7. évad – Epizódkibeszélő 7×01

27
940
megtekintések

Ahogy ígértük, idén igyekszünk nagyobb teret biztosítani nektek a véleményetek kifejtésére, ezért bevezetésre kerül az Epizódkibeszélő, ahol szavazásokkal tudjátok értékelni a legfrissebb epizódokat és hozzászólásban meg is vitathatjátok az epizód részleteit a többi rajongóval!

Ebben a posztban nyugodtan lehet spoilerezni – sőt kifejezetten megkérlek titeket, hogy itt tegyétek meg ezt és ne a feliratot tartalmazó poszt alatt vagy a csevegőben – szóval aki még nem látta a részt csak saját felelősségre olvasgasson itt!

1. Az epizód értékelése:

Összességében milyenre értékeled a 7x01-es epizódot?
 • 4 - egész jó 40%, 75 szavazat
  75 szavazat 40%
  75 szavazat - 40% az összes szavazat
 • 3- közepes 22%, 42 szavazat
  42 szavazat 22%
  42 szavazat - 22% az összes szavazat
 • 5 - szuper 20%, 38 szavazat
  38 szavazat 20%
  38 szavazat - 20% az összes szavazat
 • 2 - gyenge 11%, 20 szavazat
  20 szavazat 11%
  20 szavazat - 11% az összes szavazat
 • 1 - kínozni lehetne vele 7%, 13 szavazat
  13 szavazat 7%
  13 szavazat - 7% az összes szavazat
Összes szavazat: 188
október 6, 2017 - október 13, 2017
Szavazás zárva

2. Ötletesség, csavarok és fordulatok

Milyennek találtad az epizód cselekményét?
 • Ötletes és aranyos. 49%, 62 szavazat
  62 szavazat 49%
  62 szavazat - 49% az összes szavazat
 • Kiszámítható volt és unalmas. 24%, 31 szavazás
  31 szavazás 24%
  31 szavazás - 24% az összes szavazat
 • Nem volt hiteles. 18%, 23 szavazat
  23 szavazat 18%
  23 szavazat - 18% az összes szavazat
 • Fordulatos és merész. 9%, 11 szavazat
  11 szavazat 9%
  11 szavazat - 9% az összes szavazat
Összes szavazat: 127
október 6, 2017 - október 13, 2017
Szavazás zárva

3. Kiemelkedő karakterek

Melyik karakter játéka/története volt a legérdekesebb?
 • Roni / Regina 25%, 32 szavazat
  32 szavazat 25%
  32 szavazat - 25% az összes szavazat
 • Aliz / Tilly 19%, 25 szavazat
  25 szavazat 19%
  25 szavazat - 19% az összes szavazat
 • Henry 15%, 20 szavazat
  20 szavazat 15%
  20 szavazat - 15% az összes szavazat
 • Rogers / Hook 12%, 16 szavazat
  16 szavazat 12%
  16 szavazat - 12% az összes szavazat
 • Hamupipőke/Jacinda 12%, 15 szavazat
  15 szavazat 12%
  15 szavazat - 12% az összes szavazat
 • Weaver / Zörgő 7%, 9 szavazat
  9 szavazat 7%
  9 szavazat - 7% az összes szavazat
 • Lady Tremaine/ Victoria 5%, 6 szavazat
  6 szavazat 5%
  6 szavazat - 5% az összes szavazat
 • Lucy 3%, 4 szavazat
  4 szavazat 3%
  4 szavazat - 3% az összes szavazat
 • Drizella/ Ivy 2%, 3 szavazat
  3 szavazat 2%
  3 szavazat - 2% az összes szavazat
Összes szavazat: 130
október 6, 2017 - október 13, 2017
Szavazás zárva

Az egyéb véleményeket, hozzászólásokat, kritikákat a bejegyzés alatt várjuk! 🙂

27 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Első évad újratöltve, csak most Emma és gyerek Henry helyett felnőtt Henryvel és a lányával + egy fekete Hamupipőkével. Lady Tremaine meg a Gonosz Királynő/Regina itteni verziója. Hook lett ugye az új Graham (csoda, hogy Lady Tremaine még nem mászott rá), a könyv meg itt is csak könyv.

