7. évad – Az új átokról

4
665
megtekintések

Ahogy az a Comic Con-os interjú sorozat előző részéből is kiderült, a hetedik évados átok sokban különbözik az eredeti Sötét átoktól. Erről készített az Entertainment Weekly egy hosszabb interjút, amit most el is hoztam nektek.

Az írók elárulták, ahhoz hogy megértsük az új átkot, először az új gonosztevőnket kell jobban megismernünk: Hamupipőke (Dania Ramirez) ördögi mostoháját, Lady Tremaine-t (Gabrielle Anwar). “Ahogy az a Once Upon a Time esetében általában lenni szokott, több van a karakterben, mint amennyit elsőre ránézésre gondolnál.” – árulta el Adam Horowitz az Entertainment Weekly újságíróinak. “Lady Tremaine nem igazán van oda Hamupipőkéért és komoly terveket szövöget. De a lelke mélyén forr valami, valami fájdalmas és személyes dolog, ami a tetteit mozgatja.”

“Ő olyan asszony, aki győzni akar és bármit megtesz ennek érdekében.” tette hozzá Edward Kitsis. “Szóval az, hogy miért akar annyira bekerülni a királyi családba és miért akar mindenki mást tönkretenni lesz az egyik történetszálunk idén. Igazi Egyszer volt, hol nem volt stílusban, a gonosz nem születik hanem létrehozzák és ezt nála is látni fogjuk.”

Mindez előrevetít pár csavart az új városunkkal kapcsolatban is, a Storybrooke-ot levátó varázslat nélküli világról, Hyperion Heights-ról, ami a meseszereplők otthonául szolgál majd az átok ideje alatt. “Lady Tremaine szerepe elég hasonló lesz Hyperion Heights-ban is, abban az értelemben, hogy itt is irányítani akar, a saját javára fordítani a helyzetet és új embereket bevonzani.” – tette hozzá David H. Goodman, producer.

Igen, ez azt jelenti, hogy Hyperion Heights nem csak tündérmese karakterek időznek majd. “Most egy igazi nagyvárosban leszünk. Hyperion Heights egy városrész Seattle-ben, olyan, mint például Brooklyn New York-ban. Ez egy igen népes kerület, tele tündérmesei és nem tündérmesei lakosokkal, ami némiképp megváltoztatja az alaphangulatot, hiszen Storybrooke-nak csak elátkozott lakói voltak.”

“Lady Tremaine megtanulta a leckét Regina bukásából, vagyis az oszd meg és uralkodj elvet: ne zárd össze őket, hogy magukra találjanak, szakítsd szét őket!” magyarázza Kitsis. “Szórd szét őket, javítsd fel a környéket, vonz be új embereket és többé nem kell azon aggódnod, hogy például a Patkányfogó rátalál Alízra.” (Alíz, Csodaországból tényleg feltűnik majd az új évadban, Rose Reynolds alakítja majd.)

“Próbálja szélnek ereszteni a meseszereplőket, hogy ne lehessenek együtt, hiszen ahogy már mi is láttuk, ha a hősök összekerülnek mindig találnak rá módot, hogy legyőzzék a gonosztevőt.” – folytatja Goodman. “Anélkül, hogy az új átokról túlságosan sokat elárulnánk mondjuk úgy, hogy Lady Tremaine tanult az ezt megelőző átkokból és felismerte a buktatóikat, hogy a lehető legeredményesebb gonosztevő válhasson belőle.”

Az új átok mellékhatásaként pedig a három veterán karakterünk is újabb személyiséget kap. A hetedik évados előzetes tanúsága szerint Hook a rendőrségnél lesz, míg Regina talán egy bárban dolgozik. “Más lesz, mint az eddigi elátkozott személyiségek” – magyarázza Horowitz. “Bár Regina továbbra is az a Regina, akit hat éven át ismertünk, itt Seattle-ben mégis egészen más lesz. Hook-nak pedig sosem volt elátkozott személyisége, szóval így vele most valami egészen újba foghatunk.”

“Igazából azt mondanám ezelőtt Reginának sem volt soha elátkozott személyisége, mert hiába volt ott a Polgármester és a Királynő, Regina az egész átok alatt öntudatánál volt.” – javítja ki írótársát Kitsis.

Akárhogy is az írók végül leszögezik, hogy az hogy Lady Tremaine az új főgonosz még nem jelenti azt, hogy személyesen ő szórta ki az átkot. “Az első átoknál, már rögtön a pilotban láthattuk, hogy Regina szórta ki a Sötét átkot, ám ebben az évadban a tettest nem feltétlenül mutatjuk meg azonnal, az első epizódban.”

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Regina a csapos, mi? Újabb felejtésátok. A következő akkor egy álomátok lesz. Hamupipőke mostohájának is biztos rossz gyerekkora volt, amiért gonosz lesz. XD

    • Sosem lehet még tudni, hogy vajon nem nyúlnak-e a készítők újra a már “unalmas” sablonhoz. Tudod, felejtésátok, álomátok, felejtésátok, álomátok, etc. XD

      • Ahogy elnézem, te nagyon ódzkodsz a 7. évadtól ? nem kell ennyire rágörcsölnöd, hogy “jaj ezt így el fogják szúrni meg úgy”, csak dőlj hátra és légy nyitott az új dolgokra, mert ki tudja, lehet, hogy ez az új évad jobban fog tetszeni, mint mind az eddigi 6 összesítve ? de, ha nem megy a lazulás, akkor is van megoldás: nem kell nézni. Senki nem kötelezett rá. Viszont, így lehet, hogy lemaradsz valami nagyon újról és izgalmasról! ? Szóval, rajtad áll a döntés, hogy képes vagy befogadni az újdonságot, vagy nem, csak ne görcsölj rá és ne mondogasd, hogy: “juj ez biztos nem lesz jó”, mert akkor tényleg csak annyit érsz el vele, hogy előre elrontod a saját élményed. ?

SZÓLJ HOZZÁ

Írd be a hozzászólásod
Add meg a neved!