7. évad – Epizódkibeszélő 7×03

29
718
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre került az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Link a sorozat korábbi részeihez: 7×01 / 7×02

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

Összességében milyenre értékeled a 7x03-at?
 • 4 - egész jó 45%, 66 szavazat
  66 szavazat 45%
  66 szavazat - 45% az összes szavazat
 • 5 - szuper 27%, 39 szavazat
  39 szavazat 27%
  39 szavazat - 27% az összes szavazat
 • 3 - közepes 14%, 21 szavazás
  21 szavazás 14%
  21 szavazás - 14% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 10%, 14 szavazat
  14 szavazat 10%
  14 szavazat - 10% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 5%, 7 szavazat
  7 szavazat 5%
  7 szavazat - 5% az összes szavazat
Összes szavazat: 147
október 21, 2017 - október 28, 2017
Szavazás zárva
Hogy tetszett a történetszál?
 • Ötletes volt és aranyos. 42%, 43 szavazat
  43 szavazat 42%
  43 szavazat - 42% az összes szavazat
 • Merész és fordulatos volt. 22%, 22 szavazat
  22 szavazat 22%
  22 szavazat - 22% az összes szavazat
 • Erőltetett és unalmas volt. 20%, 20 szavazat
  20 szavazat 20%
  20 szavazat - 20% az összes szavazat
 • Gyenge próbálkozás, kiszámítható volt. 17%, 17 szavazat
  17 szavazat 17%
  17 szavazat - 17% az összes szavazat
Összes szavazat: 102
október 21, 2017 - október 28, 2017
Szavazás zárva
Kinek a történetszála/játéka fogott meg legjobban?
 • Regina / Roni 44%, 47 szavazat
  47 szavazat 44%
  47 szavazat - 44% az összes szavazat
 • Lady Tremaine / Victoria 23%, 25 szavazat
  25 szavazat 23%
  25 szavazat - 23% az összes szavazat
 • Henry 10%, 11 szavazat
  11 szavazat 10%
  11 szavazat - 10% az összes szavazat
 • Lucy 7%, 8 szavazat
  8 szavazat 7%
  8 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Hook / Rogers 7%, 8 szavazat
  8 szavazat 7%
  8 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Hamupipőke / Jacinda 5%, 5 szavazat
  5 szavazat 5%
  5 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Tiana 3%, 3 szavazat
  3 szavazat 3%
  3 szavazat - 3% az összes szavazat
Összes szavazat: 107
október 21, 2017 - október 28, 2017
Szavazás zárva

29 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Gyenge és kiszámítható epizód volt. Ezúttal bánya helyett kút, ahová Lucy ment le (gyerek Henry kettes változat) és felnőtt Henry (Archie kettes változat) ment utána. Kiderült, hogy Victoria/Lady Tremaine miért szórta ki az átkot, ami szintén nem volt túl nagy meglepetés. És persze az epizód végén volt össznépi happy end, mert megmaradt a kert. A temetői rész is kiszámítható volt, engem nem ért meglepetésként. Látszik, hogy már nem nagyon van új ötlet, a sorozat kifáradt.

  Hamupipőke meg a leggyengébb jó karakter, akivel dolgunk volt eddig. Az epizódok 98%-át könnyes szemekkel pislogja, vagy bőgi végig. Unalmas!

  • Nem értem az írókat, hogy ha ennyire nincs semmilyen ötletük MIÉRT akarták folytatni??? Látszik hogy elfáradtak. Ráadásul nem csak nekünk, hanem az amerikaiaknak sem tetszik ez a új évad. A premier után a múlt heti résznél jelentősen visszaesett a nézettség, 3 millió alá. Ez a csökkenés valószínűleg folytatódik, majd lenullázódik.

  • Hamupipőkében engem az zavar, hogy egy pszichopata, de szerintem ez a nő tényleg személyiségzavaros, nincsen lelkiismerete, meg ilyenek. Oké, tényleg tragikus, hogy az édesapja meghalt, neki meg söprögetni kell, de akkor sem használhat ki ilyen szinten másokat. Henrynek meg az igazi segítség Archie lenne, hogy kibogozzák, hogy milyen lelki zavar miatt érez ellenhálhatatlan szenvedélyt és ragaszkodást egy nő iránt, aki őt leütötte, meglopta és megpróbált egy gyilkosságot a nyakába varrni.