  Sajnos nem tartogatott meglepetéseket, sablonos volt, unalmas, mintha fogták volna az első évad első epizódját, és más karakterekkel újraírták volna. A Henry-Hamupipőke cucc meg tiszta Hófehérke-Herceg, főleg amikor a csaj kiütötte a nem túl hiteles felnőtt Henryt. Nincs újdonság, csak újramesélés, meg újabb felejtésátok, amiben persze van, aki emlékszik saját magára. Remélem, azért lesz ennél jobb is, bár sok reményt már évek óta nem fűzök hozzá. Ja, Rumple meg korrupt zsaru lett, ami nem meglepetés.

 2. Nekem összességében kifejezetten tetszett. Ami gáz volt: amikor Hamupiőke meg akarta ölni a herceget. Az egész konfliktus közöttük + a kivitelezés gyengus volt. Megöllek, egy perc múlva mégse. A herceg meg nem ám az őrökért kiállt, hanem hálálkodik… Ugyan már.

  A Henry/Hamupipő páros nem volt rossz, bár annyira nem voltak bájosak, mint az első évados Snowing… Viszont nagyon bejött a Lucy/Jacinda dinamika! Aliz is kellemes csalódás volt, érdekel a karaktere. Weaver meg Roni tetszett, Rogers nekem így elsőre kicsit langyos, de majd meglátjuk. A mostoha szintén jó karakter lehet.

  A párhuzamok az első évaddal számomra nem voltak túltolva, de kinek mi.

  Bevezetésnek tényleg nem volt rossz!

 3. Hát Srácok nekem tetszett. Bár én imádom a meséket, és mindig is érdekeltek, hogy a különböző kultúrák miként mesélik el ugyanazon történeket. Én kimondottan kíváncsi vagyok, hogy milyen csavarokat tesznek bele. 🙂 Nekem egyedül Alíz karaktere nem jött be, de ez nyilván azért van, mert az eredeti mesét sem csípem, és elfogult vagyok. A többiek viszont tetszettek, a Henry-Lucy vonal jónak ígérkezik, és a Lady is nagyon ott van. Szóval én várom a többieket, hisz tudjuk, hogy a jó mesékben jó hinni és valamiben hinni kell! 😉

 4. Én ugye mindig a nagy csavarokat várom. Itt most nem volt ilyen, de egy bemelegítő epizódtól ezt nem lehet elvárni. Viszont sok csavar alapját képezte. Pl. Mi volt Aliz és Zörgő között, hogy kerültek kapcsolatba? Mi a baja Lady Tremaine-nek a királyi családdal? Nekem az nagyon bejött, hogy nem Storybrooke-ban vagyunk többé. Ez nagyon kellett. A rész legszebb jelenete számomra Roni (Regina) monológja volt arról, hogy miért nem adja el a bárt. P.s. Amikor Victoria megérkezett a munkahelyére, az tisztára Az ördög Pradát visel feeling volt 😀

 5. Nyáron rengetegszer olvastam, hogy ez mennyire rossz lesz. Egy csomó ember elásta a folytatást, csak mert lecserélik azokat a karaktereket, amelyeket szerettek. (Megjegyzem, szegény Hófehérkééknek, Bellnek, vagy akár Emmának és további egy-két szereplőnek, nem feltétlenül hiszem, hogy már sokkal tovább lehetett volna húzni a történetét és fejleszteni a jellemét)
  Annak a történetnek vége, és egy új kezdődött új szereplőkkel új célokkal, és ez egyáltalán nem biztos, hogy rossz 🙂

