7. évad – Jó tudni

0
420
megtekintések

Az EW egy hosszú interjúsorozatot készített a sorozat íróival a folytatásról, amiben a sok már ismert infó mellett kaptunk néhány újdonságot is. Íme egy válogatás arról, hogy mit kell tudni a hetedik évadról!

  • Az újratervezéshez a Star Wars mintáját vették alapul. Az első hat évad tekinthető az előzmény trilógiának, most pedig a hetedik évaddal indul egy új kaland.
  • A visszaemlékezések ezúttal Henry kalandjaira fókuszálnak majd. Egy új könyvben járunk, még visszaemlékezésként sem fogunk visszatérni az első átok előtti időkbe. Így tehát az új karakterek háttértörténetei is Henry kalandjának idejéből és az új könyvből származnak majd. Ebből következően az erdő – amiben Henryt és Lucyt láttuk a hatodik évad fináléjában – sem azonos a már jól megszokott Elvarázsolt Erdővel, ez is egy új változat, egy új világ, egy új könyvből.
  • Eddig megszokhattuk, hogy a jelen eseményei Storybrooke-ban kis csúszásban voltak a valós dátumhoz képest – ezzel magyarázták pl. azt is, hogy a szereplők nem hallottak a Jégvarázs szereplőiről, hiszen a mozifilm abban az időben ahol a sorozat jelene járt még meg sem jelent – most viszont ez megváltozik. A Hyperion Heights-ban játszódó jelenetetek tényleg a jelenben, azaz 2017-ben játszódnak. Persze ez okoz némi kavarodást az idővonalon, hiszen a pilot epizód 2011 októberével indult, amikor is Henry még csak kisfiú volt, hogy lehetne hát 2017-ben egy 9 éves kislány édesapja? Az írók viszont mindenkit nyugalomra intenek és azt ígérik, hogy erre a csavaros időzavarra még az első néhány epizódban választ kapunk.
  • Ezúttal nem garantálják a készítők, hogy az átok az évad végére már meg is törik, ahogy azt sem fogjuk tudni az elején, hogy ki szórta ki pontosan. Lady Tremaine ügyesen él az átok adta lehetőségekkel, de arra nincs garancia, hogy ő volt az, aki kiszórta.
  • Gold továbbra is Zordon lesz.
  • Lady Tremaine a korábbi szereplők közül leginkább Corához lesz hasonló.
  • Alíz egy Goldhoz hasonló figura lesz: baljós, veszélyes, akiről sosem tudhatod miben sántikál. Ezzel a jó öreg Goldunk figyelmét is felkelti majd.
  • Több könyvet is megismerhetünk a folytatásban, amiket más-más írók alkottak és ezekben a könyvekben nem feltétlenül csak a szereplők kinézete tér el a megszokottól. Minden író a saját stílusában, a saját szája íze szerint írta meg a meséket, tehát most akár a régi rajongók számára alapvető dolgok – mint pl. az írók vagy zordonok mitológiája – is tartogathat meglepetést.
  • Amit a hatodik évad fináléjában láttunk Henryről és Lucyról az már a jéghegy csúcsa, a hetedik évad nem rögtön azzal indít. Előbb szépen lassan bevezet minket a történetbe, megismerjük a szereplőket és ahogy kezd tisztulni a kép, úgy fogjuk megérteni, hogy mi történt és mit láttunk a hatodik évad fináléjában.
  • Az írók úgy tervezték meg a történetet, hogy ha nem kap berendelést a sorozat a 8.évadra, akkor le tudják zárni idén Henry kalandját, azonban remélik, hogy nem lesz rá szükség és a 7. évad a kiindulópontja lehet egy újabb epikus történetnek.

Mit gondoltok? Várjátok már?

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..