   • Tudod, mindenkinek rossz gyerekkora volt, így mindenki személyiségzavaros és ragaszkodik az első személyhez, akit megpillant. De tényleg, most, hogy visszagondolok, kb. a karakterek 99%-a árva, félárva, gyerekkorában elárulták, elhagyták, az anyja/mostohaanyja rosszul bánt vele, kihasználták, stb. Ez így megy Emmától kezdve egészen Hamupipőékig Majd Henryre is visszavezetik, hogy azért ilyen, mert Emma csecsemőkorában elhagyta és ezt a traumát nem tudta feldolgozni. -.-“

    • A személyiségzavaros nem egyenlő a sérülttel. (Tudom, ez most off) Személyiségzavaros a pszichopata és a borderline személyiségzavar. Szerintem Jacinda pszichopata, mert azokat jellemzi az, hogy nincsen lelkiismeretük, erkölcsi gátlásaik és tárgyként kezelik a többi embert.

 2. Szerintem ez egy nagyon jó rész volt. Nagyon sok utalás van az első évadra, de azért újítások is vannak benne. A halálból hozzunk vissza emberek dolog még mindig eléggé bosszantó, hisz anno az elő évadban elmondták, hogy egy olyan dolog, amire a varázslat sem képes.
  Hamupipőke karaktere szerintem azért nem túl jó, mert most mutatták be, de semmi mesés nincs benne. túl emberi a karakter. A OUAT egyik varázsa szerintem, hogy adottak bizonyos karakterek (jók és gonosztevők), majd szép lassan a karakterük kibontakoztatása alatt válnak emberivé, sajnos itt semmi ilyen nincs.
  Szerintem a régi karakterek viszik ezt a sorozatot jelenleg, de én érzek potenciált ebben az évadban. Remélem nem fogok csalódni, illetve jobban, mert Emma elvesztése már eleve csalódás volt.

 3. Én még nem vagyok biztos benne, hogy Lady Tremain volt, aki kiszórta az átkot.
  A kút visszatérő elem, de ha megnézitek, nem azt rombolták le, hanem az egyik kis kert, földje alatt találtak rá a -szerintem- bányára, amire én is azt mondtam, hogy ezt már nem kellett volna.
  Valóban első évados volt az ötlet, hogy Lucy lemenjen, de ha mondjuk kapna egy “pofont” és kiderülne, hogy a cipődarabkája az tényleg csak egy üvegdarab az tetszene 😀
  Számomra a temetős fordulat egyáltalán nem volt kiszámítható. És pont hogy érdekel, hogy ki mozgatja a szálakat. Lady Tremainnak nem hiszem, hogy lenne varázsereje az átok átformálásához Még Regina is csak Bellel tett hasonlót, de az sem módosítás volt, hanem csak egyszerűen befejezte a művét és kiterjesztette Bellere is az átkot…
  Viszont az új karakter érdekes. Nagyon valószínűnek tartom, hogy Nyanya Banya, az Aranyhaj főgonosza. Kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből.

  Végezetül két dolog.
  1: Ami nekem igazán tetszett ebben a részben (a fentiek annyira nem fontosak), hogy kaptunk végre rejtélyeket. Mi történt a múltban, hogy halt meg a mostohatesó, mit reagált Lady Tremain, mi a terve…
  Ezeknek egy része eddig is megvolt, de már látom azt, hogy egy komplex sztori van ezek mögött és ezt jó érezni
  2: a nézettségről:
  Személy szerint azt hiszem, hogy a lendületét a sorozat valahol a negyedik évad körül veszítette el. Az én elméletem az, hogy akkor már kiestek azok a nézők, akik a nagy drámákat és fordulatokat szerették, míg maradtak az igazi, ízig vérig karakter-rajongói a sorozatnak. Most pedig az újratervezéssel az ő nagy részüket is elvesztik…