  Nekem nagyon tetszett 😀
  Az előttem szólónak igaza van, hogy sok jelenetben visszacseng az első évad, de ezt az írók is megmondták, ellenben (szerintem a dinamika teljesen más. Hófehérkééknél majdnem egy évadon át tartott míg kiforrott a szerelem, ebben a kapcsolatban viszont van egy jó adag fiatalos lendület, már most szimpatikusak egymásnak és Hamupipőke a cipővel már most jelezte Henrynek, hogy “szimpatikus vagy, de keress meg, küzdj meg értem” (Igazi női praktika) 🙂 Valamint a visszatérő elemekre (nem csak a Henry-Jacinda páros szálára, hanem a kútra és a troll szobor kezében lévő bogárra) nem úgy tekintek, mint koppintás, hanem úgy, hogy kedves emlékeket előcsalogató momentumok azokban, akik ismerték az előző történetet.
  Jacinda már most a szívembe lopta magát azzal, hogy nem akart bocsánatot kérni 😀
  Mondjuk a gyilkossági kísérlet tényleg fura volt, illetve, hogy nem használta ki azt, hogy nála egy patyolat tiszta tőr van, míg a mostohaanyjánál egy véres…
  A jelenet Viktória irodájában, ahogy Drizella pattogott… 😀 Van a karakterében egy nagy energia, amit egyenlőre nem feltétlenül arra fordít, amire kellene (azaz nem magára, hanem arra, hogy az anyja kedvében járjon), nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a karakterből, hova fejlődik 🙂
  Regina az interjújában mondta, hogy most inkább tanácsadó, segítő lesz, nem feltétlenül az akció középpontjában tevékenykedő karakter. Mi lenne erre a legjobb mód, mint a Nagyi fogadójához hasonló szerepben tetszelgő bár tulajdonosa? Már most nagyon-nagyon szeretem 🙂
  Hook tényleg langyosabb volt, mint szokott.
  Ha van utalás arra, hogy Zörgő korrupt rendőr, akkor elkerülte a figyelmem, viszont így én inkább azt a személyiséget látom a karakterében, amivel a 6. évadot zárta: jó dolgokért küzd, de szívesen él rossz eszközökkel.
  Pont ezért várom a Hook-Zörgő páros történetét is nagyon, mert Hook egy hősi lelkülettel került az átok hatása alá, és Bellel ellentétben nem csak elvárhatja Zörgőtől, hogy jó legyen, hanem taníthatja is rá és példát is mutathat, hiszen muszáj lesz együtt dolgozniuk.
  Az új ALice-től egy kicsit félek, őt nem tudom hova tenni, de nyilván ennyiből még nem is lehet (kb. egyik karaktert sem). Nagyon várom az ő történetét, és kíváncsi vagyok az ő karakterének a problémáira, fejlődésére. 🙂
  Henry karaktere nem volt rossz, de ő egyenlőre nem fogott meg annyira.
  A kis Lucyt sokkal cserfesebbnek találom, mint a kis Henry volt és nekem nagyon tetszett 😀

  Én egyáltalán nem csalódtam a történetben. A sorozatban párszor már igen, de az új történet egy epizód után a z én szememben még mindig nem tart itt. Rengeteg lehetőséget látok a karakterekben, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mutat nekünk az új évad 🙂

  • Nekem Alice nagyon fura volt, de tetszik, h ennyire mas, mint az eredeti meseben, ez szuper! Korrupt lenne Zorgo? Nem tudom, de az tuti, h az emberek fejenek viz ala nyomkodasa nem epp jo zsaru modszer 😉

