7. évad – Dania Ramirez interjú (2. rész)

0
138
megtekintések

Íme a Dania Ramirez interjú második része, ahol a színésznő elmeséli, hogy mit jelent számára egy ilyen ikonikus karakter bőrébe bújni. 🙂

Miben más ez az átok, mint az előző?
Más, mert mások a karakterek és egészen új világokat ismerünk majd meg. Ami mindegyik átokra igaz, hogy rosszat jelent és meg kell küzdened miatta a boldog befejezésedért. Hogy miben különböznek? Abban, hogy ez két teljesen más történet, hiszen egy teljesen új könyvben leszünk. Szóval az átok következményeként most más utat vesz az életünk és egy új világba kerülünk. Tehát még azok a karakterek is akiket ismertek régről új személyiséget kapnak és egy új világba kerülnek. Ez lesz Hyperion Heights, nem Storybrookeban leszünk többé.

És ez a világ már modernebb lesz, körülvesz majd minket a technológia. Más lesz a környezet, nagyvárosban élünk majd. Egy egy új történet lesz, új nézőpontból.

Roni bárja közkedvelt hely a városrészben? Ő amolyan közismert figura a városban?
Tipikus beülős találkahely, hogy őszinte legyek én is szívesen lennék itt törzsendég. Én eredetileg New Yorkban laktam, szóval szeretem a téglázott falakatt és a homáylos fényeket. Jó színhely egy randinak, de baráti találkozónak is, sosem lehet tudni.

Milyen volt az első napod a forgatáson?
Majd kiköptem a tüdőmet első nap. Nem a mesevilágban forgattunk, hanem Jacindaként a valódi világban és ember, rengeteget kellett szaladgálni. Vakációzni voltam éppen amikor megkaptam a szerepet és rögtön jönnöm kellett haza, hogy azonnal kezdhessük a munkát Vancouverben. A család közben ott maradt Hawaiin. Szóval nem készültem rá a szerepre fizikálisan, azonnal beledobtak a mély vízbe. De jó volt, mert persze Jacinda csak az elátkozott Hamupipőke, de izgalmas volt valami olyasmit csinálni, amire az emberek nem számítanának ettől az ikonikus karaktertől. Szóval ez volt az első napomban a legizgalmasabb rész, felfedezni, hogy tényleg mennyire más közelítésben játszom el ezt a híres mesefigurát. És persze Jacinda nem is sejti, hogy megátkozták, ő azt hiszi ez a valóság. Az élete mindig izgalmakkal teli és minden ami rosszra fordulhat, rosszra is fordul. Ha valami épp jól alakul az életében, biztos hogy jön valami visszalépés és megint ott van ahonnan elindult. És azt hiszem ezt élvezem legjobban ebben a műsorban, hogy látod ezeket a karaktereket, akik ebből a végtelenül ideaizált világból származnak, amiről annyit álmodoztál gyerekként, aztán csak úgy fejbecsap, amikor látod hogy a valóságban az élet néha nagyon nehéz és tele van küzdelemmel még akkor is ha mesefigura vagy. Szóval az első napom igencsak valószerű volt és ezt imádtam benne.

Milyen volt először viselni a tündérmese jelmezt?
Szuper volt. Emlékszem az első jelmezes próbámra, azt hiszem nem is olyan régen posztoltam is egy képet róla. A karakterem két alsószoknyát is visel a terebélyes kék ruhája alatt. Csodás munkát végeztek vele a tervezők, bár meg kell mondjam jó nehéz lett. A hétköznapokban inkább fiús lány vagyok. Egyébként kardoznom is kellett ebben a sok alsószoknyában, no meg üvegcipellőben. Nem volt épp a legideálisabb viselet hozzá, de jó volt.

Nézted a sorozatot azelőtt is, hogy szerepet kaptál benne?
Igen. Volt egy közös projektem Jamie Chunggal, aki Mulánt alakította, illetve Parker Crofttal is jóban vagyok, aki Pán Péter mellett alakította az egyik elveszett fiút, szóval láttam néhány részt. Nem néztem meg rendszeresen minden részt, szóval nem ismertem a teljes történetet, de tudtam mi a témája, milyen a hangulata. Aztán behívtak egy meghallgatásra. Szerencsére épp vakációzni voltam a családdal és az egyiik Mexikói rokonom nagyon nagy rajongója a műsornak – ez is megmutatja, hogy mindenhol ismert a sorozat. Teljesen odavolt érte, hogy behívtak meghallgatásra és az egész család nagy ügyet csinált belőle. Közösen megnéztük a pilot epizódot, azóta is sorra nézik a részeket. Nemrég jött ki a hatodik évad a Netflixre, szóval most azokat a részeket veszik sorra, hogy felzárkózzanak.

Szerinted be tud vonzani új nézőket is az új évad?
A sorozat sikerének egyik oka, hogy szerethetőek a karakterek, ott van például Zörgőfürge és a Gonosz királynő, ők ketten ikonikus alakjai lettek a műsornak és a hetedik évadban is azok lesznek. Szóval azt gondolom, ha nem nézted eddig a műsort, csak most kapcsolódsz be akkor is fel fogják kelteni az érdeklődésed és még arra is okot adhatnak, hogy végig nézd az előző hat évadot – ha nem is mindet, az elsőt mindenképp, hogy jobban képbe kerülj.

De még egy kicsit vissza kell térnem az előző kérdésre az első forgatási napomról, mert az egy igazán érzelmes szakasza volt az életemnek. A meghallgatáskor nem tudtam, hogy milyen szerepre jelentkezek, nem árulták el, hogy Hamupipőke leszek, sőt azt sem, hogy főszerepre szól a meghallgatás. Csak annyit mondtak, hogy szeretnének meghallgatni és megnézni, hogy van e közöttünk kémia ezzel a sráccal, Henryvel. Szóval ezt el is mondtam a családnak és az egyik rokonom öccse azt mondta ismeri a műsort, Henry a kisfiú és mesélt nekem róla. Megnéztük a pilot epizódot, aztán a második részt következő nap, majd indultam is a reptérre, hogy odaérjek a meghallgatásra. Szóval csak annyit tudtam, hogy kémiéát kell produkálnom ezzel a sráccal. Így hát azt gondoltam, “Oké, színésznő vagy. Ha kell, képes vagy kémiát produkálni egy szelet kenyérrel is. Menni fog.”

Besétáltam, de csak vakációra illő cuccok voltak nálam. Volt nálam póló, szoknya meg bikini, szóval nem öltöztem túl, csak bementem és elmondtam a szöveget, következő nap már repültem is vissza Hawaiira. Tetszett nekik a kisugárzásom. Másnap reggel amikor leszálltunk már hívott is az ügynököm azzal, hogy nemcsak hogy megkaptam a szerepet, de Hamupipőkét alakítom majd.

Hogy értsétek ez mekkora dolog: én a Dominikai köztársaságban nőttem fel egy távoli kisvárosban, ahol nem volt sem folyóvíz, sem elektromos áram. A gondolat, hogy valaha is eljátszhassak egy ilyen ikonikus karaktert – aki köztudottan nem hasonlít rám és teljesen más adottságokkal bír – hihetetlen. Nagyon elérzékenyültem amikor először forgatni mentem. Szóval talán jobb is, hogy a rohangálos jelenetet forgattuk, nem tudom mennyire lettem volna képes egy hosszabb dialógust végigcsinálni…

Igazán varázslatos ez a műsor és varázslatos az is amit ebben az évadban összehoztak, igazán nyitott gondolkodásra vall, ahol csak a történetmesélés számít és ami tele van reménnyel. És én ezt imádom benne.

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..