  Én személyesen úgy érzem, hogy nagyon hozzám nőtt a sorozat, és megérdemli, hogy végignézzem 🙂
  Még hogy ha öregszik is, fárad is, de akkor is végignézem 🙂

 4. Haladunk. Ez jó 🙂 Hogy ki volt a banya a végén, azt nem tudni, de nagyon ocsmány jelmeze volt szegénynek. 😀 És a Jacindát alakító színésznő teljesítménye tényleg hagy némi kívánni valót maga után. Számomra nem hiteles. De ettől a negatív gondolattól eltekintve ez egy nagyon klassz rész volt, és jönnek még meglepetések, valami azt súgja. Maradok optimista 🙂

 5. Az első háromnegyed rész borzasztóan unalmas volt, aztán jött Regina, és Lana szuper játéka, és Regina hozta a tole megszokott komolysagot, bolcsesseget, majd fordult Jacinda is, és a végén az a láncra vert nő! tetszik, kívéncsi vagyok, mi lesz ebből. Ez a halottfeltámasztósdi meg már uncsi, ha jül számolom, harmadjára futunk bele..

  • Halottfeltámasztás harmadszor, felejtésátok meg már… kb. minden második alkalommal, amikor éppen nem álomátokkal sújtanak valakit. Uncsi. Nem csoda, ha a nézettség már a béka nemesebbik fele felé halad.

   • Nincs új ötlet, nincs új bonyodalom, tényleg kezd unalmassá válni. Rendületlenül nézem azért, mert még mindig hiszek abban, hogy ki tudnak hozni valami mást is, valami meghökkentőt, mint pl az első évadban Piroskát mint vérfarkas. A szívemhez nőtt a sorozat, és szomorú vagyok, hogy ide jutott. Henry tetszik, remélem többet ki hoznak belőle, Jacinda csapnivaló, hiteltelen, Lucy aranyos, de nem győzött meg egyelőre. Alternatív Hook hát, sehol sincs a karaktere, a rosszfiús énje meg eltűnt. Zörgő, benne is csalódtam egyelőre, remélem ez változni fog.

    • Lucy nekem pont olyan irritáló, mint a gyerek Henry. Rumple (nem, nem Zörgőizé) az egyik karakter, aki miatt még kitartok. A másik Regina/Ronnie. KIllian/Rogers már régen nem kalóz, plusz a mostani évadbeli énje olyan puhány, hogy rossz nézni. Jacinda hiteltelen, a felnőtt Henry sem egy nagy eresztés. Azt meg ne mesélje be nekem senki, hogy két báli ruhás csajszi simán, puszta kézzel lever egy szakasz felfegyverzett katonát.

     Sajnos úgy néz ki, elfogytak az egyedi ötletek, mert azokat már évadokkal ezelőtt ellőtték. Az első pár évad pont attól volt remek, hogy az írók mindig elő tudtak állni valami újjal. Pl. PIroska a vérfarkas, Peter Pan mint Rumple apja, vagy a Gonosz Nyugati Boszorkány mint Regina nővére. Ezek meghökkentő dolgok voltak, de ezek az ötletek már kimerültek. Most kétségbeesett próbálkozás folyik arra, hogy valami újat erőltessenek bele az évadba, de szemmel láthatóan nem nagyon megy. Bár az Elvarázsolt Erdő még így is érdekesebb, mint a mi világunk. Egyszerűen arról van szó, hogy mintha Eddiék is már unnák a saját sorozatukat, ami meg nem éppen szerencsés dolog.

    • Plusz alapvetően szerintem nagy gond, hogy kivették Emmát a sorozatból. Értem, hogy Jennifer Morrison nem vállalta az új évadot, de nélküle az egész olyan vérszegény. Hiszen ő volt a történet szíve-lelke, a központja. Henry pedig csak gyenge pótlék hozzá képest.

 6. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog folytatódni, és egyébként vannak benne kreatív és jól kidolgozott részek, de sajnos sok minden az első évad tükrözése, amit igazából úgy is fel lehet fogni, (ahogy Lucy már utalt rá) hogy direkt rávezetések Henry számára, hogy meglássa a párhuzamokat és végre higgyen.