 6. Sziasztok! 🙂

  Először is úgy összességében az a véleményem az idei első részről, hogy EGYSZERŰEN FANTASZTIKUS VOLT *O* Mindig is Hamupipőke volt a kedvencem az összes hercegnő közül hiszen az ő története tanította meg számomra a legnagyobb tanulságot, hogy érdemes hinni az álmainkban, mert bármikor valóra válhatnak. Ha egy egyszerű cselédből is lehet hercegnő, akkor bárkiből lehet az ami lenni akar. Ez az amiről a sorozat is szól, hogy reményt ad az embereknek. Segít elhinni, hogy végül mindenki megkapja a méltó jutalmát és segít abban. hogy elfogadjuk magunkat és másokat olyannak amilyenek vagyunk. Egyszóval szerintem jó alapsztorit hoztak össze, mert egyedül Hamupipőke szála volt igazán elcsépelve az első 6 évad alatt és mindig is valahol ez az egy hiányzott számomra a sorozatból. Nagyon remélem, hogy sokakat viszont látunk még az eredeti stábból valamilyen formában az elkövetkezendő évek során az eddig ismert visszatérő szereplőkön kívül (Belle, Gideon, Emma, Zelena)
  Amit igazán remélek ám a reboot akármennyi esélyt is adna az elvarratlan szálak lezárására, sajnos egyre kevésbé látom megvalósíthatónak, hogy valaha is megtudjuk ezen 4 kérdésre a választ:
  – Ki volt Lily apja?
  – Mi lett Will és Ana sorsa?
  – Hogyan tért vissz Fülöp a halálból, mikor előtte és utána senki soha?
  – Hogyan lehet, hogy több kalap is volt amit csinált Jefferson, ha végig azt állította azután is, hogy megtört az átok, hogy nem volt több 1-nél és az is megsemmisült még Storybrooke-ban?

  Külön kiemelném azokat a fontos dolgokat amik számomra borzasztóan tetszettek:
  1. Az első jelenet önmagáért beszél. Nagyon fog hiányozni Storybrooke mégha egy jó ideig látni is fogjuk <3 Valóban nem tudom elképzelni már azt az idejét a sorozatnak mikor már alig alig vagy egyáltalán nem fog feltűnni. Netán évek múlva kapunk újra kis morzsát az elmúlt évekből. De legalább visszaidézte azt amit vártunk az alapsztorihoz hűen <3
  2. Emma egyik ikonikus nyaklánca (a hattyús) lett Henry kulcstarója amit nem mellesleg ugyebár az édesapja Bae adott az anyukájának. (ami eredetileg is kulcstartó volt ugyebár) *o*
  3. Utalás Harry Potter világára <3
  4. A közös harcjelenet a bálon amit Hamupipőke és Henry lenyomott 😀
  5. A kis finom utalások arra, hogy az alapsztoriban mi volt a felállás Storybrooke-ban míg Henry ott élt. Vagyis, hogy miket tagadott meg Lucy-val szemben. pl.: Hófehérke volt a nagymamája, Tücsök Tihamér volt a pszichiáter, a 3.évados kalandok Pán-nal Sohaországban.

  Ami számomra kifejezetten nem tetszett (bár ez csak óriási oncer-ségemnek tudható be szerintem):
  A Comic con-on kiadott első előzetes videó pontosan azért tetszett annyira eredetileg, mert meg volt benne említve Emma, Snow, Charming és August. Ez azonban átfordult bennem mivel – ezt a tökéletes nosztalgikus értékű jelenetet, ezeket a számunkra (akik nézték eddig is a sorozatot) fontos karaktereket akik ennyi éven át a szívünkhöz nőttek – magában az epizódban már említésre se lettek méltóak. Persze ettől függetlenül még a jelent továbbra is az egyik legjobb amit az epizód tartalmaz, de bánt a dolog, hogy pont ezeket a részeket vágták ki. De hát azt szokták mondani mindig a legjobb jeleneteket vágják ki. Ezért is veszi meg az ember az extrákért a DVD-t x'D. Ezzel eltörölték az eddig már bennünk táplált minimális búcsúajándékot is hiszen lehet tényleg soha többet nem látjuk majd se Snow-t se Charming-ot se August-öt. Illetve mellékes dolog, de a zene is teljesen más lett. Remélem legalább a DVD tartalmazni fogja majd ezt az eredeti jelenetet extraként.:)

  Végeredményként úgy gondolom, hogy nagyon jó lett az epizód ugyanis:
  MÉG MINDIG OLYAN GYORSAN TELT EL MINTHA 5 PERC LETT VOLNA AZ EGÉSZ?!
  Ez is azt bizonyítja szerintem, hogy a szereplőgárda megváltozása nem rontott a minőségen. Nem mondom, hogy az alap színvonalat megemelte, de ez az átmenet, hogy még azért kapunk egy kicsit a régi történésekből ez így sokkal elfogadhatóbbá teszi az új koncepciót ami majd a véglegessé válik.:)

