja van…

 6. Na, végre egy olyan epizód, ami tetszett. Rumple és Belle történetének vége egyrészt mulatságos volt, másrészt szomorú és romantikus. Én megsirattam őket azért, annak ellenére, hogy tuti nem ez a történetük vége. Rumple hatalmas áldozatot hozott, és most már tuti, hogy emlékszik rá Weaverként is, hogy ki volt. Főleg Tillynek hála. Alice még fura, de van fantázia a karakterben, csak jól használják majd ki. Mondjuk még mindig vannak kételyeim az évaddal kapcsolatban, mert az elejétől így kellett volna csinálni.

  A mi világunkbeli részek is egészen jók, bár főleg azért, mert kevés Jacindát kaptunk. Ő nem is kellett ide. Lucy még mindig irritál, Henry meg kezd végre magára találni. Ideje lenne neki. Victoria meg végre kezd félni, ennek is ideje volt.

  • Igen ,de mivan akkor ha a következő részek megint olyan rosszak lesznek mint az első három rész?
   A harmadik részen még el is aludtam szörnyen unalmas volt,pedig ilyen nem soha nem fordult elő velem.
   Abban teljesen egyettértek hogy az első résztől kezdve kellett volna érdekessé tenni,mert így csak az emberek kedvét vették el.
   Nézettség: a wikipédián nézem hogy mennyi,szinte folyamatosan,részről-részre csökken.Meg is érdemlik…

  • “Olyan itt egy örökkévalóság, mint egy szempillantás, odahaza.” Valami ilyet mond Rumple Bellenek a Világok Peremén.
   Gideon nincs ott, ezért neki ,valószínűleg ,máshol máshogy telt az idő. Rumple ugye halhatatlan, de Bellenek már akkor őszült a haja, amikor Gideon átrohant a hídon. Így neki a világok peremén akár 30-40 év is eltelhetett, míg Gideon épphogy csak öregedett, és ha azt számoljuk, hogy mondjuk 30 volt amikor szülte, akkor 60-70 éves volt, amikor meghalt. DE ez mese, itt minden megtörténhet 🙂

   De Rumplenek milyen jól áll ez a farmeros-bakancsos szett! Anyám! 😀 Én most egyszerre néztem meg a 4 részt, így nem volt rossz. Aliz/Tilly nekem nagyon tetszik. Regina, mint Roni egyszerűen nagyszerű. A Jacinda-Henry-Lucy trio sem annyira rossz, csak meg kell szokni, hogy olyanok…amilyenek. Hook2 és Roni között lesz valami? 😀 Nem bánnám! Ivy még érdekes karakter, remélem ő olyan REgina 2.0 lesz történetében. Ivy egyébként tudja, hogy kik ők valójában?

   • Elég vicces lenne, ha Reginának és Emmánk is lenne egy-egy Hookja 😀 😀 😀
    Ivy-től én is ezt várom. Ő nem annyira gonosz, mint Regina volt, de benne látom azt, hogy tök jót fejlődhet. Szerintem nem tudja, hogy meg van átkozva 🙂

 7. Jacinda nekem is a mélypont, semmi hercegnős nincs benne, még Ivy is jobban illene Hamupipőkének, mint ő.
  Mindig is Snowing-fan voltam, de a mostani Rumbelle jelenetek nagyon el lettek találva, szép volt, ugyanakkor én valami olyasmit képzeltem el, hogy esetleg kiszakítja magából a sötét énjét és a halandó énjével szépen éldegél Belle és majd együtt meghalnak, a sötét Rumple pedig itt van Hyperion Hights-ban. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy szemétség volt megint szétszedni őket. Ez így milyen Happy Ending??

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..