  • Én egy darab érdekes részt sem láttam még. Amikor néztem az első és második részt szinte majdnem elaludtam 5 percenként, olyan unalmas volt. A harmadikat már meg se néztem.

    • Pont most néztem a harmadikat, pedig úgy volt hogy nem nézem meg na mind1…de ez a rész iszonyatosan rossz volt. 40 perc dögunalom, semmi. Akárki akármit mond a hatodik évad ezerszer jobb volt, abban érdekesek voltak a részek, nagyon jó volt. De ez…

     • Adj egy uccsó esélyt, a 4. epizódnak sok érdekességet jósoltak. Be fog indulni, minden kezdet – meg újrakezdet – nehéz 😉

 7. Nekem hiányoznak a régi szereplők, de ettől függetlenül az új karakterek nem rosszak, egyet kivéve: Jacinda/Ella . Őt valamiért nem bírom elviselni, szörnyen idegesítő és unalmas is. Kár hogy minden részben ekkora szerepet kap. Engem még 1 szereplőnek sem zavart a hangja , de komolyan nála még az is irritál. Regina szuper, bár Roniként szeretném többször látni a báron kívül. Remélem ebben az évadban megtalálja a szerelmét, mert a fő oka hogy nézem a 7. évadot az az, hogy látni szeretném őt elnyerni a boldog “befejezését”. Remélem végül megtörik valahogy a bájital hatását is, ami miatt nem lehet biológiai gyereke. Számomra az lenne az igazi happy end, ha végül szülhetne egy babát. De sajnos nem hiszem hogy ez meg fog történni, hiszen ott van neki Henry, aki révén már unokája is van.

 8. Én személy szerint csalódtam kicsit ebben a részben. Többet vártam az egésztől. Az hogy Hooknak nem adnak semmi értelmes tennivalót az egy dolog, de az sokkal jobban idegesít, hogy Zörgőből valami idióta detektívet csináltak. Na meg detektívként nyomozhatna valamit, ahelyett, hogy megint valami tervet szövöget magában és mindenkinek keresztbe tesz.
  Reginában bíztam és úgy érzem, hogy jól tettem. Amikor a saját tapasztalataival segít Hamupipőkének, nekem az volt a hab a tortán. Nagyon szeretem ezt az új karakterét, Lanában pedig mindig bízhatunk. A sorozat húzóeleme.
  Hamupipőkéről pedig csak annyit mondanék, hogy egy fő karaktertől többet várnék egy pár állandóan isírt szempárnál. Esküszöm alig van olyan rész amikor nem bőg valamin. Viszont ha nem bőg, akkor esetleg leüt valakit, vagy szövetkezik.
  Nagyon remélem hogy a többi rész többet is tartalmaz mint az első évd ismétlése.

 9. God save the Queen! Ha már Hook teljesen elpuhult és Zörgő is csak a beosztottjával szívózik, legalább Reginában maradjon már valami spiritusz! Mert milyen dolog már az, hogy aki egy rosszabb napján kiirtott egy falut, az elnéző mosollyal megveregeti a vállát az ismeretlen csajnak, aki az egyetlen fia szívét akarta kitépni és még ki is menti? Amit meg Jacinda csinál, illetve nem csinál már három rész óta az tényleg idegesítő: majdnem megölte a herceget, majdnem megölte Henryt és az öreget, majdnem elszökött, majdnem otthagyta az állását, majdnem elfogadta Victoria ajánlatát… Ezen a részen már a végső rejtély sem segített. Én, először a sorozat történetében, elaludtam az új részen. Remélem Belle és Rumple (és Alíz) felrázza a jövő héten az évadot.