  Illetve az előző hozzászólókhoz fűznék néhány szót:
  – Kedves Andro, szerintem azért nem volt teljesen az első rész újragondolva, sőt inkább örülünk kellene a rengeteg párhuzamnak hiszen így nosztalgiázhatunk egy kicsit a régi emlékekben az új élményekkel karöltve. Biztos, hogy lesznek még ennél is nagyobb csavarok a sztoriba, de ez tulajdonképpen egy Pilot 2.O.:)
  – Kedves Dolly, szerintem nagyjából egyezik a véleményünk, de számomra tökéletes folytatás 😀 Én úgy gondolom, hogy hasznára válik hosszútávon a sorozatnak ez a nagy felrázás.:) Nagyon várom az új részt <3

 7. Ez így nekem nem 7. Évad 🙁 akkor lenne egy külön alsorozat belőle vagy valami… mert most a 6. évad azzal ér véget hogy ok jön az új átok, erre a 7.évadban a főszereplők 90%-a sehol sincs, illetve a rész legelején nem is értem a dolgot, akkor már az átok hatása alatt voltak elvileg szóval nem is tudnak varázsvilágról vagy mi de van egy varázsbabja amivel elmegy Henry.. ha meg félreértettem valamit és akkor még nem volt átok Henry miért nem búcsúzott sem Emmától se Hófehérkééktől… Na meg a 6. Évad utolsó részében ott volt Henry is mikor az átok lecsapott. Így a főszereplők sorsa nincs befejezve, nem tudjuk mi lett velük, a végig kergetett HappyEnd nem derül ki összejött-e meghaltak-e vagy mi van… és még egy dolog: elvileg ez az átok azért lett mert a fekete tündér meg akarta ölni Emmát aki ebben az évadban nem lesz benne akkor most csak hopp eltűnt vagy a városban éli életét és nem mutatják, de akkor minek lett az átok ha nem az ő megölésére? Az egész logikátlan nekem… valaki magyarázza már el nekem 🙂

   • Szerintem arra gondolt, hogy a 6. évad azzal ért véget, hogy Lucy bekopogtat Henry-hez, tehát már volt átok, míg itt a legelső jelenet Henry indulása volt, ahol nincs átok értelemszerűen, vagyis valóban kicsit megtekerték az idősíkokat.
    Niki, neked pedig ennyi: Össze lett cserélve kb. 🙂 Mikor Henry elindul, az azelőtt van, mielőtt a 6. évad utolsó jelenete (Lucy kopogtat) játszódna. 🙂
    Úgyhogy az átok előtt indult el.

    • Így már értem a kérdést – azt hiszem… 🙂
     Niki: Erről volt korábban egy cikk, az idősíkokban kicsit ugrálni fog idén a sorozat. Ha sorba kellene rendezni az eseményeket:
     1. “A boldog kezdet”. – 6. évad finálé.
     2. Henry elmegy világot látni – 7. évad premier.
     3. Megismeri Hamucipőt stb. – 7. évad premier.
     4. Henry Lucyra bízza a könyvet és kitör az új átok – 6. évad finálé.
     5. Lucy felkeresi Henryt Seattle-ben – 6. évad finálé legvége és 7. évad premier eleje.

