7. évad – Andrew J. West interjú (1. rész)

0
184
megtekintések

Újabb interjú az EW jóvoltából, ezúttal a felnőtt Henry-t alakító Andrew J. Westtel ismerkedhetünk meg. 🙂

Miben tér el a felnőtt Henry attól a fiútól, akit eddig ismertünk?
Ő még mindig a régi Henry, de átment néhány nehézségen és megpróbáltatáson, kalandokat élt át és persze ezalatt idősebb is lett. Ennyi idő elteltével mindig történnek dolgok és megváltozik az ember — néha drasztikus mértékben. Henry esetében most ismerjük majd meg milyen drasztikus változáson esett át a hatodik évad finléja óta eltelt időben, de azt rögtön látni fogjuk, hogy jelentős változások történtek az életében. Meg fogjuk ismerni, hogy milyen kalandokat élt át a hatodik évd vége és a hetedik évad premierje között. Jelentős időugráson esett át a karakter, mondhatni új ember lett. Férfi lett a fiúból.

Hol tart majd az életében amikor újra látjuk az Elvarázsolt erdőben illetve Hyperion Heightsban?
Mondhatni két külön embert látunk majd. Az a Henry akit az Elvarázsolt erdőben megismerünk egy az egyben a hatodik évad végi Henry folytatása. Viszont most egy küldetés közben látjuk majd őt, lesz egy célja, amit el akar érni és ettől lesz érdekes és mókás végig követni a kalandjait. Az első évadban volt így utoljára, hogy küldetése volt és minden egyes epizódban dolgozott valamin. Most ismét így lesz és közben továbbra is az a reményteli srác lesz, aki mindig is volt.

Ezzel szemben Hyperion Heights-ban amikor először megismerjük egy olyan srácot látunk aki egy komoly traumán esett át és ez az élmény megváltoztatta őt, a viselkedését, a világnézetét. Ezt érdekes lesz látni a rajongóknak, hiszen ő volt mindig az optimista, aki sosem vesztette el a hitét — persze Pán Péter mellett volt egy kis megingása, de mindig győzedelmeskedett benne a remény és a fény. Szóval Hyperion Heights lesz az első eset, ahol igazán próbára tétetik és meginog a hite.

Végignézted a korábbi részeket és tanulmányoztad Jared játékát?
Igen, végignéztem, ez nagyon fontos volt számomra. Nem azért, mert le akarom utánozni a játékát, sokkal inkább azért hogy megértsem a karaktert és a kapcsolatait. Megnézni amit Jen csinált Emma Swannál, Lana Reginánál vagy Josh Dallas Charming esetében… ők mind közeli családtagjai és természetesen hatással voltak arra, hogy milyen ember válik belőle. Ezek a karakterek az élete részét képezték és jelentős hatást gyakoroltak rá. Ezt próbáltam inkább megragadni,Jared játékát lemásolni értelmetlen lett volna, hiszen azóta felnőtt lett a karakter. De meg kellett ismernem a karaktert és az őt formáló kapcsolatokat, enélkül nem tudtam volna eljátszani a szerepet.

Szerinted mit tanult Henry ezekben az években?
Henry már fiatalon is szembe nézett jópár nehézséggel és kihívással, no meg részt vett számos kalandban is az elmúlt hat évben. Azóta viszont még nagyobb nehzségeken esett át, szembe került pár igazán felnőtt és emberpróbáló kihívással, ami próbára tette és bizonyos mértékben meg is változtatta őt.

Amikor a hetedik évadban viszont látjuk 2 különböző Henryt látunk majd – életének 2 különböző szakaszában — és ez a két Henry sokban különbözik majd egymástól, köszönhetően a sok időnek, ami a kettő között eltelt. Hogy mik történtek ezidő alatt, az szépen lassan tárul majd fel előttünk és ebből fogjuk megérteni, hogy miért is különböznek egymástól annyira.

Hogy őszinte legyek, néhány történés még előttem sem teljesen világos. Persze a lényeget elárulták, de van még olyan rész a háttértörténetében, amiről még én sem tudom, hogy fog kibontakozni. De a legfontosabb, hogy mindig is ő volt az igaz hívő. Ő volt az, aki mindig képes volt őszintén hinni, ezért lesz érdekes látni Hyperion Heightsban felnőttként, ahol ez a hit elhalványul benne, úgy ahogy azelőtt még soha. Ez teljesen megváltoztatja a karakter magját. A kérdés csak az: Végleg elhal a remény? Eltűnik örökre vagy képes lesz túlélni valahogy? Közben pedig szépen lassan felfedezzük, hogy jutottak el a dolgok idáig.

Beszéljünk kicsit Hyperion Heights Henryről. Milyen lesz a viszonya a visszatérő karakterekkel, Ronival, Golddal és Rogerssel?
Hyperion Heightsban amikor viszont látjuk kicsit úgy él, mint egy remete. Többé már nem csinálja azokat, amit régen szokott. Egyedül él, magányos. Író volt, de nem igazán jött be neki a dolog, így Swyft sofőrként dolgozik, hogy megéljen valamiből. Eléggé mély ponton van az élete. Tehát nem igazán tagja a Hyperion Heights-i közösségnek, ám ez megváltozik, amikor a lánya, Lucy belép az életébe és rákényszeríti hogy belépjen ebbe a világba.

Szóval amikor először megismeri ezeket a karaktereket – Ronit például – akkor első sorban információra van szüksége tőle ahhoz, hogy segíthessen ennek a kislánynak, akit megsajnált. Nem érti miért kereste fel a lány, de látja rajta hogy bajban van és szeretne segíteni neki, amiben csak tud. És persze ha segít neki, meg is szabadulhat tőle, aminek szintén örülne, mert a lány eléggé felrázta a kényelmes kis begubózott életét. De Ronival rögtön közös hullámhosszra kerülnek, bár nem értik miért vannak ennyire egymásra hangolva, hiszen sosem találkoztak ezelőtt.

Mi a helyzet Hookkal az Elvarázsolt erdőben és Rogerssel Hyperion Heightsban?
Ez egy kellemes folytatása lesz annak a kapcsolatnak, amit a hat év alatt kialakítottak. Mikor újra találkoznak senki sem látta egy ideje Henry-t, aki közben felnőtt és megváltozott, szóval valahol újra fel kell venniük egymással a kapcsolatot. Hyperion Heights pedig ugye tele van új karakterekkel, így újra ismeretlenek egymás számára. Mindketten keresnek valamit, így ez előnyös kapcsolat lehet mindkettejük számára. Persze először rá kell jönniük bízhatnak e egymásban, de végül rájönnek hogy lehetnek egymás segítségére.

Összességében azt hiszem Henry számára furcsa lesz, hogy idejön ebbe az új városrészbe, megismeri ezeket az új embereket akikkel rögtön valami furcsa kapcsolatot érez és azonnal közös hullámhosszra kerül, hiszen a jelenlegi életében ez nem igazán jellemző rá. Ahogy mondtam már, remete életet él és elzárkózik. Nincs sok kapcsolata az emberekkel, szóval Rogers és Roni érdekes lesz számára. Kicsit rejtélyes számára ez a hirtelen kialakuló kötelék, örül neki de igazán érti.

Az interjú második fele estefelé érkezik, szóval nézzetek vissza később is 😉

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..