 10. Nekem nagyon tetszett az új rész és imádtam a rengeteg fordulatot benne.:) Az utolsó jelenet maga volt a totális kiégés.:D Azt se tudom ki ez a nő, de már most bírom őt, hogy ekkora hatalma lehet, hogy itt kell tartani a biztonság kedvéért.:D És a rengeteg utalás az első évadra kifejezetten megmelengette a szívemet.:) Várom a jövő heti részt ^^ <3
  Köszönet a feliraért!:)

 11. Néhány gondolatot hozzáfűznék én is ehhez a részhez:

  A sok változás miatt fanyalgóknak:
  A korábbi epizódhoz írta Densi0211 a következőt: “Mindenki mondja, hogy ez már nem ugyan az a sorozat, de akkor miért néztek rá ugyanolyan szemmel?” – Nagy igazság, mindenkinek javaslom, hogy meditáljon egy kicsit ezen a kérdésen.

  A sok visszautalás miatt fanyalgóknak:
  Próbáljatok “szívmelengető visszautalásként” tekinteni rá, hogy Lance88Oncer-t idézzem. Valóban vannak elcsépelt fordulatok, amiktől valamiért az írók nem bírnak elszakadni, de itt is az első pontban említett dolgot tudom felhozni: az, hogy ezt már milliószor ellőtték korábban nem az új szereplők és nem az új történet hibája. Próbáljátok meg úgy nézni a részeket, mintha az előző hat évad kvázi nem létezett volna. Igen, lehetséges, hogy akkor sem fog tetszeni, de egy próbát megér.

  A Hamupipőke miatt fanyalgóknak:
  Teljesen megértelek titeket, győzzük elosztani a jeleneteit fordításkor, mert egyikünknek sem fűlik hozzá a foga XD Nehéz megmondani, hogy a karaktert írták meg ennyire rosszul vagy a színésznő értett félre valamit, de a végeredmény egy szappanopera hősnőre hajaz inkább a tündérmese karakter helyett. A többi problémás elemre még találni mentséget. Jacindára nem lehet.

 12. Én nem nézem úgy, mintha nem létezett volna másik 6 évad, inkább próbálom egy teljesen új fejezetként beépíteni a nagy egészbe. Mintha tényleg csak egy könyvsorozat következő kötete lenne. 🙂
  Nekem fontos, hogy látom az összefüggéseket, és értem az utalásokat.

  Ami azt illeti nem is világos, hogy aki nem nézte az előző évadokat (ha egyátalán van ilyen 😛 ), az hogyan ért meg olyasmiket, hogy Henry-nek miért van 2 anyja; WishHook-ot; a homályos célzást a nagyszülőkre (de igazából sem az nincs kimondva, hogy ők HófehérkeésaHerceg, sem az, hogy Regina a GonoszKirálynő); Alice Henry-nek tett “a nagyapád, Zörgőfürge mindent tud” megjegyzését (ebből nem nagyon lehet kikövetkeztetni, hogy Rumple=Waver); stb… Persze az első évadban is voltak vakfoltok, de a visszaemlékezésekkel mindig össze lehetett rakni a dolgokat. Most viszont nyilván nem fognak olyanokat visszajátszani, amik az előző évadokban történtek meg. Namindegy, zárójel bezárva.

  Lényeg, szerintem se kell azon kattogni, hogy miben és mennyivel másabb a sori. Tudtuk, hogy így lesz, ha vki mégsem tudja 3-4-5 rész után sem elfogadni, az inkább hagyjon fel a nézésével, és ne hergelje magát. 🙂
  ((Őket is teljesen meg tudom érteni: én a TVD 8.évadánál voltam úgy, hogy legszívesebben a falba verdestem volna a fejemet, miközben néztem, de ráerőszakoltam magamra, mert ugye beharangozták, hogy “utolsó félévad”, én meg nem tudtam elengedni anélkül, hogy nem tudom mi a vége.))
  Szerencsére OUAT tekintetében totál mániákus vagyok 😛 , de még ettől függetlenül is, szerintem mindent kihoznak a folytatásból, amit lehet. Inkább attól félek, hogy nem kap majd új évadot, és emiatt össze kell majd csapniuk a végét. 🙁 Mert szerintem már most elég sok olyan szálba belekezdtek ebben az évadban, aminek a rendes kibontakoztatásához szükség lenne legalább 2-3 évadra….

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..