 8. Mikor először néztem meg a részt, valóban azt az érzést keltette bennem is, mintha az első évad egy paródiáját látnám. Ami számomra lehúzta, az például Dania játéka volt:
  -először látja meg Henry-t = szerelem első látásra (no kémia, no szenvedély, no szikra, no feeling)
  -“incselkedés” Henry-vel = bírlak, de keményen meg leszel szívatva (a fejkörzések és a tekintet is totál para, mintha most készülne békát boncolni, elevenen. Vagy inkább embert…)
  -le akarja szúrni a herceget, aztán mégsem teszi = megszólal a lelkiismeret, meg amúgy sem vagyok én gyilkos + rájöttem, hogy mégsem olyan könnyű embert ölni, mint gondoltam (hát, ebből az égegyadta világon semmi nem jött át)
  -kiosztja a főnököt és felmond = na, most lett elegem belőled kishaver, menj te a tudodhova (egy durcás gyerekre jobban hasonlított, mint egy felbátorodott felnőttre, inkább a “jól van, akkor nem érdekelsz, megyek vissza a babáimhoz” feeling-et keltette).
  No, de ugorgyunk.
  Ami kiverte a biztosítékot, az a Hook elleni karaktergyilkosság volt. És most nem a gyűrűkre, fülbevalóra, szemfestékre, bőrcuccokra, még csak nem is a kampóra gondolok. Végül is azok helyett itt a gumibot, a bilincs, a rendőrruha (bár legyen bármilyen szexi egy egyenruha, a kivillanó szőrös mellkast nem pótolhatja! Emlékszem, mikor először megláttam, azt gondoltam:”már értem.Ilyen hatással lehet egy pasira a női dekoltázs” 🙂 ), meg a motoroskesztyű.
  Apropó, értette vki a kesztyű funkcióját, mert ez nem a harmadik évadban többször előkerülő, tökmerev műkézre volt ráhúzva: simán megfogott vele tárgyakat, a mesekönyvet meg konkrétan összecsapta vele. Ha nincs meg a keze, miért tudja mozgatni, ha meg megvan (végül is a keze ott van vhol Zörgőnél, vmi tartósító pácban, szóval miért is ne), akkor minek kesztyűt húzni rá?? Hogy azzal integessen, h “én vagyok az, Hook”, ha nem ismernénk fel? Namindegy, zárójel bezárva.
  Lényeg: eltűnt a magabiztossága, az a “tudom, hogy dögösnek tartasz, tudom, hogy elolvadsz a mosolyomtól”, meg az a “nem félek semmitől és senkitől, és kicsit sem érdekel, hogy meg akarsz ölni, amúgy meg én öllek meg téged és még élvezem is, hogy az életemmel játszom”, egyszóval minden olyan jellemvonása a karakterének, ami még vonzóbbá tette azt a csinos kis pofiját. Meghunyászkodó lett és bizonytalan. (de legalább a csinos pofija megmaradt. 😛 )
  Szóval, volt némi keserűség bennem elsőre, de úgy voltam vele, nem fogok egyetlen részre építeni, a karakterek majd kiforrnak, a történet majd kibontakozik, és ha mégsem, hát, az sem érdekel, ha kell együtt süllyedek el a hajóval, de akkor is hű maradok a sorozathoz.
  Másodjára kb. hajnali fél 2-kor ültem neki, és őszintén szólva bele-belealudtam a részbe…:)
  Mire harmadszor néztem, már egészen elfogadó voltam, láttam a pozitívumokat, a lehetőségeket, és kezdtem érezni a nagy egészbe való beépülését ennek a új fejezetnek.
  Roni (mint minden más:P ) még kissé szokatlan nekem, hiszen Regina 6 évadon keresztül volt ugyanaz a Regina, de Lana játékát továbbra is imádom, és tetszik ez a karakter+amit ki lehet hozni belőle. Várom a további egymásnak feszülést közte és Victoria között. 🙂
  Zörgő csak Zörgő marad! 😀 Tökéletes az új karaktere, és abszolút hiteles! (Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a Rogers-zel való kapcsolatából, de ha engem kérdeztek, szerintem this is the beginning of the beautiful friendship! 🙂 )
  Lucy: szerintem marhajól nyomja (sokkal jobban, mint az anyukája:P )
  Aliz: imádom.:) (Hogy maga a karakter miért érdekel annyira, azt már a csevegőben elkottyintottam)
  ÖSSZESSÉGÉBEN, szerintem egészen jó rész volt, és az írók kihozták belőle, amit egyelőre ki lehetett, EGYETLEN dolgot kivéve:
  Miért kellett Henryella-t Snowing-ról koppintani?? (utállak,mert az utamat álltad;rád nézek,és rájövök,h te vagy a világon a legszebb;nem baj,azért kiütlek,dolgom van;együtt harcolunk;elválnak útjaink,de nem baj,úgyis megtalállak–ráadásul mindez sokkal jobban átjött Snowing-nál)
  Henry Mills karaktere IGAZÁN megérdemelt volna egy SAJÁT, egyedülálló, megismételhetetlen szerelmi történetet! (Ahogyan Emma-nak volt Hook-kal) Pedig, higgyétek el, ÉN igazán híve vagyok a hasonlóságoknak, és imádtam a sorozatban megbúvó paraleleket. Míg mások csak nyavalyogtak, hogy most minek kell ezt a dumát/történetet/cselekményt(stb.) újra elővenni, engem mindig ezek a pillanatok hatottak meg leginkább, mert valahogy mindig megmutatták a nagy egészet, és hogy miről is szól ez az egyetlen, hatalmas, gyönyörű mese…
  SZÓVAL, szerintem aggodalomra semmi ok, jó lesz ez, meglátjátok! 🙂
  ((esetleg nem számolta vki, hányszor írtam le a ‘karakter’ szót, mert sztem idegesítően sokszor. lol ))

  • Teljesen egyettértek veled.
   Engem is zavartak ezek a dolgok:
   Henry és Hamupipőke szerelmi története ugyanaz mint Charmingékké.
   Dania tényleg szörnyen alakít.
   Regina volt a legjobb, csak miatta nézem majd tovább.
   Összeségében unalmas volt ez a rész semmi érdekes nem volt semmi.

   Andro:
   Én rajongó vagyok, de ez hogy lemásolják az első évadot ez nem tetszik nekem. Az ötlet hogy a meséknek különböző változatai vannak ez tetszik viszont nekem.

 9. Ezt az első részt én nagyon gyengének éreztem, és nem azért, mert meg kellett válnunk a régi kedvencektől, vagy mert kísértetiesen hasonlít a cselekmény az első évad legelső részére, ezekkel semmi bajom, én inkább a minőséget hiányoltam nagyon nagyon.

  Amit a legjobban sajnálok, hogy egyszerűen nincsenek markáns, meghatározó karakterek. Mindenki átlagos. Eddig volt Hófehérkénk, aki szinte a tökéletes jóság, a fény megtestesítője, volt egy Tücsök Tihamérünk, aki tényleg maga volt a lelkiismeret, volt egy gonosz királynőnk, aki őrületesen játszotta a vadóc gonosz szerepét, volt Zörgpfürgénk, aki játékos volt és titokzatos. Itt nincs senki, senki, akiben bármi külünleges lett volna.

  Egyedül Lady Termaine tűnt értékelhetőnek, belőle még lehet valami, ha kinyitja a szárnyait. A Meryl Streep-féle karakánsággal és a félelemkeltésre való fókuszálással vitt némi új vonalat a gonoszságba, de a többiekben nem éreztem azt, hogy lenne bennük valami egyediség, valami az átlagosnál, egy kicsit több jó, vagy egy kicsit több vadóc jellem. Mesebéli karaktert pedig végképp nem tudtam társítani senkihez. Nem bilincselt magához ez az egész. Az új hamüpipőkét például annyira nem tudtam hová tenni, hogy azt vártam, mikor folyik ki a színésznő szeméből a fekete festék, mint anno a Hősökben, mert akkor legalább valami különlegeset tudtam volna kapcsolni hozzá.

  Persze első blikkre erre rá lehetne vágni azt a kontraérvet, hogy “de hát ez csak egy első rész” – azért egy jó színész tudja, hogyan lopja be magát a nézők szívébe az első pillanattól fogva, tudja, hogy az első benyomás számít a legjobban, az a dolga, egy karakterbe bújik, nem egy hétköznapi embert láttat, ez nem megoldhatatlan a feladat számára. Ha visszanézzük az 1×01. részt, ott mindez teljes mértékben megvolt.

  A vágásba, koncepcióba megint csak belekötnék. Seattle egy hatalmas város, kaptunk egy halom új szereplőt. Olyan hirtelen vágásokból, rövidke jelenetekből állt a rész, hogy csak úgy kapkodtam a fejem, nem volt időm körbenézni, megismerkedni azzal, amit látok. Megint csak visszautalnék az 1×01. részre, ott szép elhúzott jelenetek voltak. Megvolt ennek a játékossága, hogy valami újat látunk, hagytak időt arra, hogy felfogjuk, és a magunkévá tegyük az új információkat, amik megjelennek a snittekben. Bevezettek Storybrookba, ellenben itt minden olyan kesze-kusza volt lebegtem valahol a kamera másik oldalán, bekukkantottam, de nem láttam semmit. Én itt épphogy még korábbinál is hosszabb jelenetet mutattam volna meg, vagy legalább kevesebb helyszínt, és kevesebb szögből.

 10. Tökéletesen egyet tudok érteni azokkal, akik úgy gondolják, hogy az első évad pilot-jának remake-jét néztük végig.
  Eleve nem fűztem hozzá nagy reményeket, hiszen kb. vadonatúj szereplőgárda van, illetve (hú micsoda kreativitás) még egy felejtésátok! (Jó néhányat átéltek már a karaktereink 6 évad alatt, úgyhogy ennek az átoktípusnak a komolyan vehetősége meglehetősen kicsi.)
  Természetesen nem zárom ki, hogy lehet jobb és izgalmasabb az idő előrehaladtával, de számomra a karakterek nagyrésze egyszerűen langyos. Mindenki behódolt az új hatalomnak, ami persze magyarázható lenne az átokkal, de a régebbi szereplők az átok alatt is megőriztek valamit az eredeti önmagukból. pl. Snow elszökött, mikor meggyanúsították, hogy megölte Kathryn-t, itt pedig ami Hook-ból maradt, az a mosolyogjunk teli szájjal vigyor
  Regina végső monológja pedig… bármelyik Hófehérke nagymonológ tetszőleges átírása és Regina szájába adása. Ugyanaz a lényeg (nem adjuk fel, stb), csak más mondja.
  Összességében engem ez inkább egy Henry-spin off -ra emlékeztetett, nem pedig egy 7. évadra. Ugyanis, ha megint jön az új átok (pedig már legyőzték a Fekete Tündért, aki minden sötétségnek az okozója, stb.), miután megkapták a boldog befejezést, akkor tulajdonképpen a saját maguk által kreált világra és életfilozófiára (mindenkinek eljön a boldog befejezés) tapostak rá páros lábbal.
  Az első jelenet miatt, mikor Henry azért indul el, hogy megtalálja a saját meséjét, tényleg bele lehet gyömöszölni a spin-off Henry-nek kategóriába, úgyhogy mostantól ilyen szemmel fogom nézni, így talán nem kaparom a falat, hogy mi lett ebből a sorozatból.

  P.S. Nem attól igazi rajongó valaki, hogy kritika nélkül mindent befogad, amit elé tesznek. 😉

 11. Henryből mekkora lúzert csináltak. Szal összeakadt egy nővel, akivel ő nagyon segítőkészen viselkedett, mire a nő leütötte, meglopta és gyilkosságot próbált a nyakába varrni. (Elvégre Henyr monogramos tőrével akarta elkövetni a gyilkosságot. ) Erre Henry meglátja benne a megmentésre szorul nőt. Én meg csak a pszichopatát látom, aki még hülye is, mert szúróeszköz nélkül indult el valakit leszúrni. Henry meg a tipikus balfasz.
  Hook inkább egy pacsiztatásra vágyó kutyára emlékeztet, de ez lehet, hogy csak az átok hatása.
  Alice érdekes, meg mr. Goldra is kíváncsi vagyok.

  • Alice nekem elsőre olyannak tűnt, mint Belle szőkén.
   Szóval ha nem is a CS baba…. lehet, hogy Rumple és Belle lánya? Ez megmagyarázná, hogy miért ismeri Rumple-t és hogy miért hasonlít Belle-re.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..